Recenzija knjige

Anđeli su se pojavili na prstima Lorne Byrne

Anđeli na vrhovima mojih prstiju

U najnovijoj knjizi "Anđeli na vrhovima mojih prstiju," Lorna Byrne donosi nadu ovim neobičnim vremenima i oslikava svijet u kojem Bog posjeduje knjižnicu za anđele.

Ako ste zainteresirani za temu anđela, autorica Lorna Byrne nije vam nepoznanica. Anđeli na vrhovima mojih prstiju njena je četvrta knjiga prevedena na hrvatski jezik, u izdanju Naklade Ljevak.

Lorna Byrne rođena je u siromašnoj obitelji, u Dublinu 1955. godine Mnogo prije no što je progovorila, viđala je anđele i komunicirala s njima. Dok je odrastala, rekli su joj da nikome ne kaže što viđa. I nije, sve dok nije napisala međunarodnu uspješnicu Anđeli u mojoj kosi. Ta je knjiga prevedena na dvadeset šest jezika i objavljena u više od pedeset zemalja. Drugo ostvarenje Stube prema nebu još su jedan međunarodni bestseller. Anđeoske poruke nade njena je treća knjiga.

– Anđeli su stvorenja koja je stvorio Bog. Prelijepi su i mnogo veći od nas, poput divova, a nekada mogu poprimiti i ljudski oblik. Nekada imaju krila, nekada sve izgleda poput svile. Njihove oči su posebno lijepe. Nemaju boje i izgledaju poput zvijezda, odašilju veliku svjetlost i ponekad je osjećaj takav da kao da možete ušetati u njih, i proći kroz taj prolaz i daju osjećaj velike ljubavi. Zapravo, nikada nisam u njihovom prisustvu osjetila strah. – opisuje Lorna u jednom od intervjua koje je dala za hrvatske medije.

U novoj knjizi Lorna donosi priče o svojem djetinjstvu u ruralnoj Irskoj i o tome kako su joj anđeli pomogli i navodili je kroz traumatične događaje (smrt njenog supruga). Smrt i ono što se događa nakon smrti, ali i prije rođenja, bitan je dio ovog ostvaraja. Autorica detaljno opisuje anđele, ne samo čuvare, već i druge tipove koji postoje. Spominje njihovu interakciju s Bogom, drugim anđelima i drugim ljudskim bićima te, što je najvažnije, govori o njihovim ulogama u našim životima. Bog nije prikazan samo kao Stvaratelj, već i kao Učitelj koji posjeduje knjižnicu iz koje anđelima daje nešto poput lektire.

Topla preporuka ove knjige ide svima koji su zainteresirani za tematiku anđela, ali i ljudima kojima je trenutačno potrebna nada. Usprkos lošim stvarima koje su se dogodile, koje se događaju i onima koje bi se mogle dogoditi, anđeli nam kroz Lornu šalju poruku da nismo sami i da može biti bolje. Ne moramo nužno vjerovati spisateljici ili vjerovati u anđele, ali svijet u kojem Bog ima ogromnu knjižnicu svijet je u kojem želimo živjeti.

Komentari na članak

Vezani članci

Kip na bostonskom trgu

Na današnji dan

Rođen otac moderne detektivske priče, autor "Crnog mačka" i "Gavrana"

Na današnji dan, 1809. u Bostonu je rođen pisac, pjesnik i književni kritičar Edgar Allan Poe. U dobi od dvije godine ostao je siroče te je brigu o njemu preuzeo bogati trgovac John Allan. Ali, očuhovo bogatstvo nije ga učinilo poznatim.

https://68.media.tumblr.com/83d42a9cb1cfb92665867fd9d535be62/tumblr_ojf09tXnP31u3m1i9o1_500.jpg

Događaj udruge iTHEom

Potiče se razvoj književne kritike među studentima filoloških smjerova

Studenti filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu najavljuju prvo u nizu tematskih druženja za studente svog fakulteta, ali i za druge zainteresirane mlade.

Cro-a-Porter

Cro-a-Porter

Parada pijanstva i kiča i poznata cura u bijelom

Zapravo, ako gledam što me najviše impresioniralo, to je ono zbog čega ovakvi eventi i postoje, a to su REVIJE izlagača. Sve ostalo je parada pijanstva i kiča.

Jedna od sekti koja će umrijeti od raka pluća

Recenzija: The Leftovers (2014)

Ameri napokon odlučili u seriji proširiti katastrofu na cijeli svijet!

Kada imate izbora gledati Hustler TV, reprize repriza na državnoj televiziji ili prvu epizodu serije za koju niste čuli, odlučite toj seriji pružiti mali prst.

Croatia Reads naslovna

Hrvatska postala prva Zona Besplatnog Čitanja na svijetu

„U aplikaciji Croatia Reads u budućnosti želim vidjeti i udžbenike, literaturu, znanstvene članke“

Pomoću aplikacije Croatia Reads, svi građani Hrvatske mogu potpuno besplatno čitati 100,000 knjiga te smo prvi u svijetu s projektom takvoga tipa. Od voditeljice projekta, Mirele Rončević, saznali smo kako će se on dalje razvijati.