Festival ilustracija

36 Mountains četvrti put okuplja mlade umjetnike iz cijele Europe

36 Mountains

Tijekom festivala svoje će radove predstaviti 22 autora odabrana na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi te 6 pozvanih umjetnika, a isti dolaze iz Hrvatske, Francuske, Italije, Danske, Nizozemske, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Četvrto izdanje međunarodnog festivala ilustracija 36 Mountains održat će se od 6. do 9. rujna na poznatoj lokaciji u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Na tri dana HDLU će postati kulturno-umjetničko središte gdje će biti predstavljeni inspirativni autorski radovi nekih od najutjecajnijih ilustratora iz Hrvatske i Europe. Jedna je od ovogodišnjih novosti promjena prezentacijskog koncepta te će se predavanja, radionice i izložba grafika održati i u galeriji Oris.

Ilustratorski radovi bit će izloženi pod organizacijskom palicom Jelene Bando koja je prije tri godine odlučila promijeniti način na koji se konzumira umjetnost i povezati publiku s djelima koja promatraju.

– Temelj 36 Mountains festivala je njegova posvećenost crtežu i ilustraciji, a glavni dio festivala blok je izrađen u japanskom stilu koji svaki autor popunjava prema svojoj viziji. Izuzetno sam sretna što je javnost tijekom proteklih godina iskazala tako velik interes za ovim oblikom umjetnosti. I ovoga puta pripremamo novitete koji će podići festival na novu razinu tako da se zbilja veselim još jednom izdanju.  izjavila je organizatorica festivala Jelena Bando.

Tijekom festivala svoje će radove predstaviti 22 autora odabrana na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi. U sastavu ovogodišnjeg žirija bili su organizatorica festivala Jelena Bando, ilustratorica Klara Rusan KLARXY i likovni kritičar Marko Golub. Umjetnici dolaze iz Hrvatske, Francuske, Italije, Danske, Nizozemske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, a pored odabranih, na glavnoj izložbi sudjeluje i šest pozvanih, etabliranih umjetnika: grafiter Sarme, umjetnica Natalija Škalić, dizajner i ilustrator Ivo Matić, strip-autorica Ivana Armanini, ilustratorica Lisa Laubreaux te akademski slikar Damir Sobota.

Petak, 7. rujna, rezerviran je za pet predavanja, a u ulozi predavača naći će se grafiter Lonac, sarajevska umjetnica Imelda Ramović, grafički dizajner i ilustrator Srđa Dragović te kreativni direktor iz agencije 404 Fran Mubrin. Također, svi zainteresirani moći će posjetiti i kreativne radionice koje će se održavati u subotu, 8. rujna.

Ljubitelji umjetnosti, kulture i dobre zabave dobrodošli su posjetiti festival do nedjelje 9. rujna. Glazbeni program te vrijeme održavanja panela i radionica s umjetnicima možete potražiti na službenoj internetskoj stranici, a ulaz tijekom sva četiri dana trajanja je besplatan.

Komentari na članak

Vezani članci

pivo zg

Važne obljetnice

Dan piva i drugi međunarodni dani u kolovozu

Kolovoz nam donosi brojne važne dane, a na vama je da odaberete koji ćete obilježiti.

Mladi ljudi

Aktivno sudjelovanje mladih u društvu

Mnogi mladi nisu upoznati s postojanjem i radom savjeta mladih; izdvajamo osnovne informacije o njima

CERM je tijekom provedbe projekta Kutak za informiranje mladih došao do zaključka da mnogi mladi uopće nisu upoznati s pojmom savjeta mladih, a još manje s njegovim radom i utjecajem koji mogu ostvariti. Iz tog razloga u nastavku donosimo osnovne informacije o ovim savjetodavnim tijelima.

Okrugli stol u Bunkeru

Okrugli stol povodom rođendana Bunkera

Upozorenje iz Samobora: problemi mladih rješavaju se sada!

Jedini je način da riješimo probleme mladih upravo da njih pitamo koji su to problemi i zajedno s njima krenemo već danas poduzimati male korake k njihovu rješavanju, a to može svatko od nas, važna je poruka poslana iz Samobora.

https://www.youtube.com/watch?v=JSPXXm6xGkQ&t=334s

Pozitivan smjer politike RH i europske politike?

Hrvatski premijer uvjeren da država ide u dobrom smjeru i da će se iseljavanje smanjiti

Niz godina traje trend iseljavanja mladih iz naše zemlje, a mnogi glavnim razlogom za to smatraju korupciju i nepotizam koji za sobom vuku i besperspektivnost. Sada premijer tvrdi da se trend iseljavanja polako zaustavlja.

mala od gazde

Lucija Adžić

Mala od Gazde: Izjava ove studentice primjer je što je sve otišlo k vragu u ovoj državi

Sretan Dan mladih sa zakašnjenjem! Trebalo mi je vremena da dođem sebi i u miru izanaliziram što je sve naša kolegica rekla.