Filmski festival

Dubrovčani organiziraju jedinstveni multimedijalni događaj "Tišina molim! Film i Grad se vole..."

Tišina molim! Film i Grad se vole...

U Dubrovniku se od 14. do 23. travnja održava potpuno novi filmski festival pod nazivom "Tišina molim! Film i Grad se vole...". Organizatori su pripremili pregršt događanja.

U Dubrovniku počinje novi filmski događaj. Manifestacija Tišina molim! Film i Grad se vole... festival je koji će ponuditi niz zanimljivih događanja za sve generacije Dubrovčana i posjetitelje grada, a održat će se od 14. do 23. travnja. Prvo izdanje ovog jedinstvenog multimedijalnog događaja organizirali su Kulturna udruga Aster i Kinematografi Dubrovnik, uz potporu Grada Dubrovnika, TZ grada Dubrovnika te niza sponzora i pokrovitelja.

Organiziraju se edukativni interaktivni sadržaji, prije svega izložba u Luži Film i Grad se vole, utrka Tragom filma, filmski kviz, filmske projekcije ostvarenja koja su snimana u Dubrovniku – Captain America, Okus nasilja, Kommissar X, Goya, Okupacija u 26 slika, te Tajna invazija. Događaj će preplaviti staru gradsku jezgru, Lazarete i gradske zidine. Za djecu je osmišljena radionica filmskih plakata, dok će u zvonarnici biti postavljena filmska razglednica Straduna.

Organizatori su pripremili vizualne atrakcije i iznenađenja – augmented reality ili tehnologiju proširene stvarnosti uz koju se oživljavaju slike; potom inscenacije iz filmova i serijala snimanih na ovom području, ali i niz drugih zanimljivih sadržaja koje će posjetitelji tek otkriti. Turisti i građani Dubrovnika imat će priliku upoznati sve poveznice Grada i filmske kulture u posljednjih stotinu godina. To je nasljeđe i dovelo do recentnih filmskih snimanja svjetskih megaprodukcija.

Komentari na članak

Vezani članci

Sušenje rublja

Galerija SKC

Diplomski rad studentice koja se bavila reciklažom u dizajnu odjevnih predmeta dobio svoju izložbu

Izložba predstavlja diplomski rad studentice Monice Karleuše koja se bavila ekologijom i reciklažom materijala u dizajnu odjevnih predmeta te fotografiju Armana Filipovića koja interpretira nosive predmete u prirodi.

Pomozite osobama s cerebralnom paralizom kupnjom keramičkih radova

Izložba u Info zoni

Kupnjom keramičkih radova pomažete osobama s cerebralnom paralizom

Otvaranje izložbe održat će se 18. svibnja u Info zoni. Kupnjom radova pomažete Udruzi osoba s cerebralnom paralizom "Srce".

Splitska riva

Prikupljen novac donirat će se Lani Budimir

Splitski studenti organiziraju humanitarnu akciju punu zabave!

Splitski studenti pokazat će da mogu pomoći uz zabavu i druženje kako bi se Lana mogla pridružiti svojim vršnjacima u školskim klupama.

Motovunizacija

Istarsko filmsko brdo u metropoli

Detektivska priča na Motovunizaciji u Zagrebu

Uoči 19. Motovun Film Festivala, 29. lipnja u 21h u Centru Kaptol pogledajte prošlogodišnji hit Motovun Film Festivala – španjolski triler "Močvara".

San ivanjske noći

Događanja na tvrđavi Lovrjenac

Dašak Bollywooda stiže s Midsummer Scene festivalom

Pod redateljskom palicom Helen Tennison, na tvrđavi Lovrjenac zaigrat će "San Ivanjske noći". Sheetal Kapoor je osmislila posebne boolywoodske plesne elemente za ovu komediju začaranih zabuna.