Petodnevna radionica „ZFF-a”

Besplatno sudjelujte na radionici „Moj prvi scenarij” uz profesionalno mentorstvo

film

„Zagreb Film Festival” poziva mlade scenariste da se do 10. srpnja 2018. prijave na radionicu „Moj prvi scenarij”, koja će se održati tijekom ovogodišnjeg „Festivala”. Na radionicu će biti primljeno šestero polaznika koji će uz stručno vodstvo usavršiti svoje scenarije za debitantski dugometražni film.

Zagreb Film Festival i Društvo hrvatskih filmskih redatelja sedmu godinu zaredom suorganiziraju radionicu Moj prvi scenarij. Njen je cilj pružiti potporu mladim filmskim profesionalcima kroz aktivni individualni rad na vlastitom scenarističkom projektu uz profesionalno mentorstvo. Tijekom prethodnih šest izdanja na radionici je sudjelovalo 35 projekata iz različitih europskih država, od čega 13 iz Republike Hrvatske. 

I ove se godine pozivaju mladi filmaši koji rade na svojem prvom scenariju za dugometražni film da se prijave na radionicuBit će primljeno šest sudionika, dvoje iz Hrvatske i četvero iz Europe. Radionica će trajati pet dana, a održat će se tijekom 16. izdanja Zagreb Film Festivala, koji će se ove godine održavati od 10. do 18. studenog 2018. 

Mladim će scenaristima u izradi njihova scenarija pomagati dvojica scenarista i/ili redatelja. Radionica je besplatna za sve polaznike, a stranim će sudionicima biti osiguran besplatan smještaj. Rok za slanje prijave je 10. srpnja 2018, a rezultati će biti objavljeni krajem rujna 2018.

Zainteresirani kandidati na e-mail adresu inja@zagrebfilmfestival.com trebaju poslati prijavu koja će uključivati kratak životopis, sinopsis i scenarij/treatment s minimalno tri razrađene scene (ako se ne šalje scenarij). Ukoliko na scenariju radi više scenarista, na radionicu se može prijaviti samo jedan. Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku, dok se projekti iz Hrvatske mogu prijaviti na hrvatskom jeziku, ali se kandidati, u slučaju da budu odabrani, obvezuju da će prijevod na engleski pripremiti do početka listopada. 

Komentari na članak

Vezani članci

Motovun Film Festival

Motovun Film Festival

Humoristični dokumentarni „evergreen” na „divljoj” lokaciji

Nagrađen Zlatnim globusom, „Ta divna stvorenja” postao je vjerojatno najpoznatiji južnoafrički film svih vremena, a projekciju na tajnoj lokaciji pratit će naracija nedavno preminulog velikana hrvatskog glumišta Relje Bašića.

Kratki na brzinu

Kino se vratilo u grad Sveti Ivan Zelina

Revija kratkih filmova u Svetom Ivanu Zelini: Kratki na brzinu

Revija kratkih filmova Kratki na brzinu održat će se od 9. do 11. svibnja 2014. u Svetom Ivanu Zelini, kada će svi posjetitelji ponovno imati priliku u svome gradu gledati filmove.

CSC tim

Započelo regionalno natjecanje u rješavanju poslovih slučajeva

Svečano otvoren Case Study Competition

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu jučer je održano je svečano otvorenje Case Study Competitiona - regionalnog studentskog natjecanja u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva eminentnih poduzeća u Hrvatskoj. Prijave su otvorene do 9. ožujka 2014. za sve studente Republike Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Regrutacija Ekonomske klinike

Potraga za novim članovima

Prijave na regrutaciju uspješne Ekonomske klinike još uvijek u tijeku

Ekonomska klinika prima prijave za nove članove do 22. listopada. Rad je potpuno volonterski, ali pruža prilike za razvoj novih vještina i znanja, pretvaranje teoretskih znanja u praktična, dodatne edukacije, mogućnost zapošljavanja u različitim poduzećima i umrežavanje s poslovnom zajednicom.

Liječnik

Muzejska ordinacija zabave

Doktori zabave otkrivaju kako bogovi liječe ljude u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu pronašao je recept za zabavu! Tijekom proljetnih praznika organizira niz radionica o tajanstvenim životnim tekućinama, čudesnom ljudskom organizmu i božanskom liječenju.