LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarni koncert

Benefit za Pravu Šapu u KSET-u

Prava šapa nije niti udruga, niti organizacija već Facebook stranica koju vodi nekoliko volonterki, a misija i cilj im je pomoći napuštenim mačkama i udomiti ih u njihov ''zauvijek dom''.

Prava šapa nije niti udruga, niti organizacija već Facebook stranica koju vodi nekoliko volonterki, a misija i cilj im je pomoći napuštenim mačkama i udomiti ih u njihov ''zauvijek dom''.

KSET i ove godine organizira benefit, odnosno humanitarni koncert, da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Humanitarka će se održati u petak, 25. travnja.

Ovaj puta se to radi o Pravoj šapi. Prava šapa nije niti udruga, niti organizacija već Facebook stranica koju vodi nekoliko volonterki, a misija i cilj im je pomoći napuštenim mačkama i udomiti ih u njihov ''zauvijek dom''. Volonterke organiziraju konkretne akcije u kojima spašavaju mačiće i mačke te ih smještaju u privremeni dom. Nakon što im se pruži odgovarajuća veterinarska skrb, fotografija se objavljuje na Facebook stranici te se traže udomitelji.

Prilikom udomljavanja budući vlasnici potpisuju ugovor kojim jamče da mačke neće ponovno završiti na ulici, a prije samoga udomljavanja volonterke dolaze u izvidnicu stana kako bi se uvjerile da ispunjavate uvjete za udomljavanje mačke. Osim toga, Prava šapa hvata odrasle mačke i provodi sterilizaciju, a nakon oporavka ih vraćaju u stanište.

Prava šapa nema azil, prostor ili prihvatilište, tako da se sve mačke smještaju u stanove volonterki ili, pak, kod ljudi koji su pristali pružiti privremeni dom mačkama. Mačke se na taj način socijaliziraju te su spremne za novoga vlasnika.

S obzirom da Prava šapa radi zbilja humanitaran i hvalevrijedan pothvat, vrijeme je da im se pomogne. Iz tog razloga, ulaz na koncert, odnosno minimalna donacija, iznosit će 20 kuna. U KSET-u će vas dočekati veganska hrana i kolači, a priprema se navodno i iznenađenje koje će se otkriti na koncertu. Nastupat će bendovi: U pol 9 kod Sabe, Proleter, What Matters Most i Sentence.

Sve dodatne informacije možete saznati na Facebook eventu.

FOTO: KSET