Hrvatska kulturna scena

Art Labova „Pjesnička loža“ razotkrila neutaživu žeđ za poezijom

Art Lab, "Pjesnička loža"

Brojni zaljubljenici u poeziju okupili su se na prvom izdanju „Pjesničke lože“. Odaziv je pokazao kako je pjesništvo važan segment hrvatske kulturne scene.

Prva Pjesnička loža neprofitne umjetničke udruge Art Lab izazvala je niz pozitivnih reakcija, a samo čitanje bilo je posjećeno kao malo koje pjesničko okupljanje održano u zadnjih godina u Zagrebu.

Pjesnička loža bila je koncipirana kao čitanje poezije s dozom performansa i s nezaboravnom atmosferom. Okupila je preko šezdeset zaljubljenika u poeziju koji su dobili priliku upoznati stvaralaštvo Anite Jezne, Tome Zidića, Martina Ladike, Marine Katinić i Hendricka Livingstona, a posebni gosti večeri bili su poznati pjesnici Siniša Matasović i Branko Čegec.

Nastup službenih gostiju odvijao se u mističnoj i skrovitoj atmosferi dosad neviđenoj na našoj pjesničkoj sceni, a publici je time ponuđeno jedno sasvim novo iskustvo. Događaj je obogatila glazbena pratnja te hrabri pojedinci koji su podijelili svoju poeziju na otvorenom mikrofonu.

Veliki interes i odaziv publike pretvorili su Art Labovo prvo događanje u spektakl i dali svima do znanja da u Hrvatskoj postoji neutaživa žeđ za poezijom. Također, jasno je pokazano da je pjesništvo još uvijek iznimno moćan i utjecajan segment na hrvatskoj kulturnoj sceni.

Komentari na članak

Vezani članci

Dobriša Cesarić

Na današnji dan

115 godina od rođenja Dobriše Cesarića, pjesnika čije pjesme uvijek rado čitamo

Dobriša Cesarić jedan je od najznačajnijih hrvatskih pjesnika. Stihovi njegovih pjesama mnogima su i sada u sjećanju te prizivaju uspomene na bezbrižne dane djetinjstva.

Žuti tramvaji

Najava promocije!

Promocija knjige „Žuti tramvaji” studentice Lucije Markljušaj

Promocija prve zbirke pjesama ove mlade autorice Lucije Markljušaj. Lucija Markljušaj je dvadesetogodišnja djevojka, studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu, kojoj je ova prva zbirka pjesama pod imenom "Žuti tramvaji".

Cassius

Margan Tadeon - Natječaj za najbolji studentski rad

Prijavite svoj prozni ili poetski rad na natječaj i osvojite književne nagrade!

Društvo studenata kroatologije "Cassius" s Hrvatskih studija u Zagrebu organizira natječaj za najbolji studentski rad.

Isto

Kulturno ljeto 2019.

Konačno imate dovoljno vremena za kulturno uzdizanje; saznajte što vam donosi ljeto u Dalmaciji

Donosimo vam popis kulturnih događanja diljem Dalmacije koja će se odvijati ovoga ljeta.

poezija

Na današnji dan

Rođen tvorac „Balade iz predgrađa“ i još 126 pjesama – veliki Dobriša Cesarić

Na današnji je dan rođen veliki hrvatski pjesnik i prevoditelj čije su pjesme uvrštene u čitanke i za osnovne i za srednje škole, pa ga možemo nazvati pjesnikom djetinjstva mnogih generacija.