„Mladi izlažu”

Izložba Pavla Sviličića: 365 dana života u digitalnoj ilustraciji i pismu

Izložba Pavla Sviličića

– Razočaran shvaćanjem dizajna i korištenjem dizajnera kao automata za izbacivanje marketinških rješenja, Sviličić projektom #onevectordiary pokušava naglasiti ekspresionistički aspekt dizajna. – objašnjava kustosica izložbe.

U ciklusu Mladi izlažu otvorit će se izložba Pavla Sviličića koji se predstavlja projektom #onevectordiary. Svaki od 365 dana svog života opisivao je u digitalnoj ilustraciji i pismu te dobio impresivnu kolekciju radova. Otvorenje je zakazano za srijedu, 14. studenog, u 20 sati u Klubu Zona, a radovi će se moći pogledati do kraja mjeseca.

– Publika grafički dizajn rijetko shvaća kao način za izražavanje umjetnikovih emocija. Razočaran shvaćanjem dizajna i korištenjem dizajnera kao automata za izbacivanje marketinških rješenja, Sviličić projektom #onevectordiary pokušava naglasiti ekspresionistički aspekt dizajna. – objašnjava Katarina Duplančić, kustosica izložbe.

Zaključuje da su ubrzanost života, tehnologija i poslovanja doveli do toga da se dizajn shvaća kao masovna proizvodnja vizuala, umjesto da dizajneri, kao i drugi vizualni umjetnici, imaju prostor za ekspresiju i slobodu izražavanja njihovog umjetničkog jezika.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Mladi za radnička prava

Prosvjedna akcija

Mladi, žrtve ekonomske situacije, kreću u borbu za radnička prava

Ugrožavanje radničkih prava dovelo je petinu mladih u rizik od siromaštva. Stoga, inicijativa udruga i sindikata dotičnu populaciju želi potaknuti na borbu za promjene.

Susret Hrvatskog nadzemlja: Di će ti duša

Okupljanje katoličke mladeži

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja okončali ovogodišnje susrete pričom o raju, čistilištu i paklu

– Don Ivan Terze kroz svoje je izlaganje jezgrovito opisao raj, čistilište i pakao, u cjelini se dotičući svake odrednice posebno. – istaknula je Katarina Eranović.

Građanski inkubator

Ciklus edukacija

Započinje Građanski inkubator; prvi je posvećen mladima i aktivnom građanstvu

– Prva radionica sudionike će upoznati s radom udruga za mlade, ulogama vijeća učenika i savjeta mladih te osnovnim pojmovima vezanim uz odgoj za demokratsko građanstvo. – objašnjava Petar Kelvišer.

Radionica u sklopu SIK-ova projekta

SIK-ov projekt „Informiranje – pravo mladih”

Besplatna profesionalna orijentacija za sve srednjoškolce

„Profesionalna orijentacija srednjoškolaca” naziv je predavanja i radionice u sklopu SIK-ovih „Informativnih ponedjeljaka” koja je besplatna za sve zainteresirane. Održat će se 26. ožujka u 18:00 u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.

Izložba "Male razbibrige"

Izložba u Klubu Zona

Dvotjedna razbribriga uz „Male razbibrige” studentice ALU-a

– Nikolinini radovi odraz su njenog unutarnjeg plana i mašte, a motivi su često preuzeti iz svijeta stvarnosti te su potom obrađeni na način da izlaze iz svojih uobičajenih formi i dimenzija čime postaju fantastične pojave iz dječjih snova i maštanja. – napisala je kustosica.