Filmski festival

Dubrovčani organiziraju jedinstveni multimedijalni događaj "Tišina molim! Film i Grad se vole..."

Tišina molim! Film i Grad se vole...

U Dubrovniku se od 14. do 23. travnja održava potpuno novi filmski festival pod nazivom "Tišina molim! Film i Grad se vole...". Organizatori su pripremili pregršt događanja.

U Dubrovniku počinje novi filmski događaj. Manifestacija Tišina molim! Film i Grad se vole... festival je koji će ponuditi niz zanimljivih događanja za sve generacije Dubrovčana i posjetitelje grada, a održat će se od 14. do 23. travnja. Prvo izdanje ovog jedinstvenog multimedijalnog događaja organizirali su Kulturna udruga Aster i Kinematografi Dubrovnik, uz potporu Grada Dubrovnika, TZ grada Dubrovnika te niza sponzora i pokrovitelja.

Organiziraju se edukativni interaktivni sadržaji, prije svega izložba u Luži Film i Grad se vole, utrka Tragom filma, filmski kviz, filmske projekcije ostvarenja koja su snimana u Dubrovniku – Captain America, Okus nasilja, Kommissar X, Goya, Okupacija u 26 slika, te Tajna invazija. Događaj će preplaviti staru gradsku jezgru, Lazarete i gradske zidine. Za djecu je osmišljena radionica filmskih plakata, dok će u zvonarnici biti postavljena filmska razglednica Straduna.

Organizatori su pripremili vizualne atrakcije i iznenađenja – augmented reality ili tehnologiju proširene stvarnosti uz koju se oživljavaju slike; potom inscenacije iz filmova i serijala snimanih na ovom području, ali i niz drugih zanimljivih sadržaja koje će posjetitelji tek otkriti. Turisti i građani Dubrovnika imat će priliku upoznati sve poveznice Grada i filmske kulture u posljednjih stotinu godina. To je nasljeđe i dovelo do recentnih filmskih snimanja svjetskih megaprodukcija.

Komentari na članak

Vezani članci

otvorenje izložbe Piri Reis - kartograf Sulejmana Veličanstvenog

Svečano otvorena izložba u Zadru

Piri Reis – kartograf Sulejmana Veličanstvenog

Izložba je otvorena do 27. siječnja 2014.

FAK-ov veliki filmski kviz

Zabavi se i osvoji nagrade

FAK-ovci pozivaju na zadnji ovosezonski filmski kviz

FAK-ovci pozivaju na posljednji, oproštajni filmski kviz u ovoj sezoni. Ako te put nanese, kviz će se održati 12. prosinca u 19 sati, u prostoru Produkcije kulture Aplauz (Zvonimirova 63).

Plakat Ekstravagantna tijela

Može li starost biti lijepa?

IZLOŽBA „EKSTRAVAGANTNA TIJELA: EKSTRAVAGANTNI UMOVI“

„Ekstravagantna tijela“ međunarodni je umjetnički festival koji se od 2007. održava svake tri godine, a bavi se pitanjima društvene uvjetovanosti granica normalnog i patološkog, bilo da se radi o tjelesnosti, izgledu, ponašanju, seksualnosti ili životnome stilu. Ove godine tema je starost

MSU

Tjedan Europe

Ovoga tjedna besplatan ulaz u čak šest zagrebačkih muzeja

U okviru Tjedna Europe u Zagrebu će do 13. svibnja 2018. posjetiteljima biti osiguran besplatan ulaz u šest muzeja.

Fotograf

Natječaj za profesionalce i amatere

Traže se mladi fotografi za Splitsku.tiramolu i humanitarni buvljak

Do 8. prosinca zaprimaju se prijave mladih fotografa – profesionalaca i amatera – čiji će se radovi postaviti na tradicionalnoj godišnjoj izložbi, a potom i prodavati na humanitarnom buvljaku za pomoć najugroženijim skupinama građana.