LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u palači Sponza

Bari Goddard dubrovačkim povijesnim lokacijama dodao novi sjaj

Zanimljive fotografije izložbe Barija Goddarda koja će se postaviti u palači Sponza svjedoče o povezanosti ovog umjetnika s ljepotama Dubrovnika.

Zanimljive fotografije izložbe Barija Goddarda koja će se postaviti u palači Sponza svjedoče o povezanosti ovog umjetnika s ljepotama Dubrovnika.

Hrvatska, Dubrovnik i Midsummer Scene festival kakve još nismo vidjeli – ovim bismo riječima mogli opisati novu izložbu britanskog umjetnika Barija Goddarda. Fotografije snimljene prošlog ljeta u Dubrovniku zaista oduzimaju dah. Izložba From Illyria to Elsinore, koja predstavlja kazališni Midsummer Scene festival i Dubrovnik, bit će postavljena u palači Sponza od 1. do 7. srpnja.

Zanimljive fotografije svjedoče o povezanosti umjetnika s ljepotama Dubrovnika. Daju prikaz najatraktivnijih scena Midsummer Scene festivala tijekom prošle sezone, a zabilježene su prilikom izvođenja Shakespearove tragedije Hamlet. Ljepote povijesnih lokacija viđene očima ovog umjetnika imaju novi sjaj i gledamo ih iz potpuno drugačijeg kuta.

Foto: Barri Goddard

Bari Goddard rođen je u Walesu gdje je započeo glazbenu karijeru u art rock sastavu Blaue Reiter. Posljednjih 15 godina radi i izlaže fotografije pod pseudonimom G O D Photography. Njegov rad obuhvaća izradu filmova, fotografija, ali i slikarstvo i glazbu. Fotografskim radom koketira od zanimljivih portreta poznatih britanskih glumica do provokativne avangarde. Glazbeni rad nastavlja u Londonu, surađujući sa Steveom Maguireom iz Eurythmicsa. Nakon svjetske turneje s Jimmyjem Somervilleom, Bari se povlači s glazbene scene i posvećuje se slikanju i fotografiji.

Festival Midsummer Scene, jedini hrvatski kazališni festival na engleskom jeziku, ovog se ljeta održava na tvrđavi Lovrjenac od 24. lipnja do 5. srpnja. Premijerno prikazuje San Ivanjske noći, jednu od najpoznatijih Shakespearovih komedija, koju će ovog ljeta izvesti jedinstvena glumačka postava u kojoj su, između ostalih, Japanka, Indijka, Hrvat, Englezi i glumica afričkog porijekla. Riječ je o projektu Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a produkciju potpisuju Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

FOTO: BARI GODDARD