LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Početak jesenske kazališne sezone

Gavella se ponovno ujedinjuje s gledateljima uz gorko-slatku priču o svakodnevici i ljubavi

Kakve veze Koreja ima s ljubavlju te kako se čvrsto povezani dijelovi cjeline razdvoje, ali i opet sastanu saznajte u premijernom prikazu predstave „Ponovno ujedinjenje dviju Koreja“ u petak, 22. rujna 2017.

Kakve veze Koreja ima s ljubavlju te kako se čvrsto povezani dijelovi cjeline razdvoje, ali i opet sastanu saznajte u premijernom prikazu predstave „Ponovno ujedinjenje dviju Koreja“ u petak, 22. rujna 2017.

Ljeto je gotovo i s kože, ali i iz misli, nestaje osjećaj topline. U pravi tren Zagrebačko dramsko kazalište Gavella otvara svoja vrata kako bi na početku nove kazališne sezone ugrijalo publiku i prikazalo joj ljubav s koktelom drugih emocija koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Na velikoj će sceni led u petak, 22. rujna 2017. probiti Ponovno ujedinjenje dviju Koreja iz pera suvremenog francuskog dramatičara Joëla Pommerata te pod redateljskom palicom velikoga Paola Magellija.

Komad je sastavljen od niza manjih dijelova, zaokruženih fragmenata koji naizgled međusobno nisu povezani, ali sagledavanjem šire slike tvore savršenu cjelinu. Svaka scena govori o nekom međuljudskom odnosu i kroz svakodnevne situacije prikazuje smisao koji se krije iza njih, univerzalne zakone ljudske duše koji nas vode kroz život. Na taj će se način raspršeni scenski djelići poput složene slagalice ujediniti pred gledateljem tvoreći jedinstvenu pohvalu ljubavi. Pommeratovo je pismo gorko-slatko, ali francuski autor kao da se uz osmijeh poigrava s melodramatičnom matricom ne izrugujući joj se, nego ju inventivno preispitujući.

FOTO: Ines Stipetić/Gavella

Moćnu glumačku družinu koja će na scenu izlaziti u formacijama od dvije do osam osoba čine Nataša Janjić, Barbara Nola, Ranko Zidarić, Enes Vejzović i drugi. Ista će postava u predstavi utjeloviti i orkestar sačinjen od gitare, saksofona, harmonike, klavira, basa, violine, bubnjeva čiji će dojam zaokružiti vokal Ksenije Pajić. Ovaj duhovit i poetičan, zaigran i nostalgičan scenski predložak uljepšat će vam tmurnu vremensku prognozu, nasmijati vas, ali i natjerati da se zamislite i propitate međuljudske odnose koje njegujete.

Što ovu predstavu spaja s politikom, kako se dijelovi cjeline odvoje, a zatim ponovno spoje te kako je radnja blisko povezana s Korejama dok u isto vrijeme s njima nema nikakve veze, saznajte ovoga petka premijerno u Gavelli. Za detalje posjetite poveznicu na kojoj također možete saznati kako kupnjom Kartice plus dobiti popust od 50% na neograničen broj karata.

FOTO: INES STIPETIĆ/GAVELLA