LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjesec hrvatske knjige 2015.

Danas se širom zemlje pale lampice i čitaju knjige

Sva današnja događanja dio su nacionalne inicijative Upali lampicu i čitaj! koja se održava u sklopu Mjeseca hrvatske knjige te se njome nastoji popularizirati knjigu i čitanje.

Sva današnja događanja dio su nacionalne inicijative Upali lampicu i čitaj! koja se održava u sklopu Mjeseca hrvatske knjige te se njome nastoji popularizirati knjigu i čitanje.

Tijekom čitavog današnjeg dana u knjižnicama širom zemlje pale se lampice i čitaju knjige. Slažemo se da su to prilično uobičajene aktivnosti za knjižnice, ali danas su za sve čitatelje organizirana dodatna događanja koja su dio nacionalne inicijative Upali lampicu i čitaj!. Ona se održava u sklopu Mjeseca hrvatske knjige te se njome nastoji popularizirati knjigu i čitanje.

Ako se nalazite u Zagrebu, svakako posjetite Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu. Vrijedni knjižničari pripremili su čitateljske oaze s odabranim knjigama i lampicama za lakše upijanje znanja. U knjižnici potražite posebne mirne kutke u kojima možete uživati čitajući svoje omiljene knjige.

Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu također se pridružila ovoj akciji. Danas u 18 sati u knjižnici poznate osobe iz splitskog javnog života i studenti Filozofskog fakulteta u Splitu čitaju odabrane pjesme i odlomke iz knjiga. Sve detalje možete saznati na Facebook događaju.

U Rijeci je spisateljska skupina Fluminati pripremila čitanje svojih priča pod lampicom s balkona Filodrammatice. Priče možete čuti ako se u 19 sati nađete na riječkom Korzu. Ostala događanja u Rijeci u sklopu Mjeseca hrvatske knjige provjerite na stranicama Gradske knjižnice Rijeka.

Tradicionalna hrvatska kulturna manifestacija, Mjesec hrvatske knjige, ove se godine održava od 15. listopada do 15. studenoga. Cilj njezina održavanja ostaje isti: promicanje čitanja i hrvatske knjige. Tema ovogodišnje manifestacije u skladu je s odlukom Opće skupštine UN-a o proglašenju 2015. Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu. U skladu s time organizirana je i današnja inicijativa.

Programsku knjižicu Mjeseca hrvatske knjige možete pronaći na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba. Podsjećamo, ako kasnite s vraćanjem knjiga, provjerite u vašim knjižnicama možete li u sklopu manifestacije knjige vratiti bez plaćanja zakasnine.

Uključite se u ovogodišnje aktivnosti i barem danas uz lampicu čitajte knjige!

FOTO: FLICKR/ALEX PROIMOS