Bajka za odrasle

„Divine Blindness” – predstava o sljepoći bogova premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Predstava „Divine Blindness”

Priča o tri božice umjetnosti, tri gracije uspavane u vlastitoj ljepoti i odvojene od svjetovnih zbivanja – Melaniji, Estefaniji i Yovaniki, koje bogovi šalju na zemlju kako bi osvježile saznanja o tome što je umjetnost danas, nova je na pozornici Zagrebačkog plesnog centra.

Nakon realizacije ovogodišnjih 140 programa, Zagrebački plesni centar ispratit će 2017. godinu jedanaestom premijerom – predstavom Divine blindness, autorice i koreografkinje Martine Granić. Održat će se 15. prosinca u 20 sati, a dan ranije pretpremijerno.

Predstava govori o tri božice umjetnosti, tri gracije uspavane u vlastitoj ljepoti i odvojene od svjetovnih zbivanja – Melaniji, Estefaniji i Yovaniki, koje bogovi šalju na zemlju kako bi osvježile saznanja o tome što je umjetnost danas. Pronalaze grad pun povijesti, pun sjećanja, a prazan te odlučuju: Moramo hitno pisati mecenama, gradskim ocima i vlastima – ne možemo dopustiti da naočigled propadne povijest jer ona je temelj budućnosti. Kreću na svoj put s ciljem pisanja itinerara i preciznog bilježenja svake ruine. Njihovo putovanje pratimo kao putopis, dance show, filozofsku raspravu i kritiku. Autorica i koreografkinja Martina Granić predstavu opisuje kao bajku za odrasle, nježnog pokreta, ali oštre kritike suvremenog društva i kulture.

Predstava je nastala u koprodukciji Plesnog kolektiva d_lc (Dance_lab Collective) i Zagrebačkog plesnog centra, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba. Izvode ju Martina Granić, Mia Zalukar i Mateja Miković, a glazbu je aranžirao Aldo Orlić.  

Komentari na članak

Vezani članci

Seks

Premijera u Art kinu Grič

Tko je koga, kako i zašto – teme su renesansne „Mušice“

„Mušica“ je lascivna komedija u čijem se središtu nalaze novac i seksualnost. Priča o muškarcima koji žele tuđe žene i o ženama koje vole više muškaraca.

Predstava "Nevidljivi"

Kazališne izvedbe

U Gavellu se vraćaju „Nevidljivi”

U predstavi punoj akcije, poznatih songova i koreografije glumci nas vode kroz sudbine imigranata koji pokušavaju naći svoje mjesto u „tvrđavi” Europe.

Predstava „Tulum u samostanu”

Kazališna premijera

„Tulumom u samostanu” započinje nova sezona u obnovljenoj Komediji

Predstava ovjenčana nagradom Olivier na Komedijinu pozornicu stiže 23. studenog u režiji Aide Bukvić. Riječ je o prvoj premijeri koju je moguće pogledati u obnovljenom gledalištu ovog kazališta.

Predstava „Mačka na vrućem limenom krovu”

Kazališna umjetnost

Kultna drama „Mačka na vrućem limenom krovu” premijerno u zagrebačkom HNK

Paolo Magelli najavljuje originalno i suvremeno čitanje kultne drame čijim junacima pripada značajno mjesto u almanahu popularne kulture XX. stoljeća. Premijera „Mačka na vrućem limenom krovu” zakazana je za 13. listopada.

TREPS festival

Centar za kulturu Trešnjevka

Zavidno plesno umijeće pokazuje 37 skupina na TREPS festivalu

TREPS festival u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka ovoga vikenda okuplja brojne plesne skupine iz cijele Hrvatske. Ulaz je besplatan.