Projekcija videoradova

Eksperimentalne videe Helene Schultheis Edgeler moguće besplatno pogledati u MM centru

Video "Dvanaest"

Docentica Fakulteta za tekstilnu tehnologiju gostuje u MM centru gdje će sva zainteresirana publika moći besplatno pogledati projekcije njenih eksperimentalnih videoradova.

Projekcija videoradova Helene Schultheis Edgeler i razgovor s ovom umjetnicom održat će se u petak, 24. svibnja, od 20:00 u MM centru. Pridružiti se mogu svi zainteresirani, a ulaz je besplatan.

Program:

  • The Man Without a Naval Yet Lives in Me – režija spomenute umjetnice i Azre Svedružić
  • Dawn Before Sunrise
  • Tesseract/Somnium
  • Dvanaest – video je posvećen Ivanu Ladislavu Galeti.

Helena Schultheis Edgeler (1972) diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Studirala je na Rietveldacademie u Nizozemskoj, a magistrirala na Institutu Voor Schilderkunst u Amsterdamu. Od 1989. nadalje ostvarila je produktivnu karijeru na području eksperimentalnog videa, a radovi su joj predstavljeni na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Trenutno radi kao docentica na Fakultetu za tekstilnu tehnologiju u Zagrebu. Osebujnost njezina rada temelji se na medijskim istraživanjima kao i na filozofskim, znanstvenim i umjetničkim postulatima.

Komentari na članak

Vezani članci

MM centar

Festival mladih redatelja i producenata

„Loncima" i drugim nagradama okrunjeni radovi na Reviji studentskog filma

Već treću godinu zaredom Udruga za promicanje studentskih aktivnosti organizira Reviju studentskog filma. Kratki filmovi proizvedeni studentskom rukom nizali su se tijekom tri dana, a oni najbolji za svoju su kvalitetu osvojili i nagradu.

Naslovna

Recenzija filma "Tu sam pred tobom"

Neobična romantična komedija koja će vas rasplakati

U CineStar kina 23. lipnja dolazi nova britansko-američka romantična komedija „Tu sam pred tobom“. Emilia Clarke i Sam Claflin utjelovili su filmsku ljubavnu vezu koja će ostati upamćena.

Pisanice

Neobične tradicije

Bizarno-simpatični običaji slavljenja Uskrsa diljem svijeta

Da su neki otišli mnogo dalje od bojanja pisanica i poklanjanja čokoladnih zečeva, pokazuju neobične tradicije kojima se diljem svijeta slavi najveći kršćanski blagdan.

Zgrada rektorata Sveučilišta u Puli

Predstavljanje rezultata projektnih aktivnosti

Zaključen Smart Inno, projekt koji budi ljubav prema znanosti i istraživanju

Jedna od najvažnijih aktivnosti projekta "Smart Inno" bila je međunarodna znanstvena konferencija "European Union Future Perspectives: Innovation, Entrepreneurship and Economic Policy". U njezinom su fokusu bili učinci ekonomske politike u kontekstu perspektiva razvoja EU.

Film "150 miligrama"

Filmovi

SC u siječnju časti studente projekcijama u Kinu Forum, u MM centru i dalje besplatne

U siječnju će se u Kinu Forum i MM centru prikazati šest filmova, mahom nominiranih za nagrade na prestižnim svjetskim festivalima, a studenti će ih moći pogledati potpuno besplatno.