Projekt Teatra K.

Besplatno na premijeru „Igre Gordogana”, studentskog kazališnog projekta

Predstava "Igra Gordogana"

Kazališna sekcija Kluba studenata komparativne književnosti Teatar K. pripremila je novi projekt koji će se besplatno prikazati u Kinu Forum.

Kao rezultat svog cjelogodišnjeg projekta ove akademske godine Teatar K. najavljuje premijeru predstave Igra Gordogana. Prikazat će se 21. travnja 2018. u 20 sati u Kinu Forum (Studentski dom Stjepan Radić).

Predstava je temeljena na tekstu Radovana Ivšića Kralj Gordogan i na prividno fantazmagoričan način govori o vrlo aktualnoj društvenoj situaciji. Cijeli projekt nastao je u potpunosti studentskim volonterskim radom, uz podršku Studentskog centra u Zagrebu te Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Teatar K. kazališna je sekcija u sklopu Kluba studenata komparativne književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Djeluje već pet godina i svaku akademsku godinu obilježava kazališnim projektom. Međutim, ne funkcionira kao dramski studio, nego kao mjesto gdje se bilo tko može okušati u praktičnom kazališnom radu te pridonijeti svojim interesima i talentom (ili nedostatkom istog). Cjelokupna je produkcija kazališnih predstava na studentima – od režije i dramaturgije, preko glume, vođenja radionica, do promocije i tako dalje.

Ulaz je na predstavu slobodan.

Komentari na članak

Vezani članci

Ljubavne odluke, kolumna

Ljubavne parole

"Desant" Gavellinih glumaca na zagrebačke fakultete

Parole ljubavne tematike izvikivat će glumački ansaml u vojničkim uniformama na šest zagrebačkih fakulteta.

Kralj Rikard III.

Premijera u Gavelli

„Rikard III.” na pozornicu donosi svijet gdje je čovjek čovjeku vuk

Prva pouzdano utvrđena izvedba „Kralja Rikarda III” dogodila se davne 1633. godine, a ovog nas tjedna očekuje nova u Gavelli.

Cats

Arena se pretvara u pravi teatar

Za svaku predstavu mjuzikla „Cats“ dodano 300 novih ulaznica

Arena će se za potrebe mjuzikla „Cats“ pretvoriti u pravi teatar, a Zagreb u svjetsku kazališnu metropolu. Još uvijek stignete nabaviti ulaznice za događaj godine!

Građanin plemić

Zagrebački HNK poziva

Zrinka Cvitešić ponovno u „Građaninu plemiću”

Nakon mjuzikla Once na londonskom West Endu, Zrinka Cvitešić vraća se u zagrebački HNK u predstavi Građanin plemić, koja je na repertoaru već pet sezona.

Glazba

Na današnji dan

Besplatnim koncertima na otvorenom slavi se glazba

Svjetski dan glazbe obilježit će više od 500 glazbenika besplatnim nastupima na hrvatskim trgovima i ulicama.