Velika audicija za nove članove

Akademski zbor IGK nudi studentima dašak zvjezdanog glamura pod svjetlima pozornice

IGK u HAZU

Nastupi sa svjetskim solistima, na humanitarnim spektaklima i na svečanoj inauguraciji predsjednice obilježili su djelovanje Akademskoh zbora IGK. Kroz instituciju su prošla imena poput Arsena Dedića i Vice Vukova, a sada baš vi možete biti dio nje.

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove. Velika audicija za najpoznatiji hrvatski amaterski zbor održat će se u dva termina: u subotu, 8. listopada i u utorak, 11. listopada 2016. godine, u 19 sati u prostorijama FER-a, dvorana B5, Unska 3, Zagreb.

Princip audicije izuzetno je jednostavan i lak za kandidata; dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih glazbenih sekvenci. Za članstvo nisu potrebni glazbena naobrazba ni glazbeno iskustvo jer se ovdje potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću. Više od stotinu Goranovaca, predvođenih maestrom Lukom Vukšićem, s nestrpljenjem iščekuje nove članove obitelji Zbora.

Članstvo u Goranovcima donosi užitak muziciranja, druženja, putovanja, ali i dašak zvjezdanog glamura pod svjetlima pozornice. Zbog čestih proba viđaju se tri puta tjedno, što atmosferu čini opuštenom i prijateljskom. U ovom, kako to sami članovi vole naglasiti, obiteljskom ozračju, nastaju izvedbe vrhunskog klasičnog repertoara, u suradnji s poznatim orkestrima, dirigentima i solistima, ali i važnim hrvatskim institucijama. Pored redovnih koncerata sa Zagrebačkom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, zbor IGK proteklih je godina surađivao s Josipom Lisac, Maksimom Mrvicom, Tonyjem Cetinskim, Joséom Carrerasom i Invom Mulom, poznatoj po ariji iz filma Peti element.

Foto: Akademski zbor IGK

Goranovci su 2014. u zagrebačkoj Areni nastupili uz talijanskog slavuja Andreu Bocellija, a 2015. poveli su publiku u svijet filma uz veličanstvenog Oscarovca Ennija Morriconea. Gostovali su u Bochumu i u Izraelu, gdje su, na poziv Izraelskog simfonijskog orkestra i njihovog osnivača i dirigenta Noama Sheriffa, na četiri uzastopna koncerta izveli Mahlerovu Osmu simfoniju.

Zapjevali su na svečanoj inauguraciji Predsjednice Republike Hrvatske. Rado su se odazvali i pozivima na koncerte povodom Dana grada Zagreba na Trgu Franje Tuđmana i Dana državnosti na Bundeku, na otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara, Gričke ljetne večeri 2016. te na humanitarne koncerte Korak u život, Koncert za život za Zakladu Ana Rukavina te koncert Rotaryja za kupnju aparata za rano otkrivanje problema s vidom kod novorođenčadi u Klaićevoj bolnici. Ljetos su oduševili Mozartovim Requiemom na Niškoj tvrđavi. 

Kruna djelovanja obitelji Goranovaca svakako je još jedna nagrada Porin, koju su ove godine osvojili u kategoriji Najbolji album klasične glazbe: Zagrebačka filharmonija i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića za Mozartov Requiem. Podsjetimo, prvi Porin Goranovci su dobili 1995. za Hrvatsku misu Borisa Papandopula u kategoriji Najbolje ponovno izdanje (izvan pop/rock glazbe)

Akademski zbor IGK postoji 68 godina tijekom kojih je s 4000 aktualnih i bivših članova održao 200 proba godišnje, nastupao u 20 zemalja, 60 gradova, na 15 jezika, s 30 orkestara te je pod ravnanjem 60 dirigenata održao više od 1600 koncerata i na njima izveo bezbroj skladbi. Njegovi su članovi svojedobno bili i neki poznati ljudi iz hrvatskoga javnog života glazbenici Arsen Dedić i Vice Vukov, televizijski voditelj Aleksandar Stanković, novinar Domagoj Jakopović Ribafish. Generacije koje su prošle kroz njega dio su snažne tradicije i društvene uloge institucije IGK u Hrvatskoj. Više o zboru pronađite na poveznici.

Foto: Akademski zbor IGK

Komentari na članak

Vezani članci

IRO Ninoslav Šćukanec

Međunarodno istraživanje "Eurostudent"

Pristup visokom obrazovanju ovisi o stupnju obrazovanja roditelja

– Potrebno je, stoga, različitim mjerama omogućiti da svi imaju iste prilike sudjelovati u visokom obrazovanju, neovisno o socio-ekonomskom statusu, podrijetlu, rodu, rasi, dobi, pripadnosti određenoj etničkoj skupini, zdravstvenom stanju i dr. – kaže Ninoslav Šćukanec.

https://pixabay.com/en/metz-france-opera-theatre-interior-86226/

Kazališni natječaj

Raspisana audicija za ulogu Djevojke u predstavi „Šetači pasa”; uvjet titula prvostupnice

Za ulogu Djevojke mogu se prijaviti prvostupnice glume u dobi od 22 do 28 godina, i to do 19. kolovoza. Audicija će se održati između 26. i 30. dana istog mjeseca.

Akademski muški zbor FER-a

Potraga za novim članovima

Audicije za Akademski muški zbor FER-a – za sve koji pjevaju pod tušem i vole putovanja

– Ako volite pjevati pod tušem, sudjelujete u karaokama, radujete se izazovima, željni ste putovanja, a pritom ste timski igrač, dođite na audicije koje će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. – poručuju članovi Akademskog muškog zbora FER-a.

ZFA

Pridruži se folklornom ansamblu

ZFA dr. Ivana Ivančana u potrazi za novim članovima

Pozivaju sve iskusne plesače, pjevače i svirače tambura, violina i tradicijskih instrumenata da pristupe audiciji u prostorijama Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, Matije Mesića 35, Zagreb.

Akademski zbor „Ivan Goran Kovačić“

140. obljetnica rada HPD-a Lipa

Osječani će ponovno doživjeti emocije nastupa Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić

Lijepa vijest za sve ljubitelje glazbe, osobito kvalitetnog zborskog pjevanja – Akademski zbor Ivan Goran Kovačić iz Zagreba, pune 22 godine od zadnjeg osječkog gostovanja, stiže u Konkatedralu sv. Petra i Pavla.