Premijera u Gavelli

Da se naslutiti da će „Hotel Zagorje” biti predstava o kojoj će se itekako govoriti

Predstava "Hotel Zagorje"

Iznimno snažan tekst Ivane Simić Bodrožić čitateljima od 2010. godine, kada je nastao, vraća nešto od izgubljene nevinosti, a ako je suditi prema njezinim riječima – njegov je emocionalni ritam potpuno prenesen u ovu predstavu.

Priča o odrastanju tijekom sedam godina prognaništva, o borbi djevojčice za malo prostora u kojem će živjeti s majkom i bratom i o stalnom iščekivanju vijesti o ocu konačno će oživjeti i u kazalištu. U Gavelli nas ovog petka, 14. veljače 2020, očekuje premijera predstave Hotel Zagorje.  

Riječ je o autorskom projektu Anice Tomić i Jelene Kovačić nastalom prema istoimenom romanu Ivane Bodrožić, u režiji Anice Tomić. U predstavi igraju Dijana Vidušin, Ksenija Pajić, Perica Martinović, Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Roščić, Antonija Stanišić Šperanda, Ivana Bolanča i Tena Nemet Brankov. Upravo će one zajedničkim snagama, kako su i najavile na konferenciji za medije održanoj ususret premijeri, usmjeriti reflektore na onu pomalo zanemarenu perspektivu rata – žensku.

Iznimno snažan tekst Ivane Simić Bodrožić čitateljima od 2010. godine, kada je nastao, vraća nešto od izgubljene nevinosti, a ako je suditi prema njezinim riječima – njegov je emocionalni ritam potpuno prenesen u ovu predstavu. Ono što je ona odlučila ispričati ostalo je sačuvano unatoč ponekim preinakama u epizodama i produbljivanju nekih od likova. Nije krila zadovoljstvo što je upravo ovaj tim na sebe preuzeo izazov adaptacije rizičnog i slojevitog materijala.

Domovinski rat, netrpeljivost, podjele, izostanak željenih razrješenja – motivi su koji će zasigurno u kazalište dovući sve generacije. A postoji ozbiljna naznaka da bi publika ovog petka u konačnom rezultatu višemjesečnog rada na ovom uprizorenju mogla osjetiti emociju kakvu je autorski tim unio u projekt, što mu obećava kazališnu dugovječnost. 

Komentari na članak

Vezani članci

Shaesta Waiz i Bakhita Al Muheiri

Avijacija

Da su itekako talentirane za zrakoplovstvo, pokazuju žene u Boeingu 777

– Zrakoplov ne zna jeste li žena ili muškarac, koja je vaša religija ili životna priča. – ističe Shaesta Waiz.

Predstava "Konstelacije"

Kazališna premijera

Exit postavlja „Konstelacije”, proglašene najboljom dramom na Evening Standard Theatre Awardsu 2012.

Nakon ovoljetne praizvedbe u Osijeku, u Teatru „Exit” održat će se premijera romantične drame koja istražuje granice slobodne volje, ali i velike uloge koje slučajnost igra u našim životima.

Predstava "Bolji život"

Kazališna premijera

„Bolji život” uskoro u Teatru &TD

Posljednju predstavu u ciklusu „On Entertainment” Saše Božića moći ćete pogledati 12. i 13. listopada u Teatru &TD.

Gavella

Popust na predstave

„Last minute” ulaznice u Gavelli za 20 kn

U sklopu nove Gavelline ponude 24 sata prije izvedbe odabranih naslova moguće je kupiti ulaznicu za predstavu po jedinstvenoj cijeni od 20 kuna.

Predstava "Ružni"

Kazališne izvedbe

„Ružni” su prva ovosezonska premijera Teatra &TD

Prva ovosezonska &TD-ova premijera, koju ravnopravno nose četvero mladih glumaca – Josip Ledina, Lucija Barišić, Ivan Čuić, Goran Zelić – otvara pitanje pozicije čovjeka unutar korporativne ljestvice.