Odjel za fiziku Sveučilišta u Osijeku

Zimska škola fizike i ove je veljače na osječkome sveučilištu

1

Za sve mlade fizičare Sveučilište u Osijeku organizira tradicionalnu Zimsku školu fizike.

Tradicionalna Zimska škole fizike  za učenike osnovnih i srednjih škola održat će se i ove godine na osječkome sveučilištu. Osnovnoškolce očekuje kulturno-umjetnički program pod nazivom Fizika na sceni te brojne zabavne i edukativne radionice poput Fizika u igračkama, Need for speed i Energija sutra. Na taj način obilježit će se 13. Zimska škola fizike za osnovnu školu koja će se održati 4. veljače 2017..  

Oni malo stariji uz radionice će i pozdravne govore poput Dopplerov efekt, Rubensova cijev i Fizika glazbe saznati nešto više o fizici 25. veljače 2017., kada će se održati 8. Zimska škola fizike za srednju školu. Iz svake osnovne i srednje škole može se prijaviti do pet učenika za sudjelovanje u Zimskoj školi, a prijave je potrebno poslati na e-adresu voditeljice ŽSV (T. Paris) i/ili na e-adresu tajnika osječke podružnice HFD-a (D. Stanić).

Zimsku školu fizike organizira Hrvatsko fizikalno društvo – podružnica Osijek u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja fizike Osječko-baranjske županije – ISTOK, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Odjelom za fiziku Sveučilišta u Osijeku.

Obje zimske škole održat će se u prostorijama Odjela za fiziku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, od 9 do 13.30 sati. Detaljan program i sve dodatne informacije o radionicama možete pronaći na web stranici Odjela za fiziku.

Komentari na članak

Vezani članci

Changer meetup conference

Konferencija u Šibeniku

Okupljanje inovativnih vođa iz poslovne zajednice na Changer meetupu

Konferencija Changer meetup u Šibenik dovodi najuspješnije domaće „changere“ u poslovnom svijetu koji će podijeliti svoja znanja i iskustva. U središtu izlaganja bit će primjena novih ICT tehnologija u poslu i svakodnevnom životu.

naslovna

Završena 17. Mala škola ljudskih prava

Predavanja i radionice o ograničenju slobode govora zainteresirali brojne studente

ELSA Zagreb organizirala je 17. Malu školu ljudskih prava otvorenu za sve studente. Održana su višesatna predavanja i radionice koje su vodili stručnjaci, teoretičari i praktičari iz različitih znanstvenih disciplina koje se bave ljudskim pravima.

Radionica, "Most prema uspjehu"

Edukativne radionice

„Most prema USPJEHU”: bez radnog iskustva do društvenog poduzetništva

Kroz projekt udruge OAZA polaznici će moći saznati što to zapravo znači biti poduzetnik, zašto je važno poznavati svoje strasti ili talente te tipove osobnosti, kako se financirati iz svojih snova, zašto je društveno poduzetništvo važno za razvoj društva i koje su navike potrebne za stvaranje društvenog poduzetnika.

Orijentacijski tjedan FFZG-a

Orijentacijski tjedan

Zabavne i edukativne aktivnosti za brucoše Filozofskoga fakulteta

U sklopu Orijentacijskog tjedna FFZG-a predstavit će se službe, centri i uredi fakulteta. Brucoši će upoznati i studentske udruge koje djeluju na fakultetu te će sudjelovati u edukativnim radionicama.

Lajnap Comedy

Humanitarna „stand-up” večer

Lajnap Comedy nastupa u Lisinskom; prihodi od ulaznica odlaze u ruke učenika i studenata

Aleks Curać Šarić, Tomislav Kozačinski, Vlatko Štampar, Saša Turković i Goran Vugrinec nastupit će u KD Vatroslava Lisinskog kako bi prikupili sredstva za stipendije namijenjene izvrsnim učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa, kao i onima deficitarnih zanimanja.