LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književnost i kultura

Časopis „k.” traži radove za novi broj, i to na temu ruševina

Časopis „k.” traži studentske radove koji će biti objavljeni u sljedećem broju.

Časopis „k.” traži studentske radove koji će biti objavljeni u sljedećem broju.

Uredništvo časopisa za književnu i kulturalnu teoriju „k.” koji izdaju i uređuju studenti i studentice komparativne književnosti zagrebačkog Filozofskog fakulteta, raspisalo je natječaj za radove koji će biti objavljeni u novom, 15. broju.

Natječaj je otvoren za autorske radove studenata i studentica komparativne književnosti te srodnih humanističkih i društvenih znanosti, a tema ovogodišnjeg broja su ruševine. Dakle, radovi koji dolaze u obzir za objavljivanje mogu se baviti doslovnim, ali i metaforičkim ruševinama – napuštenim tvornicama i razrušenim spomenicima, kulturnim reprezentacijama apokalipse, tijelom, psihom ili pripovijedanjem u raspadanju.

Prihvaćat će se i radovi koji se bave obnovom ruševina, npr. skvotova, kao i radnim akcijama, ali i dezintegracijom društvenih skupina i klasa. Autori i autorice potiču se na pridavanje posebne pažnje lokalnom i regionalnom kontekstu teme kojom se odluče baviti.

Svoje radove možete prijaviti do 15. studenog 2019. godine na e-mail adresu k.casopis@gmail.com. Detaljnije upute možete pronaći ovdje.

FOTO: PIXABAY