LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba grafika

Festival ilustracije 36 Mountains gostuje u Rijeci

Ilustracija i autorski crtež riječkoj publici približava se ove subote izložbom posebne edicije autorskih grafika u tehnici sitotiska. Predstavit će se čak 13 domaćih i inozemnih autora.

Ilustracija i autorski crtež riječkoj publici približava se ove subote izložbom posebne edicije autorskih grafika u tehnici sitotiska. Predstavit će se čak 13 domaćih i inozemnih autora.

Festival ilustracije 36 Mountains ove subote, 17. lipnja, gostuje s izložbom grafika u kontejneru na riječkom Molo longu. Događaj počinje u 20 sati.

Na riječkoj pop-up izložbi predstavlja se posebna edicija autorskih grafika u tehnici sitotiska oko koje se okupilo 13 domaćih i inozemnih autora. Osim šest radova predstavljenih krajem prošle godine na Artomatu u Zagrebu, koje potpisuju Sanja Stojković, Ena Jurov, Tena Letica Tkalčević, Luka Juras, Jelena Bando te švedski dizajneri Tomas Nilsson i Olle Halvars, izložit će se i grafike Dunje Janković, Ivana Markovića, Tee Jurišić, Borisa Hoppeka, Davora Gromilovića i Monike Lang.

36 Mountains je festival posvećen ilustraciji koji će ovog rujna, treću godinu zaredom, u Zagrebu, predstaviti najjača ilustratorska imena domaće i međunarodne scene. Njegova forma podrazumijeva odmak od standardnog galerijskog ili muzejskog pristupa i participativnog je karaktera s obzirom na to da je cilj događaja približiti ilustraciju i autorski crtež široj javnosti.

Izložbeno gostovanje organizira Kreativni kolektiv Kombinat kao dio projekta Ri connect, kluba za mlade čije su aktivnosti, zajednički osmišljene s partnerskim udrugama CTK Rijeka i SOS Rijeka, centar za nenasilje i ljudska prava. Programe kluba za mlade Ri connect financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: KREATIVNI KOLEKTIV KOMBINAT