LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturne politike

Bivša rumunjska ministrica Corine Șuteu progovara o kulturnoj administraciji

Pred međunarodnu konfernciju posvećenu kulturnim politikama, Corina Șuteu analizirat će ulogu ministarstava kulture u regiji u odnosu na suvremenu kulturnu dinamiku. Ulaz je slobodan uz prethodnu prijavu.

Pred međunarodnu konfernciju posvećenu kulturnim politikama, Corina Șuteu analizirat će ulogu ministarstava kulture u regiji u odnosu na suvremenu kulturnu dinamiku. Ulaz je slobodan uz prethodnu prijavu.

Odsjek produkcije Akademije dramske umjetnosti i Institut za razvoj međunarodnih odnosa pozivaju vas na predavanje Corine Șuteu, kulturne istraživačice i konzultantice, direktorice rumunjske filmske inicijative FilmETC i bivše ministrice kulture Rumunjske. Održat će se u srijedu, 17. svibnja 2017. u dvorani F22 (Nova akademijska scena) u Frankopanskoj 22, s početkom u 17 sati. Moderatorica predavanja bit će dr. sc. Snježana Banović, red. prof. art.

Predavanje pod nazivom Kulturna administracija i kulturni sustavi – karika koja nedostaje: studija slučaja jednogodišnjeg mandata rumunjske ministrice kulture održava se kao preddogađanje međunarodne konferencije o kulturnim politikamaPerspektive razvoja nacionalnih kulturnih politika u kontekstu Europske unije: kritički dijalozi. Konferencija se 18. i 19. svibnja održava u Kući Europe na Europskom trgu.

Corina Șuteu, poznata istraživačica kulturnih politika u Europi, bazirat će svoje izlaganje na jednogodišnjem iskustvu ministrice kulture Rumunjske koje joj je omogućilo razumijevanje sustava iz perspektive donositelja odluka i istraživača. Kroz studiju slučaja Rumunjske analizirat će se uloga ministarstava kulture u regiji u odnosu na suvremenu kulturnu dinamiku, pritom ukazujući na nedostatne veze između potreba sektora i postojećih (naslijeđenih) instrumenata kulturne administracije, te će se osvrnuti na moguće nove i učinkovitije načine potpore umjetnosti i kulturi.

Ulaz je slobodan, uz raniju obveznu prijavu. Program cijele konferencije, koja je u prvom redu namijenjena znanstvenoj zajednici, istraživačima, kulturnim djelatnicima, donosiocima odluka u kulturi te studentima i mladim kulturnim profesionalcima iz Hrvatske i Europe, također je slobodan.

FOTO: AKADEMIJA DRAMSKE UMJETNOSTI