Međunarodni festival razvojnog kazališta

Ganz novi festival u potrazi za „pobješnjelim" volonterima, prevoditeljima i kritičarima

Ganz novi festival

Ovogodišnji Pobješnjeli Ganz novi festival u potrazi je za ljudima dobre volje koji žele sudjelovati pri realizaciji i organizaciji trodnevnog kulturnog događaja.

Ako voliš kazalište i smatraš da je, kako je to legendarni William Shakespeare rekao, svijet pozornica na kojoj svatko igra svoju ulogu, onda se otvorila odlična prilika za tebe. Ako želiš vidjeti kako nastaje kazališni festival i pridonijeti svojim radom i željom za učenjem, a tako i započeti svoj put u majstorije kazališnog svijeta i postati kotačić koji ga pokreće, znači da imaš sve vrline koje krase budućeg volontera/ku ovogodišnjeg Ganza.

Ganz novi festival, odnosno Međunarodni festival razvojnog kazališta, ove će se godine održati od 13. do 16. listopada u Studentskom centru. No, kao i kod svakog velikog događaja, organizacijska ekipa treba pomoć nekoliko dana prije početka.

Popratni program posvećen je nikad priznatoj stvaralačkoj muzi i inspiraciji – bijesu! Kroz ples, pokret, smijeh i glas, bijesom će se baviti kao pozitivnom emocijom. Pripremljena je i četverodnevna kompilacija besplatnih kazališnih i plesnih performansa, predstava, instalacija, umjetničkih radionica i beskompromisnih DJ večeri.

Želiš volontirati? Sve što trebaš napraviti jest poslati kratko motivacijsko pismo s osobnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, studij ili zanimanje, kontakt) do 29. rujna 2016. u ponoć na ganznovifestival@gmail.com. Tada zajedno s bijesno dobrom ekipom krećeš u ovogodišnju Ganz avanturu.

I to nije sve! Festival i sound art duo Kristoff K.Roll za svoj projekt A L’ Ombre des Ondes od 10. do 14. listopada 2016. traže prevoditelja i prevoditeljicu francuskog jezika koje privlači umjetnost, komunikativni su, brzi i imaju iskustva u prevođenju. Honorar je osiguran, a svoje prijave možete poslati na e-mail adresu ganznovifestival@gmail.com do 28. rujna 2016. u ponoć. Iskoristite priliku za nova iskustva i poznanstva!

I to opet nije sve! Ako jedva čekaš opisati svijetu zašto moraju pogledati neku predstavu i kako je promijenila tvoj život, a uz to pišeš brzo, kvalitetno i sažeto, onda je ovo savršeno mjesto za tebe da postaneš bijesno dobar/ra Ganz novi kritičar/ka. Pošalji dvije objavljene ili neobjavljene kritike s dvije-tri rečenice o sebi na e-mail edukultura.sc@gmail.com do 1. listopada 2016. Kritike će biti honorirane, a objavit će ih na internetskoj stranici festivala te u festivalskom Biltenu.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu

12. prosinca u 19:30

„Pritisci moje generacije" u HNK Split

Drama se bavi položajem i identitetom naše generacije, odnosno generacije odrasle u ranim devedesetim godinama, čiji su problemi i pitanja dosada bila dosta zanemarena na kazališnim daskama.

Ivo Brešan 1

Odlazak velikana Ive Brešana

Preminuo dramatičar bez dlake na jeziku koji je smijeh koristio kao naličje tragike

Napustio nas je Ivo Brešan, cijenjeni profesor i pedagog, čovjek kojemu je pisanje bilo hobi i dramaturg bez dlake na jeziku čija će djela zauvijek svjedočiti o njegovoj veličini.

naslovna

Strip danas

Berin Tuzlić, impresivni strip-majstor: „Danas nema kritika jer su svi u strahu od diskreditiranja”

Prije dva tjedna bili smo dio izložbe stripa Berina Tuzlića održane u KIC-u, u Preradovićevoj ulici. Razgledavajući i čitajući neobičan i društveno vrlo kritičan strip „Strašila”, odlučili smo ovog iznimno zanimljivog strip-majstora upitati nekoliko pitanja.

Antička kazališna radionica

Sveučilište u Zadru

Novi kolegij na Sveučilištu u Zadru – Antička kazališna radionica

Novi izborni predmet u ponudi je svim studentima!

Čišći kvart za čišći grad

Jednodnevna akcija

Splićani ujedinjeni u želji za čišćim kvartom

Pozivaju se svi građani Splita da se ove srijede od 16 sati pridruže volonterima u akciji čišćenja i sređivanja Splita 3.