LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zekaem predstavlja

Gostovanje američkog kazališta ''PS 122'' u Zagrebu

Poznati autori i kazališne skupine newyorške downtown scene okupljeni oko teatra „PS 122“ obnovili su suradnju nakon dužeg vremena i krenuli na jednomjesečnu europsku turneju te će nakon Toulousea, Pariza i Strasbourga gostovati i u Zagrebu.

Poznati autori i kazališne skupine newyorške downtown scene okupljeni oko teatra „PS 122“ obnovili su suradnju nakon dužeg vremena i krenuli na jednomjesečnu europsku turneju te će nakon Toulousea, Pariza i Strasbourga gostovati i u Zagrebu.

Od 12. do 16. travnja u organizaciji Zagrebačkog kazališta mladih gostovat će predstave „Smetnja vida“ Christine Masciotti, u režiji Richarda Maxwella, „Galeb (Misleći na tebe)“ Tine Satter  te „Bronx Gothic“ Okwuiu Okpokwasili redatelja Petera Borna iz američkog kazališta „PS 122”.

Poznati autori i kazališne skupine newyorške downtown scene okupljeni oko teatra „PS 122“ obnovili su suradnju nakon dužeg vremena i krenuli na jednomjesečnu europsku turneju te će nakon Toulousea, Pariza i Strasbourga gostovati i u Zagrebu. Kazalište „PS 122“ već je gotovo 35 godina kultno mjesto američkog neovisnog teatra koje promiče sve vrste izvedbenih umjetnosti, potiče otvoreni kulturni dijalog te je odavno postalo referentna točka inovativne newyorške scene.   

Festival počinje suvremenom predstavom „Smetnja vida“ u Zagrebačkom kazalištu mladih, u režiji jednog od najpoznatijih redatelja off-broadway scene Richarda Maxwella, koja progovara o ženi našeg vremena suočenom sa stresnom rastavom braka.

Predstava „Galeb (Misleći na tebe)“, koja će se izvesti u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, spaja poznatu dramu Antona Pavloviča Čehova, dijelove njegovih dnevnika i pisama. U njoj se sljubljuje piščev neobičan smisao za humor s problemima modernog vremena.

Bronx Gothic“ je solo projekt glumice i plesačice Okwui Okpokwasili koji se bavi traumatičnim odrastanjem dviju djevojčica u Bronxu. To je simbioza plesne i dramske predstave, fizički teatar, na trenutke duhovit i poetičan, ali potresan i prepun strahova, boli i frustracija. Potraga za empatijom i razumijevanjem okoline i najbližih postaje neostvariva misija, duboka frustracija o čežnji za ljubavlju i podrškom.     

Gostovanje „PS 122 – festivala američkog kazališta“ u Zagrebu omogućili su Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj te ONDE, FACE i Trust for Mutual Understanding. 

FOTO: ZEKAEM