LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tradicionalno druženje

Festival u Vukovarsko-srijemskoj županiji posvećen stvaralaštvu glumaca

Započinje 23. izdanje Festivala glumca. Uz prikaz predstava koje je odabrao Enes Kiševič, posjetitelje očekuje bogat popratni program.

Započinje 23. izdanje Festivala glumca. Uz prikaz predstava koje je odabrao Enes Kiševič, posjetitelje očekuje bogat popratni program.

23. izdanje Festivala glumca u Vukovarsko-srijemskoj županiji počinje 13. svibnja u 19 sati u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima otvaranjem Trijenalne izložbe najboljih kazališnih plakata. Istog će se dana održati i Mali noćni razgovor s Goranom Grgićem, s početkom u 20 sati u Gradskoj kavani Navis u Vukovaru.

Svečanost otvorenja festivala održat će se u subotu 14. svibnja u 21 sat u Dvorani "Mladost" u Županji, gradu domaćinu. U sklopu ovog izdanja u pet gradova Županije: Županji, Vinkovcima, Iloku, Otoku i Vukovaru, prikazat će se predstave po izboru ovogodišnjeg selektora Enesa Kiševića. Popratni je program iznimno bogat. Nakon toga nastavlja se s tradicionalnim događanjima: Dan domaćina, Glumca pjesnike i Glumačko sijelo, uključuje Male noćne razgovore, Teatar mladih i Kazališni kviz.

Posvećen glumcu i njegovu stvaralaštvu, počeo je kao Festival monodrame i komorne scene, a u protekle 22 godine razvio se u festival koji želi naglasiti ključnu ulogu i važnost glumca u kazališnom stvaralaštvu, bilo da se adi o monodrami ili velikoj ansambl predstavi.
Detaljan raspored programa dostupan je ovdje.

FOTO: FESTIVAL GLUMCA