LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova ZET-ova pravila

ZET uvodi dvostruko više kontrolora

ZET uvodi nova računala i veći broj kontrolora kako bi spriječio švercanje u javnom prijevozu.

ZET uvodi nova računala i veći broj kontrolora kako bi spriječio švercanje u javnom prijevozu.

Prema posljednjim informacijama ZET je odlučio stati na kraj švercerima i falsificiranju karata.

Trenutno je u tijeku povećanje broja kontrolora u tramvajima i autobusima.

Osim toga ZET nabavlja i nekoliko stotina putnih računala kojima će se očitavati karte koje će od sada imati bar kod kako ne bi bilo prenošenja karata među putnicima. Podsjetimo, prije samo nekoliko mjeseci vozači autobusa su dobili naredbu da putnike puštaju isključivo na prva vrata kako bi se provjerila valjanost karata i pokaza.

Iako u ZET-u nisu potvrdili da će se povećati broj kontrolora, s obzirom na činjenicu da planiraju nabaviti 300 putnih računala za provjeru karata vjeruje se da će se broj kontrolora povećati. Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić rekao je kako se za kontolore planira novačiti već postojeće zaposlenike ZET-a. Osim toga nabavit će i novi uređaji putem kojeg će kupac karte pri kupovini karte dobiti i fiskalni račun. Kontrolore će pratiti putem GPS-a kako bi se vidio njihov tijek kretanja.

Na ovu će promjenu u kontroli karata potrošiti oko 4 milijuna kuna, a prema riječima ZET-a uskoro će uvesti i niže cijene karata, no još nije poznato o kolikom je smanjenju riječ.

FOTO: DANAS.NET.HR