Literarni natječaj

Društvo studenata kroatologije „Cassius“ vas poziva da probudite književnika u sebi

Margan Tadeon

Voliš pisati i prava si pjesnička duša? Pošalji svoj rad Društvu studenata kroatologije „Cassius“ i možda baš ti osvojiš nagradu za najbolji literarni rad.

Društvo studenata kroatologije Cassius već tradicionalno obilježava godišnjicu rođenja književnika Dragutina Tadijanovića na svoj originalan način - literarnim natječajem. Objavljen 4. studenog, natječaj traje do 20. studenog 2016., a na sudjelovanje su pozvani svi studenti Sveučilišta u Zagrebu.

Margan Tadeon literarni je natječaj na koji možete prijaviti svoje autorske stihove, tekstove u prozi, čak i tekstove znanstvenoga tipa u slobodnoj temi. Pritom je u obzir potrebno uzeti sljedeća pravila:

  • rad se oblikuje u fontu Times New Roman veličine 12, proreda 1,5 uz obostrano poravnanje tekstova;
  • svaki student može poslati maksimalno 3 pjesme i/ili 2 prozna teksta koji ne smiju biti prethodno objavljeni;
  • radovi moraju biti napisani na hrvatskom jeziku;
  • naziv dokumenta potrebno je oblikovati na način: ime i prezime autora, naslov rada - poezija/proza (npr. Ana Anić, Jesenje kiše - proza).

Radove pošaljite na e-mail dskcassius@gmail.com, a najbolje od njih odabrat će komisija Društva. Po jedan rad iz poezije i proze nagradit će knjigama nakladnika pokrovitelja Algoritam, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Matice hrvatske i Hrvatskih studija Zagreb. Imena pobjednika bit će objavljena 22. studenog 2016. na službenim mrežnim stranicama te Facebook stranici Društva studenata kroatologije Cassius. Za sve dodatne informacije i eventualna pitanja, možete se javiti Društvu putem e-maila ili porukom na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište

Sveučilište u Rijeci

Raspisani natječaji za sufinanciranje izdavačke djelatnosti i studentskih aktivnosti

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je dva natječaja za izdavačku djelatnost i studentsku aktivnost, a prijave se primaju do 19. svibnja.

Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Zadru

Edukativne radionice u organizaciji Studentskog savjetovališta

Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru organizira besplatne radionice edukativnog karaktera na temu panike, anksioznosti, odgađanja učenja i izrade seminara.

ITC 2015

Natjecanje iz poslovnih slučajeva

Zaposlite se u jednoj od uspješnih međunarodnih kompanija

Prijaviti se mogu studenti svih veleučilišta i sveučilišta u Hrvatskoj. Prijavljeni natjecatelji formiraju timove od 2 do 3 člana i odabiru željeni poslovni slučaj. Na kraju će oni najbolji osvojiti vrijedne nagrade.

Nagrada Grada Zagreba

Prijave traju do 24. veljače

Javni natječaj za dodjelu Nagrade Grada Zagreba

Odbor Gradske skupštine za javna priznanja od 1. do 24. veljače 2014. godine raspisuje javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba.

Horoskopski znakovi

Provjerite što zvijezde kažu

Veliki studentski horoskop za 2015. godinu

Naši eksperti promotrili su zvijezde, promiješali staklenu kuglu, izvadili karte i odigrali belu, a potom napisali ovaj veliki (i pouzdani!) horoskop koji vam predviđa trebate li se ispisati s fakulteta ili ćete ipak naći pravu ljubav na hodnicima.