Recenzija knjige

Anđeli su se pojavili na prstima Lorne Byrne

Anđeli na vrhovima mojih prstiju

U najnovijoj knjizi "Anđeli na vrhovima mojih prstiju," Lorna Byrne donosi nadu ovim neobičnim vremenima i oslikava svijet u kojem Bog posjeduje knjižnicu za anđele.

Ako ste zainteresirani za temu anđela, autorica Lorna Byrne nije vam nepoznanica. Anđeli na vrhovima mojih prstiju njena je četvrta knjiga prevedena na hrvatski jezik, u izdanju Naklade Ljevak.

Lorna Byrne rođena je u siromašnoj obitelji, u Dublinu 1955. godine. Mnogo prije no što je progovorila, viđala je anđele i komunicirala s njima. Dok je odrastala, rekli su joj da nikome ne kaže što viđa. I nije, sve dok nije napisala međunarodnu uspješnicu Anđeli u mojoj kosi. Ta je knjiga prevedena na dvadeset šest jezika i objavljena u više od pedeset zemalja. Drugo ostvarenje Stube prema nebu još su jedan međunarodni bestseller. Anđeoske poruke nade njena je treća knjiga.

– Anđeli su stvorenja koja je stvorio Bog. Prelijepi su i mnogo veći od nas, poput divova, a nekada mogu poprimiti i ljudski oblik. Nekada imaju krila, nekada sve izgleda poput svile. Njihove oči su posebno lijepe. Nemaju boje i izgledaju poput zvijezda, odašilju veliku svjetlost i ponekad je osjećaj takav da kao da možete ušetati u njih, i proći kroz taj prolaz i daju osjećaj velike ljubavi. Zapravo, nikada nisam u njihovom prisustvu osjetila strah. – opisuje Lorna u jednom od intervjua koje je dala za hrvatske medije.

U novoj knjizi Lorna donosi priče o svojem djetinjstvu u ruralnoj Irskoj i o tome kako su joj anđeli pomogli i navodili je kroz traumatične događaje (smrt njenog supruga). Smrt i ono što se događa nakon smrti, ali i prije rođenja, bitan je dio ovog ostvaraja. Autorica detaljno opisuje anđele, ne samo čuvare, već i druge tipove koji postoje. Spominje njihovu interakciju s Bogom, drugim anđelima i drugim ljudskim bićima te, što je najvažnije, govori o njihovim ulogama u našim životima. Bog nije prikazan samo kao Stvaratelj, već i kao Učitelj koji posjeduje knjižnicu iz koje anđelima daje nešto poput lektire.

Topla preporuka ove knjige ide svima koji su zainteresirani za tematiku anđela, ali i ljudima kojima je trenutačno potrebna nada. Usprkos lošim stvarima koje su se dogodile, koje se događaju i onima koje bi se mogle dogoditi, anđeli nam kroz Lornu šalju poruku da nismo sami i da može biti bolje. Ne moramo nužno vjerovati spisateljici ili vjerovati u anđele, ali svijet u kojem Bog ima ogromnu knjižnicu svijet je u kojem želimo živjeti.

Komentari na članak

Vezani članci

Jurassic World

Kada se ljudi igraju Boga

RECENZIJA: Jurski svijet (2015)

Četvrti nastavak "Jurskog parka" ovaj put nas vraća na otok Nublar gdje su se znanstvenici zaigrali s genetikom.

Why him?

Recenzija filma „Zašto baš on?“

Nova je komedija Jamesa Franca sjajna za „puštanje mozga na pašu“

U kakvim su se urnebesnim situacijama za božićne praznike našli James Franco i Bryan Cranston pogledajte u CineStar kinima!

The Secret of England's Greatness

Komentar novinarke

Kakve bi knjige studenti trebali čitati

Plemenit pokušaj uglednih britanskih novina da upozna javnost s malim književnostima na dublji se pogled otkriva kao moderni imperijalizam.

Lav Tolstoj

Na današnji dan

Obljetnica smrti Lava Nikolajeviča Tolstoja

Autor romana „Rat i mir” i „Ana Karenjina” umro je prije točno 105 godina na željezničkoj postaji Astapovo.

Čitanje knjige ljeti

Ljetne preporuke Naklade Ljevak

Vrući naslovi za sve čitateljske ukuse

Knjiga je najbolji ljetni suputnik – na dugim putovanjima, na vrelom pijesku jadranskih plaža, u svježim predvečerjima ili u rashlađenim uredima. Stoga je Naklada Ljevak pripremila za vas prijedlog knjiga za ljetno čitanje.