Filmovi u MM centru

Besplatne projekcije četiriju filmova o tajnama životinjskog svijeta u Savskoj 25

Film "Konjske grudi"

Filmovi „Konjske grudi“, „Pogrešna revizija“, „Marsa Abu Galawa“ i „Kapucin“ prikazat će se ovog četvrtka u 19:30, ulaz je besplatan.

Kratke slike 10. svibnja u MM centru predstavljaju četiri kratkometražna filma četiriju različitih umjetnika. Svi oni istražuju tajne životinjskog svijeta.

U filmu njemačke autorice Katrine Daschner Konjske grudi (Pferdebusen) montaža životinjskih i ljudskih tjelesnih fragmenata postaje čulni simbolični diskurs o psihoseksualnim ambivalencijama i fantazijama o strahu i strasti, žudnji i inhibiciji. Proslavljeni japanski umjetnik Yu Araki kroz motiv hobotnice u filmu Pogrešna revizija (Wrong revision) otkriva skrivenu kršćansku simboliku u Japanu. Film Marsa Abu Galawa (režija Gerard Holthuis) očarava i zadivljuje, istovremeno pobuđujući onu vrstu iskonskih osjećaja spokoja i nemira koje samo vodeni svijet može izazvati, dok u Kapucinu (Capucine) Louisa Nieta promatramo opskurni jezični centar koji podučava majmune kako da snimaju filmove. Upoznajemo iznimno darovitoga majmuna koji uči filmski jezik s primatologom Hirokazuom Shibuyom.

Kratke slike projekt su posvećen inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja koja su ostavila neizbrisiv trag na različite svjetske kinematografije. Tajni život životinja dio je programske cjeline Iz Kratke baze 25 FPS-a fokusirane na suvremeni kratkometražni film.

Program počinje u 19:30, ulaz je besplatan. Više informacija potražite na službenoj stranici MM centra.

Komentari na članak

Vezani članci

Razgovor; izvor: https://unsplash.com/photos/-Xv7k95vOFA

Edukacija u Kući ljudskih prava

Prijave za besplatnu radionicu komunikacijskih, prezentacijskih i facilitacijskih vještina moguće još danas!

– Radionica je namijenjena predstavnicima udruga mladih i za mlade te općenito mladima (15 do 30 godina, s područja grada Zagreba) koji vjeruju da im komunikacijske vještine mogu pomoći u pronalasku (boljeg) posla.

Star Wars: The Force Awakens

Sila se približava

Edukativno odbrojavanje do premijere „Star Wars: The Force Awakens“

Za nekoliko dana svjetlo dana ugledat će dugoisčekivani nastavak svemirske opere – „Star Wars: The Force Awakens“. Tome u čast, odlučili smo izdvojiti ono najbitnije o ovoj kultnoj svemirskoj priči.

Film "150 miligrama"

Filmovi

SC u siječnju časti studente projekcijama u Kinu Forum, u MM centru i dalje besplatne

U siječnju će se u Kinu Forum i MM centru prikazati šest filmova, mahom nominiranih za nagrade na prestižnim svjetskim festivalima, a studenti će ih moći pogledati potpuno besplatno.

Besplatno

Nekada 400$ godišnje – sada besplatno!

Google Earth Pro – od sada besplatan!

Google je početkom godine razveselio svoje vjerne fanove najavivši kako se Pro inačicu poznatog Google Eartha odsad može besplatno skinuti.

StudentCuts festival

Internacionalni studentski filmski festival

StudentCuts: prijavite svoj studentski filmski uradak

Ako tražiš svojih 15 minuta slave, prijavi se na natječaj s vlastitim filmom. Rok za prijave je 15. svibnja, a filmovi se mogu prijaviti unutar pet kategorija.