LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački HNK poziva

Drugi gost Filozofskog teatra – Niccolò Ammaniti

Poznati talijanski pisac Niccolò Ammaniti gost je drugoga Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Poznati talijanski pisac Niccolò Ammaniti gost je drugoga Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Na vrlo uspješnom pokretanju Filozofskog teatra na Noć kazališta, u HNK-u gostovanje Julije Kristeve pratilo je više od 700 ljudi. Novi gost jedan je od najpriznatijih suvremenih talijanskih pisaca, Niccolò Ammaniti.

Razgovor s Ammanitijem vodi Srećko Horvat 14. prosinca s početkom u 19:30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu. Od 19 sati autor će dijeliti potpise. Knjige, u izdanju izdavačke kuće Profil, moći će se kupiti u atriju kazališta.

Niccolò Ammaniti je samo u Italiji prodao stotine tisuća primjeraka knjiga, dobitnik je najvažnije talijanske književne nagrade „Strega“, a i hrvatskoj publici je vrlo dobro poznat.

Kritika ga naziva Dickensom našega doba. Najbolje ga je opisao jedan književni kritičar kazavši da kod Ammanitija „Mark Twain susreće Stephena Kinga na vrućem žitorodnom jugu Italije“.

Ammaniti je u prijevodu na hrvatski jezik prisutan još od 2003. godine s knjigama „Kako Bog zapovijeda“, „Ja se ne bojim“, „Nek zabava počne“ i „Blato“.

Njegove su knjige prevedene u 44 zemlje, a mnoge su se našle i na filmskom platnu. Posljednji film snimljen po romanu „Ja i ti“ („lo e te“, 2012.), o dječaku koji se umjesto odlaska na skijanje sakrije u podrum, snimio je velikan francuske kinematografije Bernardo Bertolucci

Dok je tekst Julije Kristeve izvela Alma Prica, ostaje iznenađenje kako će izgledati novi Filozofski teatar. Jedino što otkrivaju iz HNK jest da ni u kojem slučaju neće biti riječ o klasičnoj književnoj tribini.