LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prilika za rad u prirodi i sa životinjama

Zoološki vrt u Zagrebu traži volontere

Zoološki ste vrt zasigurno posjetili, no sada vam se nudi i prilika da tamo volontirate. Rad sa životinjama i pomaganje posjetiteljima može biti novo, zanimljivo iskustvo. Uostalom, tko ne bi htio ići u Zoološki svaki dan?

Zoološki ste vrt zasigurno posjetili, no sada vam se nudi i prilika da tamo volontirate. Rad sa životinjama i pomaganje posjetiteljima može biti novo, zanimljivo iskustvo. Uostalom, tko ne bi htio ići u Zoološki svaki dan?

Volontiranje je sjajna prilika za skupljanje novih iskustava, pomaganje drugima i upoznavanje novih ljudi. Uskoro završava stresno studentsko razdoblje zvano zimski ispitni rok, tako da već možete planirati kako ćete provesti drugi semestar u akademskoj godini 2016./2017. Jedna od mogućnosti koju vam nudi Volonterski centar Zagreb je i prilika da volontirate u zagrebačkom Zoološkom vrtu.

Zoološki vrt Zagreb zasigurno ste dosad posjetili, neki od vas možda i više nego jednom. Ako smatrate da ste otvorena i odgovorna osoba koja voli prirodu i želi raditi na otvorenom, definitvno biste se trebali okušati u poslu volontera u Zoološkom vrtu. Nećete preskakati krokodile ili se maziti s lavovima, posao je siguran. No moći ćete naučiti mnogo o životinjama, što je zanimljivo i vrijedno znanje.

Volonteri se u Zoološkom vrtu brinu da su nastambe u najboljem mogućem stanju, pripremaju obroke za životinje, izrađuju igračke za životinje i brinu za dobrobit životinja u Dječjem Zoo-u. Osim za životinje, volonteri se brinu i za posjetitelje. Moguće je da ćete kao volonter usmjeravati posjetitelje prema određenim nastambama i atrakcijama, pomagati i sugerirati životinje koje bi trebali posjetiti oni posjetitelji koji se najbolje ne snalaze, upoznati posjetitelje s afričkim pticama u njihovoj velikoj letnoj volijeri i s prstenastorepim lemurim u novoj walk in nastambi. Kao volonter pomažete u redovnim edukativno-zabavnim sadržajima i upoznajete posjetitelje sa životinjskim svijetom preko edukativnih priča o životinjama.

Ako vam se opis posla u zagrebačkom Zoološkom vrtu svidio, kliknite na poveznicu i prijavite se. U trenutku zaključivanja ovoga članka prijavilo se 43 volontera od 60 mogućih mjesta, stoga požurite s prijavom ako želite novo iskustvo.

FOTO: PIXABAY