Hrvatska kulturna scena

Art Labova „Pjesnička loža“ razotkrila neutaživu žeđ za poezijom

Art Lab, "Pjesnička loža"

Brojni zaljubljenici u poeziju okupili su se na prvom izdanju „Pjesničke lože“. Odaziv je pokazao kako je pjesništvo važan segment hrvatske kulturne scene.

Prva Pjesnička loža neprofitne umjetničke udruge Art Lab izazvala je niz pozitivnih reakcija, a samo čitanje bilo je posjećeno kao malo koje pjesničko okupljanje održano u zadnjih godina u Zagrebu.

Pjesnička loža bila je koncipirana kao čitanje poezije s dozom performansa i s nezaboravnom atmosferom. Okupila je preko šezdeset zaljubljenika u poeziju koji su dobili priliku upoznati stvaralaštvo Anite Jezne, Tome Zidića, Martina Ladike, Marine Katinić i Hendricka Livingstona, a posebni gosti večeri bili su poznati pjesnici Siniša Matasović i Branko Čegec.

Nastup službenih gostiju odvijao se u mističnoj i skrovitoj atmosferi dosad neviđenoj na našoj pjesničkoj sceni, a publici je time ponuđeno jedno sasvim novo iskustvo. Događaj je obogatila glazbena pratnja te hrabri pojedinci koji su podijelili svoju poeziju na otvorenom mikrofonu.

Veliki interes i odaziv publike pretvorili su Art Labovo prvo događanje u spektakl i dali svima do znanja da u Hrvatskoj postoji neutaživa žeđ za poezijom. Također, jasno je pokazano da je pjesništvo još uvijek iznimno moćan i utjecajan segment na hrvatskoj kulturnoj sceni.

Komentari na članak

Vezani članci

Isto

Kulturno ljeto 2019.

Konačno imate dovoljno vremena za kulturno uzdizanje; saznajte što vam donosi ljeto u Dalmaciji

Donosimo vam popis kulturnih događanja diljem Dalmacije koja će se odvijati ovoga ljeta.

Edgar Allan Poe

Na današnji dan

Najzlosutnija ptica svjetske književnosti ugledala svjetlo dana

Na današnji dan prije 173 godine u časopisu Evening Mirror izašla je svima draga pjesma Edgara Allana Poea, a prognoza da će ostati u sjećanju svima koji ju pročitaju ispunila se.

Emily Dickinson

Na današnji dan

Umrla Emily Dickinson, povučena pjesnikinja provokativnih stihova

Ekscentričnu i emocionalnu Emily Dickinson mnogi smatraju najboljom američkom pjesnikinjom.

Knjiga

Na današnji dan

Dan za slavljenje poezije – ljepote i ljubavi izražene stihom

Na Svjetski dan poezije promovira se čitanje, pisanje, objava i podučavanje poezije. Jednom kada shvatite bit i svrhu poezije, kada se uvjerite kakav dojam može ostaviti na vas, teško je ne zaljubiti se u stihove.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/thumb/a/a4/Pupacic_300_3.jpg/220px-Pupacic_300_3.jpg

Na današnji dan

Prije četrdeset i osam godina napustio nas je Josip Pupačić

Josip Pupačić ubraja se među najznačajnije predstavnike krugovaške generacije. Autor je poznatih pjesama „More” i „Tri moja brata”, a u tragičnoj avionskoj nesreći poginuo je na današnji dan 1971. godine.