LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Irski kantautor i glumac prvi put u Hrvatskoj

Glen Hansard premijerno u Lisinskom!

Glen Hansard je irski kantautor koji svira odličnu, pomirljivu, emotivnu i kvalitetnu glazbu. On je glumac koji je nagrađen mnogim nagradama, između ostalih i Oscarom.

Glen Hansard je irski kantautor koji svira odličnu, pomirljivu, emotivnu i kvalitetnu glazbu. On je glumac koji je nagrađen mnogim nagradama, između ostalih i Oscarom.

Glen Hansard je svjetska glazbena veličina, a njegov premijerni nastup u Hrvatskoj bit će 9. ožujka u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ovaj kantautor proslavio se u mjuziklu ‘’Once’’ koji je na Sundance festivalu osvojio nagradu publike te odmah krenuo u kino distribuciju zaradivši 150 puta više nego što je u njega uloženo. Glen Hansard kao glavna muška uloga irskog glazbenika i njegova partnerica na filmu, češka doseljenica Marketa Irglova, osvojili su srca diljem svijeta.

Sa smiješno malim budžetom ‘‘Once’’ je stekao kultni status te svoj put našao i do kazališnih dasaka, osvojio osam Tony nagrada i jedan Grammy. U londonskom kazalištu Phoenix u predgrađu Soho ovaj mjuzikl igra osam puta u tjednu, a jedno vrijeme češku useljenicu glumila je naša Zrinka Cvitešić te za tu ulogu osvojila prestižnu nagradu Olivier.

No, Glen se nije zadržao na glumačkoj karijeri već je nastavio onu glazbenu, iz benda The Frames gdje je počeo pa došao do solo karijere. S Irglovom je izdao odličan album ‘’The Swell Season’’ te ’Ukulele Songs’’, a nastavio sa solo albumom ‘‘’Rhythm and Repose’’. Njegova glazba temelji se na irskom folku i rocku i mješavini svega. To se osobito osjeća na posljednjem albumu ‘’Didn’t He Ramble’’ koji je ‘’ogoljen do kosti’’, prerađen, izvrnut i popravljan do savršenstva, baš kao što svi glazbenici tog kalibra i rade. Rezultat je zreo, kvalitetan i odličan album kojim je dokazao da se nalazi na pravom putu istinskog glazbenika.

Osim što je iznimno cijenjen u glazbenim krugovima, gostovao je na albumu Eddija Weddera iz Pearl Jama te je s Bonom Voxom svirao na ulicama Dublina, njegove nastupe još više cijeni publika pa su mu koncerti redovito rasprodani. U Zagreb nam početkom ožujka dolazi održati glazbenu lekciju u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ulaznice su u prodaji od petka 27. studenog na svim prodajnim mjestima Eventima i na blagajni KD Lisinski te preko stranica Eventim i Ulaznice, a njihova je cijena od 190 do 280 kuna.