Glazbena industrija

Akcijom „Slušajmo hrvatsko” nagrađuju se fanovi domaće glazbe

https://pixabay.com/en/piano-music-score-music-sheet-1655558/

Slikajte se na Trgu bana Jelačića s omiljenim glazbenicima, podijelite fotografije na društvenim mrežama koristeći „hashtag” #slušamhrvatsko jer tri obožavatelja s najvećim brojem „lajkova” očekuju besplatni koncerti.

Hrvatske glazbene udruge ove su se godine akcijom Slušajmo hrvatsko priključile svečanoj proslavi 20. rođendana akcije Kupujmo hrvatsko koju organizira Hrvatska gospodarska komora (HGK). Održat će se 21. i 22. rujna 2017. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Tom će prilikom na Trgu tražiti i najvećeg fana hrvatske glazbe. Posjetite ih na izložbenom štandu, uživajte u raznovrsnom glazbenom programu, slikajte se s brojnim glazbenicima svih stilova i pokažite da ste upravo vi najveći obožavatelj domaćih glazbenih ostvarenja. Svoje fotografije dijelite javno na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram koristeći hashtag #slušamhrvatsko. Tri obožavatelja s najvećim brojem lajkova fotografija dobit će prilliku otići na koncerte hrvatskih izvođača po njihovom izboru (u zemlji), a očekuju ih i potpisani nosači zvuka.

HGK akcijom Kupujmo hrvatsko već dva desetljeća promovira domaće gospodarstvo i tako doprinosi njegovu razvoju te potiče stvaranje novih radnih mjesta. Hrvatska kulturna i kreativna industrija (KKI), čiji je dio i glazba, po udjelu prihoda u BDP-u drugi je po veličini sektor u zemlji. glazba je proizvod i posao onih koji sudjeluju u njezinu stvaranju, ali i posao mnogim ljudima koji rade i surađuju s hrvatskom glazbenom industrijom kao što su tehničari, binski majstori, producenti, promotori, dizajneri, zaštitari, pomoćno i uslužno osoblje. Glazbene udruge HDS i njegova služba ZAMP te HGU, HUZIP, HDU i ZAPRAF priključile su se akciji s ciljem promocije hrvatske glazbene industrije, kreativne poluge gospodarstva zemlje.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/harp-musical-instrument-classical-384557/

New Note Croatia 2017.

Prijavite svoje skladbe na međunarodno natjecanje i osvojite bogate novčane nagrade

I ove godine otvoren je natječaj New Note Croatia 2017. za skladatelje svih nacionalnosti i dobi. Riječ je međunarodnom skladateljskom natjecanju, a prijave traju do 4. lipnja 2017. godine.

Veja

Intervju s Vejom

„Tada se sviralo na »neinstrumentima«; kanti za boju, češlju i slično.“

Veja je skupina koja dolazi iz Pazina i bavi se sviranjem istarske narodne tradicijske glazbe u modernijem ruhu. Vrijeme je da ih upoznate!

Pravni

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Otvoren Natječaj za sufinanciranje studentskih programa na Sveučilištu u Zagrebu

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za sufinanciranje programa pojedinačnih studenata te studentskih zborova, udruga i organizacija. Rok je za prijavu programa 18. travnja.

Untold festival

Untold Festival

Rumunjski glazbeni festival nudi besplatan ulaz darivateljima krvi

Organizatori festivala potiču darivanje krvi uz pomoć grofa Drakule i besplatnih ulaznica.

AKUD Osijek, zborska sekcija
IZVOR: https://www.facebook.com/969092303151360/photos/rpp.969092303151360/1371631316230788/?type=3&theater

Koncert u Osijeku

Osječki Akademski zbor Strossmayer održava svečani koncert na Pravnom fakultetu

Svečani koncert naziva See how they shine održat će se na Pravnom fakultetu u Osijeku 8. svibnja s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.