Fotonatječaj "Volim svoju županiju"

FOTO: Ljepote hrvatskih županija na nagrađenim fotografijama

Hrvatske županije na fotografijama
Pogledaj fotogaleriju
Hrvatske županije na fotografijama
Hrvatske županije na fotografijama
Hrvatske županije na fotografijama
Hrvatske županije na fotografijama
Hrvatske županije na fotografijama

+8

Na fotonatječaj „Volim svoju županiju“ odazvalo se više od 150 autora. Dodijeljene su nagrade za najbolje prema broju dijeljenja na društvenim mrežama, prema broju „lajkova“ te prema odabiru stručnog žirija.

U srijedu 15. lipnja održana je dodjela nagrada za fotonatječaj Volim svoju županiju u organizaciji Hrvatske zajednice županija. U sklopu događanja u foajeu Gradske skupštine Grada Zagreba organizirana je izložba 20 najboljih fotografija prema izboru stručnog žirija.

Fotonatječaj koji je privukao više od 150 autora sa 650 radova trajao je od 21. ožujka do 31. svibnja 2016. godine. Prijaviti su se mogli svi zainteresirani, a pobijedile su fotografije koje najbolje predstavljaju svoju županiju. Nagrade su dodijeljene u trima kategorijama: najbolja fotografija prema broju dijeljenja na društvenim mrežama, najbolja fotografija prema broju lajkova te najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija.

Velimir Mirt, koji je osvojio prvo mjesto prema izboru žirija, dolazi iz Zagrebačke županije i već se 50 godina bavi fotografijom. Najradije fotografira jutarnje motive poput magle i izlaska sunca, a u tome je stilu snimljena i njegova pobjednička fotografija. Ovaj veliki ljubitelj fotografije ne može izdržati ni dan bez svoga aparata.

 Ako dnevno ne napravim desetak fotografija, osjećam se onako malo bolestan. – iskren je Mirt.

Prema broju dijeljenja prvo je mjesto osvojila fotografija Kristijana Kiseljaka iz Karlovačke županije, a prema broju lajkova najbolja je bila fotografija Tanje Košić iz Varaždinske županije. Pobjednici u sve tri kategorije nagrađani su tabletom Samsung Galaxy Tab 3 koji će moći koristiti i za fotografiranje i za aktivnosti na društvenim mrežama. Poklon bonove u iznosu od 500 kuna i 300 kuna za kupnju fotografske opreme u specijaliziranoj trgovini Prizma osvojile su druga i treća fotografija prema mišljenju stručnog žirija.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk u svom je govoru tijekom dodjele nagrada istaknuo kako je zadovoljan rezultatima jer su uspjeli potaknuti korisnike društvenih mreža na aktivnost.

 Probuđena je pažnja prema svemu onome što svaka naša županija skriva ili otkriva. kazao je.

Ovaj hvalevrijedan projekt uistinu je jedinstven u svojoj namjeri da spoji tradicije i ljepote hrvatskih županija u obliku sadržaja prilagođenih novim medijima. Na dodjeli nagrada objavljeno je da će izložba najboljih fotografija obići sve županije tako da će u njima moći uživati građani iz svih dijelova Hrvatske.

Komentari na članak

Vezani članci

Tetovaža: Alisa u zemlji čudesa,

Prekrasne tetovaže inspirirane književnim djelima

FOTO: Tetovaže koje će oduševiti svakog istinskog ljubitelja književnosti

Pogledajte nevjerojatne tetovaže inspirirane poznatim književnim djelima.

Obnova Cvjetnog - stol 2

Obnova studentskih domova

FOTO: Pogledajte kako izgleda SD Cvjetno mjesec dana prije roka za završetak radova

Na paviljonima doma vidljive su velike promjene. Fasade su na nekima završene, a novi prozori su postavljeni. Unutrašnjost paviljona također poprima novo naličje. Pločice u kupaonama su postavljene, a složen je i namještaj u oglednu sobu, koju možete pogledati u fotogaleriji.

Tjedan Harryja Pottera u Zadru – metloboj

Magična manifestacija u Zadru

FOTO: Igre, radionice i puno magične zabave na Tjednu Harryja Pottera u Zadru

Gradska knjižnica Zadar prošlog tjedna pretvorila se u Hogwarts i ugostila male i velike ljubitelje čarobnog svijeta Harryja Pottera.

FSB Racing Team - Polazak

FSB Racing Team

FOTO: Hrvatski studenti novim bolidom projurili europskim stazama

Natjecanje je poznato kao „Formula 1 za studente“. Za razliku od prave Formule 1, u kojoj je jedini cilj biti najbrži na stazi, naglasak u natjecanju Formula Student stavljen je na tehnička rješenja bolida.

Jake Gyllenhaal

Za ženske oči

FOTO: Slavni momci koje u školi nisu voljeli

Kad ih danas vidimo, ne možemo vjerovati da ih netko nije volio. Svojim su uspjehom pokazali kolegama iz školskih klupa da su bili u krivu.