LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmovi za studente

8 inspirativnih filmova

Ako tu i tamo pokleknete zbog svakodnevnih obaveza ili se gušite u hrpi teorija i definicija za koje mislite da ne vode nikamo, uz ovih par filmova možda pronađete inspiraciju za odlazak na sutrašnje predavanje.

Ako tu i tamo pokleknete zbog svakodnevnih obaveza ili se gušite u hrpi teorija i definicija za koje mislite da ne vode nikamo, uz ovih par filmova možda pronađete inspiraciju za odlazak na sutrašnje predavanje.

1. 21 (2008.)

Film u kojem su u glavnim ulogama Jim Sturgess i Kevin Spacey priča je o talentiranom matematičaru s Harvarda kojem je potrebna stipendija kako bi nastavio školovanje. Profesor (Spacey) ponudi studentu (Sturgessu) put do brze zarade.

21
 

2. Good Will Hunting / Dobri Will Hunting (1997.)

Matt Damon je u ulozi (također) talentiranog matematičara, ali ima problema s ponašanjem. Njegov talent primijetili su na fakultetu na kojem je kao čistač odrađivao svoju kaznu. Profesori ga upoznaju sa psihijatrom (Robin Williams), kada se počinje mijenjati studentov pogled na život.

Good Will Hunting
 
 

3. The Social Network / Društvena mreža (2010.)

Priča o nastanku Facebooka u studentskoj sobi u domu. Je li potrebno reći išta drugo?

The Social Network
 
 

4. Moneyball / Igra pobjednika (2011.)

Film je snimljen po istinitom događaju. Brad Pitt glumi trenera koji pokušava progurati svoju bejzbol ekipu među najbolje, no jedini je problem novac. U radnju filma također je uključen realan opis načina na koji funkcioniraju sportske stipendije, natjecanja i rivalstvo među fakultetima u SAD-u.

Moneyball
 
 

5. Pirates of Sillicon Valley / Pirati Silicijske doline (1999.)

Iako se radi o odustajanju s fakulteta, ovo je film o počecima Billa Gatesa i Stevea Jobsa, kao i Applea i Microsofta.

Pirates of Silicon Valley
 


6. Dead Poets Society / Društvo mrtvih pjesnika (1989.)

John Keating (Robin Williams) je profesor koji je na satovima književnosti uspio nadahnuti svoje studente da ne uzimaju sve zdravo za gotovo. Ako nemate profesora koji će vas ovako nadahnuti, ovaj je film pravo mjesto za pronalazak inspiracije.

Dead Poets Society
 
 

7. Interstate 60: Episodes of the Road / Priče s ceste broj 60 (2002.)

Biranje fakulteta s 18 i 19 godina ujedno znači i biranje posla kojeg ćemo najvjerojatnije raditi do kraja života. Radnja ovog filma prikazuje konflikt mladića kojeg otac tjera da ide na pravo unatoč njegovoj ljubavi prema umjetnosti. Kako bi ispravno odlučio, odlazi na putovanje cestom koja zapravo ne postoji.

Interstate 60
 
 

8. Seven Psychopaths / Sedam psihopata (2012.)

Iako se ne dotiče studenata i studentskog života, ovaj film može biti inspiracija za sve koji jednog dana žele biti pisci. Kako se riješiti blokade? Uza sve, samo ne uz pisanje.

Seven Psychcopaths
 
 
 
FOTO: FLICKR/PEE VEE