LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival dobre glazbe i još bolje zabave

Gričevanje 2014.

Poznati open-air festival – Gričevanje, održava se i treću godinu zaredom u Zagrebu te nudi bogati glazbeni program.

Poznati open-air festival – Gričevanje, održava se i treću godinu zaredom u Zagrebu te nudi bogati glazbeni program.

 Poznati open-air festival – Gričevanje održava se i treću godinu zaredom u Zagrebu.

Festival je poznat kao zimski, no organizatori ga sele u sve toplije dane. Ove godine Gričevanje se održava od 20. do 31. svibnja i nudi bogati program. Na povijesnom mjestu platoa Gradec i garaže Tuškanac možete se dobro zabaviti i okusiti sve čari zagrebačkog proljeća i to potpuno besplatno!

Gričevanje nudi sve – dobru glazbu i koncerte, ugodnu atmosferu, pića u izobilju (glavni partner i pokrovitelj Ožujsko pivo) te sajamski ugođaj ukomponiran u starozagrebačke legende o vješticama na Griču.

Program

Program je veoma raznolik pa će svatko moći pronaći nešto za sebe.

Događaj otvaraju Jinxi u sklopu proslave 20. godišnjice karijere. Pjevačica Jadranka Ivaniš Yaya obećala je dosad neviđenu atmosferu:

 Jinxi su jako sretni kaj će svirati na jednoj od najljepših lokacija u Zagrebu povodom 20 godina djelovanja. Veselimo se unaprijed spaljivanju loših vibracija i viška tuge u našem gradu! Zato svi marš na ples skupa sa svojim klincima i roditeljima! Bacit ćemo dobar urok na sve koji dođu!

21. svibnja publika željna žestokog zvuka dolazi na svoje uz nastup zagrebačkih post metal rockera Igut. Bend koji postoji više od desetljeća iza sebe ima turneje i koncerte uzduž Europe gdje su pozornicu dijelili s titanima metala poput Slayer, Dimmu Borgir, Anthrax, Hatebreed i drugima.

22. svibnja pozornicu dijele pop grupa Benchwarmers te indie rock grupa ESC Life.

23. svibnja nastupa grupa Tobogan koja će svojom improviziranom i nekonvencionalnom plesnom elektronikom natjerati sve posjetitelje na ples.

24. svibanj emocionalno će vas razdrmati dvije poznate dame: Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces, te Irena Žilić.

26. svibnja nastupaju mlade djevojke iz indie/pop/punk benda Punčke te srpski bend Repetitor.

27. svibnja ljubitelji mješavine alternativnog rocka, punka i metala moći će uživati u nastupu benda Muscle Tribe of Danger and Excellence.

28. svibnja nastupaju riječka grupa koja je ime dobila po vrsti jabuke – Johnathan te „hrvatski EKV“ šibenski post rock bend Diskodelija.

29. svibnja na pozornicu stupaju Let 3 koji su najavili kontroverznu zabavu.

30. svibnja, instrumentalni post rock bend Moraines nastupit će na Gričevanju drugi put.

Događaj će, 31. svibnja, zatvoriti grupa s čak 6 nominacija za ovogodišnji Porin - PipsChips&VideoClips.

Za sve dodatne informacije o programu i rasporedu događanja posjetite Facebook stranicu.

FOTO: GRIČEVANJE