Projekcija videoradova

Eksperimentalne videe Helene Schultheis Edgeler moguće besplatno pogledati u MM centru

Video "Dvanaest"

Docentica Fakulteta za tekstilnu tehnologiju gostuje u MM centru gdje će sva zainteresirana publika moći besplatno pogledati projekcije njenih eksperimentalnih videoradova.

Projekcija videoradova Helene Schultheis Edgeler i razgovor s ovom umjetnicom održat će se u petak, 24. svibnja, od 20:00 u MM centru. Pridružiti se mogu svi zainteresirani, a ulaz je besplatan.

Program:

  • The Man Without a Naval Yet Lives in Me – režija spomenute umjetnice i Azre Svedružić
  • Dawn Before Sunrise
  • Tesseract/Somnium
  • Dvanaest – video je posvećen Ivanu Ladislavu Galeti.

Helena Schultheis Edgeler (1972) diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Studirala je na Rietveldacademie u Nizozemskoj, a magistrirala na Institutu Voor Schilderkunst u Amsterdamu. Od 1989. nadalje ostvarila je produktivnu karijeru na području eksperimentalnog videa, a radovi su joj predstavljeni na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Trenutno radi kao docentica na Fakultetu za tekstilnu tehnologiju u Zagrebu. Osebujnost njezina rada temelji se na medijskim istraživanjima kao i na filozofskim, znanstvenim i umjetničkim postulatima.

Komentari na članak

Vezani članci

Dovršen Sulejmanov most

Na današnji dan

Dolazak mudrog vođe i ljubitelja učenja na prijestolje Carstva

Jedan od najdugotrajnijih vladara u povijesti Osmanskog Carstva na prijestolje je došao na današnji dan, 30. rujna 1520. godine. Njegova je vladavina obilježena ekspanzijom Carstva, reformama, ali i umjetnošću, čime je Carstvu osigurao uspon i epitet zlatnoga doba koji je teško bilo nadmašiti godinama kasnije.

Oliver & Gibonni

Koncertna promocija „Familije“

Oliver i Gibonni pripremaju koncertne spektakle za vjernu publiku u Varaždinu i Osijeku

Oliver i Gibonni nastupit će ove subote u Areni Varaždin, a tjedan dana kasnije oduševit će osječku publiku u dvorani Gradski vrt. Za osječki su koncert rasprodane tribine.

Frank Capra

Na današnji dan

VIDEO: Najbolja filmska ostvarenja slavnog redatelja Franka Capre

Povodom godišnjice smrti slavnoga talijansko-američkoga redatelja Franka Capre donosimo pregled najboljih i najpoznatijih njegovih filmova koje svakako morate pogledati.

obama

"Žurke bez harmonike"

Glazba kao oružje političara

Što se tiče hrvatskih simbioza politike i glazbe, naši se političari mogu barem pohvaliti da nisu toliko krali tuđe pjesme. Međutim, ne mogu se pohvaliti da su koristili upečatljivu i kvalitetnu glazbu u reklamnim spotovima.

Cigarettes After Sex

Koncert u Tvornici kulture

Kraj proljeća dodatno će zagrijati Cigarettes After Sex

Vođen Gonzalezom, popularni sastav Cigarettes After Sex lovi mjesta na najvećim svjetskim festivalima. U prvoj polovici lipnja stiže i u Hrvatsku.