LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kultura promjene SC-a

Ganz novi festival usvaja ganz nove fotografe i poziva na 3 besplatne radionice

Najbolje fotografije, odnosno fotografi/kinje, dobit će priliku za rad u novoj kulturnoj sezoni SC-a uz mentorsku podršku dugogodišnjeg fotografa Kulture promjene i medijskog umjetnika Damira Žižića.

Najbolje fotografije, odnosno fotografi/kinje, dobit će priliku za rad u novoj kulturnoj sezoni SC-a uz mentorsku podršku dugogodišnjeg fotografa Kulture promjene i medijskog umjetnika Damira Žižića.

U okviru četvrtog izdanja Ganz novog festivala Kultura promjene SC-a nastavlja s usvajanjem mladih umjetnika, ali ovog puta u fokusu su mladi fotografi i oni/one koji to tek žele postati!

Pozivaju se studenti fotografije, likovnih umjetnosti, filma, ali i ostalih fakulteta koji se zanimaju za fotografiju, njome se bave i oduševljavaju, da se pridruže u zabilježavanju ovogodišnjeg Ganza fotografiranjem festivalskog programa. Najbolje fotografije, odnosno fotografi/kinje, dobit će priliku za rad u novoj kulturnoj sezoni SC-a uz mentorsku podršku dugogodišnjeg fotografa Kulture promjene i medijskog umjetnika Damira Žižića.

Interdisciplinarnim radionicama, laboratorijima s etabliranim umjetnicima, usmjerenim razgovorima, istraživačkim rezidencijama, kao jednako važnim dijelovima svog programa, Ganz je usmjeren na povezivanje lokalnih i međunarodnih umjetnika i organizacija, prijenos i razmjenu znanja između različitih generacija umjetnika i različitih područja umjetnosti i znanja.

Na radionici Živa tradicija sa Svetlanom Spajić (16. i 17. rujna), ova međunarodno priznata umjetnica podijelit će s polaznicima najstarije tradicionalne oblike pjevanja kao što su pjevanje 'na glas', 'ganga', 'kolanje' i stare pjevačke tehnike kao što su 'potresanje', 'orzenje' itd. S. Spajić nesumnjivo je najvažnija pjevačica tradicionalne glazbe u regiji, učila je pjevati od najpoznatijih seoskih pjevača i pjevala je s najboljim pjevačima tradicionalne glazbe na svijetu te surađivala s umjetnicima kao što su Marina Abramović, Robert Wilson, Antony Hegarty, William Basinski i dr.

Slovenska umjetnica Mala Kline vodit će radionicu How to give feedback 20. rujna. Promišljanje i feedback osnovni su elementi stvaralačkog procesa za sve umjetnike aktivne u polju izvođačkih umjetnosti. Od ključne su važnosti za potporu umjetnicima u različitim fazama radnog procesa te za aktiviranje potencijala umjetničkog djela i samog autora

Nagrađivani dvojac Bojan Gagić i Miodrag Gladović održat će radionicu luminoakustike (17. i 18. rujna), tehnike izvođenja i skladanja u kojoj različiti izvori svjetla generiraju različite frekvencije zvuka.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno. Ganz novi festival održava se od 17. do 21. rujna 2014. u Studentskom centru u Zagrebu.

FOTO: KULTURA PROMJENE