„Mladi izlažu”

Izložba Pavla Sviličića: 365 dana života u digitalnoj ilustraciji i pismu

Izložba Pavla Sviličića

– Razočaran shvaćanjem dizajna i korištenjem dizajnera kao automata za izbacivanje marketinških rješenja, Sviličić projektom #onevectordiary pokušava naglasiti ekspresionistički aspekt dizajna. – objašnjava kustosica izložbe.

U ciklusu Mladi izlažu otvorit će se izložba Pavla Sviličića koji se predstavlja projektom #onevectordiary. Svaki od 365 dana svog života opisivao je u digitalnoj ilustraciji i pismu te dobio impresivnu kolekciju radova. Otvorenje je zakazano za srijedu, 14. studenog, u 20 sati u Klubu Zona, a radovi će se moći pogledati do kraja mjeseca.

– Publika grafički dizajn rijetko shvaća kao način za izražavanje umjetnikovih emocija. Razočaran shvaćanjem dizajna i korištenjem dizajnera kao automata za izbacivanje marketinških rješenja, Sviličić projektom #onevectordiary pokušava naglasiti ekspresionistički aspekt dizajna. – objašnjava Katarina Duplančić, kustosica izložbe.

Zaključuje da su ubrzanost života, tehnologija i poslovanja doveli do toga da se dizajn shvaća kao masovna proizvodnja vizuala, umjesto da dizajneri, kao i drugi vizualni umjetnici, imaju prostor za ekspresiju i slobodu izražavanja njihovog umjetničkog jezika.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Vijesti

Fanzinska kultura

Galerija Studentskog kulturnog centra ugostit će izložbu uradi sam publikacija

Ove se subote u Galeriji SKC-a otvara Izložba fanzina, neprofitabilnih publikacija, u sklopu koje će se predstaviti i razni kolaži, grafike i ilustracije.

Izložba „Jedan od mnogih”

Kulturna događanja u SC-u

„Jedan od mnogih” – premijera filma i otvorenje izložbe zapažene umjetnice u Savskoj 25

Petra Zlonoga svojim je dosadašnjim radom postigla zapažen status u animaciji u Hrvatskoj i inozemstvu, a njezin će film, kao i izložbu, posjetitelji moći pogledati u Galeriji SC i MM centru.

Probna državna matura u Klubu Zona

Testiranje u Klubu Zona

Za splitske maturante besplatna probna državna matura iz engleskog jezika; prijave u tijeku

– Ovo je prilika da se već na početku školske godine provjeri svoje znanje, ukloni strah od nepoznatog i bolje pripremi za pravi ispit. – ističe Branka Šegvić.

Isto

Edukacija VAK edukacijskog centra

Tečaj lakšeg i bržeg učenja – besplatan u Splitu

– Kroz četverosatni interaktivni i dinamični tečaj sudionici će razvijati tehnike za lakše i brže učenje i pamćenje. Naučit će bolje savladavati i upamtiti bilo koji tip gradiva. – objašnjava Marina Hajdić.

Rapa Nui

Putopisna večer

O avanturama s 52 tisuće km duge ekspedicije Rapa Nui

– Ponovno ću zainteresirane povesti na putovanje prekrasnom, ali neljubaznom čileanskom pustinjom Atacama, u vožnju živopisnim lokalnim autobusima na Cesti smrti te na penjanje šarenom Duginom planinom, ali i u boemsku četvrt La Boca, na Uskršnji otok te u posjet ostacima Inka i na Machu Picchu. – najavljuje Juka.