Petodnevna radionica „ZFF-a”

Besplatno sudjelujte na radionici „Moj prvi scenarij” uz profesionalno mentorstvo

film

„Zagreb Film Festival” poziva mlade scenariste da se do 10. srpnja 2018. prijave na radionicu „Moj prvi scenarij”, koja će se održati tijekom ovogodišnjeg „Festivala”. Na radionicu će biti primljeno šestero polaznika koji će uz stručno vodstvo usavršiti svoje scenarije za debitantski dugometražni film.

Zagreb Film Festival i Društvo hrvatskih filmskih redatelja sedmu godinu zaredom suorganiziraju radionicu Moj prvi scenarij. Njen je cilj pružiti potporu mladim filmskim profesionalcima kroz aktivni individualni rad na vlastitom scenarističkom projektu uz profesionalno mentorstvo. Tijekom prethodnih šest izdanja na radionici je sudjelovalo 35 projekata iz različitih europskih država, od čega 13 iz Republike Hrvatske. 

I ove se godine pozivaju mladi filmaši koji rade na svojem prvom scenariju za dugometražni film da se prijave na radionicuBit će primljeno šest sudionika, dvoje iz Hrvatske i četvero iz Europe. Radionica će trajati pet dana, a održat će se tijekom 16. izdanja Zagreb Film Festivala, koji će se ove godine održavati od 10. do 18. studenog 2018. 

Mladim će scenaristima u izradi njihova scenarija pomagati dvojica scenarista i/ili redatelja. Radionica je besplatna za sve polaznike, a stranim će sudionicima biti osiguran besplatan smještaj. Rok za slanje prijave je 10. srpnja 2018, a rezultati će biti objavljeni krajem rujna 2018.

Zainteresirani kandidati na e-mail adresu inja@zagrebfilmfestival.com trebaju poslati prijavu koja će uključivati kratak životopis, sinopsis i scenarij/treatment s minimalno tri razrađene scene (ako se ne šalje scenarij). Ukoliko na scenariju radi više scenarista, na radionicu se može prijaviti samo jedan. Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku, dok se projekti iz Hrvatske mogu prijaviti na hrvatskom jeziku, ali se kandidati, u slučaju da budu odabrani, obvezuju da će prijevod na engleski pripremiti do početka listopada. 

Komentari na članak

Vezani članci

Skitnica

Na današnji dan

VIDEO: Svijet neiskvarenošću i šarmom počeo osvajati najpoznatiji skitnica

Crni polucilindar, štap, crni brčići, istrošeno odijelo i simpatični čovječuljak koji ih nosi. Pogađate – riječ je o Charlieju Chaplinu.

Coca-colina podrška mladima

Podrška mladima

Sudionici iskazuju zadovoljstvo Coca-Colinim programom; u tijeku prijave za nove edukacije

– Konkurencija je pri traženju posla velika i svi pokušavamo pronaći nešto u svojim vještinama i znanjima što nas izdvaja od drugih. Na ovim smo radionicama saznali i kako to učiniti. – rekla je polaznica Nataša.

FAK Veliki filmski kviz

FAK započinje ožujak u vatrenom tonu

Novo izdanje Velikog filmskog kviza u novom prostoru

Broj ekipa koje mogu sudjelovati je ograničen. Stoga se zainteresirani mole da što prije prijave sebe i svoju ekipu.

Pula

Natjecanje studenata u odbojci

Sveučilište u Puli otvorilo prijave za proljetni turnir u odbojci

U ekipi mogu igrati studenti i studentice svih odjela i fakulteta Sveučilišta u Puli te studenti koji su diplomirali, a već su nastupali na ranijim turnirima Sveučilišta.

Rektorat

Sveučilište Josipa J. Strossmayera u Osijeku

Napravi likovno/grafičko rješenje i osvoji novčanu nagradu!

Osječko Sveučilište raspisalo je natječaj za izradu likovnog rješenja 19. Smotre Sveučilišta Josipa J. Strossmayera u Osijeku. Najbolje rješenje nagradit će se s 2000 kuna, a studenti svoje prijedloge mogu slati do 5. studenoga 2015.