HDLU i CROZ

5000 kuna za likovno rješenje koje promiče društvenu odgovornost

Slikarstvo

Zaprimaju se prijave likovnih rješenja koja promiču društvenu odgovornost, a tematiziraju kraj ljeta. Najbolji će se postaviti na pročelje tvrtke CROZ, a njegov će se autor nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 5000 kuna neto.

HDLU i CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje se predstavlja na pročelju zgrade ove tvrtke, a originalni su radovi trajno izloženi u njenim uredskim prostorima. CROZ se, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučio na suradnju s HDLU-om jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima. Dosad su izlagani plakati Helene Klakočar, Maje Bachler i Korine Hunjak.

Tema za četvrti plakat je Summer is over. Očekuje se da likovna rješenja budu učinjena u prepoznatljivom stilu dosadašnjeg umjetničkog djelovanja pojedinog autora te da budu afirmativna, odnosno da promiču društvenu odgovornost. S obzirom na frekventnost lokacije i profil posjetitelja, očekuje se i da radovi ne sadrže eksplicitan ili neprikladan sadržaj. 
 
Odabranom umjetniku isplatit će se autorski honorar u iznosu 5000 kn neto.

Odabrano umjetničko djelo uvećat će se, skenirati i isprintati na plakatu dimenzije 12 x 4,80 m te postaviti na pročelju zgrade CROZ-a gdje će biti izloženo 3 mjeseca. Tvrtka se nalazi u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.
Projekt je krenuo s izvedbom tijekom listopada 2017. i trajat će do prosinca 2018. u okviru čega će se realizirati 5 različitih likovnih rješenja. Za svaki plakat bit će otvoren novi natječaj s novom temom (ukupno 5 natječaja).

Prijave i skice zaprimaju se do 14. kolovoza, a trebaju sadržavati:

  • podatke o umjetniku: ime i prezime, adresu, broj mobitela, e-mail adresu i web-stranicu,
  • uz svaku je skicu obvezno priložiti i kratko tekstualno obrazloženje rada (cca. 5 rečenica),
  • predložene skice na papiru A4 formata uz navedeni naziv i tehniku (broj skica nije ograničen).

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb). Selektori radova su Josip Zanki kao predstavnik HDLU-a, Korina Hunjak čiji je rad odabran na trećem natječaju te predstavnik CROZ-a. Odabrani umjetnik zaprimit će konačnu odluku o odabiru najkasnije do 30. kolovoza.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Umjetničko djelo Ivane Barišić Tomšić

Oplemenjivanje javnog prostora

Umjesto reklame na pročelju hrvatske tvrtke „Put do škole“

Tri će mjeseca na pročelju CROZ-a biti izložen plakat koji je osmislila Ivana Barišić Tomić, a koji tematizira put dviju djevojčica do škole. Njegovo je predstavljanje zakazano za četvrtak, 20. rujna.

QED 2017

Konferencija tvrtke CROZ

QED 2017.: Harmonija i radost mogu biti sastavni dijelovi poslovnog okruženja

– Shvatio sam da struktura tvrtke mora biti jednostavna, mjerljiva i vidljiva te da u fokusu moraju biti međuljudski odnosi – istaknuo je Richard Sheridan.

2. samoborski salon

Udruga likovnih umjetnika Samobora

Otvoren je 2. Samoborski salon, a tematizira granice

Svoje radove koji tematiziraju granice ponudilo je 66 umjetnika, a 25 je odabrano za izložbu koja će se u Samoboru moći posjetiti do 8. rujna.

https://pixabay.com/en/adult-blur-book-business-color-1850177/

Međunarodni književno-likovni natječaj „Učka mi se“

Radovi nadahnuti ljepotama Učke donose vrijedne nagrade

Otvoren je natječaj udruge Tinta 910 za kratku prozu, poeziju, fotografiju, ilustraciju i sliku inspiriranu Učkom.

Izložba završnih radova studentica Umjetničke akademije u Splitu

Obilježavanje jedanaeste Noći muzeja

Izložba završnih radova studentica Umjetničke akademije u Splitu

Noć muzeja obilježava se i u splitskoj Info zoni. Svoje radove i njihov proces nastanka, predstavit će pet studentica Odsjeka za likovnu kulturu i likovnu umjetnost.