Odjel za fiziku Sveučilišta u Osijeku

Zimska škola fizike i ove je veljače na osječkome sveučilištu

1

Za sve mlade fizičare Sveučilište u Osijeku organizira tradicionalnu Zimsku školu fizike.

Tradicionalna Zimska škole fizike  za učenike osnovnih i srednjih škola održat će se i ove godine na osječkome sveučilištu. Osnovnoškolce očekuje kulturno-umjetnički program pod nazivom Fizika na sceni te brojne zabavne i edukativne radionice poput Fizika u igračkama, Need for speed i Energija sutra. Na taj način obilježit će se 13. Zimska škola fizike za osnovnu školu koja će se održati 4. veljače 2017..  

Oni malo stariji uz radionice će i pozdravne govore poput Dopplerov efekt, Rubensova cijev i Fizika glazbe saznati nešto više o fizici 25. veljače 2017., kada će se održati 8. Zimska škola fizike za srednju školu. Iz svake osnovne i srednje škole može se prijaviti do pet učenika za sudjelovanje u Zimskoj školi, a prijave je potrebno poslati na e-adresu voditeljice ŽSV (T. Paris) i/ili na e-adresu tajnika osječke podružnice HFD-a (D. Stanić).

Zimsku školu fizike organizira Hrvatsko fizikalno društvo – podružnica Osijek u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja fizike Osječko-baranjske županije – ISTOK, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Odjelom za fiziku Sveučilišta u Osijeku.

Obje zimske škole održat će se u prostorijama Odjela za fiziku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, od 9 do 13.30 sati. Detaljan program i sve dodatne informacije o radionicama možete pronaći na web stranici Odjela za fiziku.

Komentari na članak

Vezani članci

Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta

Dan otvorenih vrata

Degustacije, radionice i eksperimenti razbili svakodnevicu Agronomskog fakulteta

Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta bio je pun pogodak. Fakultet se predstavio u najboljem svjetlu, a posjetitelji su kući otišli siti, zabavljeni i s novim znanjem u glavi.

Radionica “Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta“

EESTEC LC Zagreb poziva

Prijavite se na besplatnu stručnu radionicu „Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta“

U suradnji s prof. dr. sc. Slavkom Krajcarom, EESTEC LC Zagreb organizira besplatnu stručnu radionicu pod nazivom „Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta“. Prijave su otvorene do 2. svibnja 2014. u 23:59.

Frooom!

Filmska umjetnost

Stvaranje novih gradova i svjetova s Frooom!-ovom veselom posadom

Mališani ovih ljetnih praznika mogu zaploviti nemirnim vodama filmske umjetnosti s iskusnom posadom koju čine snimatelji, montažeri, glumci, dramaturzi i psiholozi. Starije očekuju besplatni popratni sadržaji poput filmskih matineja i koncerata filmske glazbe.

Psihofest FFZG

Popularizacija psihologije

Što psiholozi kažu o igrama moći u „Igri prijestolja” saznajte na ovogodišnjem PsihoFestu

Filozofski fakultet u Zagrebu organizira peti po redu PsihoFest – festival popularne psihologije. Ulaz je besplatan, a svi zainteresirani imat će priliku uključiti se u brojne zanimljive radionice, predavanja, tribine i još mnogo toga.

Fest Jazza

Međunarodni festival

Koprivnica na tri dana postaje najpoželjnije „jazz“ odredište

Ovogodišnji program festivala objedinjuje koncerte na glavnoj pozornici na Zrinskom trgu, koncertne programe u Multimedijalnom centru, dnevne programe (radionice plesa, književnu večer, jutarnji „jazz“, „jazzy“ jogu u gradskom parku, „jazz“ viniliju, „jam corner“ i dr.) te radionicu i „jazz“ koncert za djecu.