LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljudska prava

"Human Rights Film Festival" progovara o prošlosti, izbjeglicama i ženskim pravima

Human Rights Film Festival pokrenut je 2002. godine radi promicanja kulture ljudskih prava. Ovogodišnje izdanje bavi se aktualnim društvenim i općim temama.

Human Rights Film Festival pokrenut je 2002. godine radi promicanja kulture ljudskih prava. Ovogodišnje izdanje bavi se aktualnim društvenim i općim temama.

Četrnaesti Human Rights Film Festival održava se od 5. do 11. prosinca u kinu Europa i MM centru Studentskog centra u Zagrebu. Riječko će se izdanje festivala pak održati od 8. do 12. prosinca 2016. u Art-kinu Croatia u Rijeci. Prvi dan obilježit će Abbas Kiarostami (Vodi me kući) i Werner Herzog (Tko bi rekao – Fantazije umreženog svijeta) čijim se dvama filmovima otvara program.

Ovogodišnje festivalsko izdanje bavi se aktualnim društvenim i općim temama: izbjeglicama i izbjegličkom krizom (Havarija Philipa Scheffnera; Ta’ang Wanga Binga; Sunce, sunce me zaslijepilo Anke&Wilhelma Sasnala), suočavanjem s prošlošću (Egzil Rithyja Panha, Austerlitz Sergeja Loznice, Neruda Pabla Larraina) i ženskim pravima, odnosno ženskim pogledom na pitanja rase, siromaštva, gentrifikacije (Put nalik snu Angele Schanelec, Priče iz Illinoisa Deborah Stratman, Ukratko Natalie Bookchin, Neke žene Kelly Reichardt). Detaljnije informacije o programu potražite na poveznici.

Human Rights Film Festival pokrenut je 2002. godine radi promicanja kulture ljudskih prava, a organiziraju ga Multimedijalni institut i Udruženje za razvoj kulture URK u suradnji s Art-kinom Croatia i udrugom Filmaktiv. Ulaz je slobodan na program u cijelosti.

FOTO: FILMAKTIV