Kulturna događanja u Osijeku

Camilla Lucerna i (ne)poznate žene na Filozofskom fakultetu

Camilla Lucerna

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku postavlja se izložba koja se bavi životom i radom istaknute zagrebačke germanistice i slavistice, spisateljice i pedagoginje Camille Lucerne. A povodom njenog zatvaranja, održat će se i predavanje o Osječankama koje su obogatile matičnu društvenu sredinu.

U organizaciji Odsjeka za njemački jezik i književnost Filozofskoga fakulteta u Osijeku Blaženka Klemar Bubić iz Austrijske knjižnice zagrebačkog Filozofskoga fakulteta otvorit će izložbu Camilla Lucerna. Događaj je zakazan za petak, 11. siječnja 2019. godine, u 10 sati, a održat će se ispred Svečane dvorane Fakulteta u Osijeku (2. kat, prostorija 60).

Riječ je o izložbi koja se bavi životom i radom istaknute zagrebačke germanistice i slavistice, spisateljice i pedagoginje Camille Lucerne, a koja će se ovdje moći razgledati do 31. siječnja 2019. Omogućio ju je Austrijski kulturni forum Zagreb s kojim Odsjek ima dugu i plodonosnu suradnju. Ulaz je slobodan.

U srijedu, 30. siječnja 2019, u 12:30 u Svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta doc. dr. sc. Stephanie Jug s Odsjeka za njemački jezik i književnost, koja je ujedno i glavna organizatorica navedenih događanja, održat će predavanje Neke (ne)poznate ŽENE povodom zatvaranja izložbe. Pritom će se prisjetiti odabranih Osječanki koje su svojim životom i radom obogatile matičnu društvenu sredinu, i to osobito u interkulturalnom pogledu poput Vilme Vukelić, Jelice Belović Bernadzikowske i drugih. Ukazat će i na veze dvaju kulturnih krugova na početku 20. stoljeća – osječkoga i zagrebačkoga.

U organizaciji fakultetske knjižnice bit će postavljena i prigodna izložba knjiga.

Komentari na članak

Vezani članci

Kakva je uloga genetike u medicini i životu, saznajte u Klubu mladih Split

Klub mladih Split

Saznajte kakvu ulogu ima genetika u medicini i životu

U utorak 1. ožujka održat će se još jedno predavanje popularnog ciklusa "Znanstveni kutak". Ovog puta možete se družiti s profesorom Ozrenom Polašekom, voditeljem Katedre za javno zdravstvo na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Okrugli stol: Vegetarijanstvo 2015

Klub mladih KLOOZ

Okrugli stol: vegetarijanstvo

Doznajte sve što vas zanima o vegetarijanstvu uz degustaciju vegetarijanskih delicija!

Pisanje

Predavanje u Stablu znanja

Besplatno do svih bitnih informacija o diplomskim i završnim radovima

Mukama pisanja diplomskih i završnih radova došao je kraj. Božidar Nikša Tarabić u Stablu znanja održat će zanimljivo predavanje na kojem svi mogu doznati neku novu informaciju.

Voće-razno

Predavanje o prehrani po krvnim grupama

Ako patite od migrene, prestanite jesti svinjetinu

Denis Urošević Beroš u Klubu mladih Split ovog će četvrtka održati predavanje o kemijskim reakcijama organizma na hranu.

World Mobile Congress 2014.

Mobile World Congress 2014.

Uskoro počinje najveći svjetski mobilni događaj

Uskoro počinje najveći svjetski mobilni događaj Mobile Word Congress 2014. koji će se održati u Barceloni te ugostiti vodeće stručnjake iz svijeta mobilne industrije.