Novosti u javnom prijevozu

ZET ukida karte od 15 kuna i najavljuje dvije nove od veljače!

Tramvaj iznutra I

Iz ZET-a najavljuju ukidanje žute karte od 15 kuna, kao i uvođenje novih kategorija karata koje će se moći kupiti kod vozača, a koje će biti nekoliko kuna skuplje nego na kioscima. Početak prodaje očekuje se od 1. veljače u svim autobusima i tramvajima.

Nakon što je ZET prije šest mjeseci uveo žute karte od 15 kuna koje su se prodavale kod vozača odustaje se od njih te se uvode dvije nove kategorije. Najavljuje da će se od 1. veljače u autobusima i tramvajima kupovati karte od šest kuna koje će vrijediti pola sata, kao i karte od deset kuna za sat vremena, piše Večernji.hr.

Na kioscima će se i dalje moći kupiti najprodavanija karta od četiri kune, dok će se za kupnju kod vozača trebati izdvojiti nešto više, što je praksa još od 2006. godine Od prodanih karata vozači dobivaju određeni postotak, zbog čega će i njima dobro doći spomenuto ukidanje, s obzirom na to da se žuta karta vrlo malo prodavala.

– Ideja jest da karte u vozilima ipak budu nešto skuplje jer se, eto, kupuju kod vozača. Zato će ova od šest zapravo predstavljati onu od četiri kune, a ova od deset zapravo je ona koja se na kioscima može kupiti sad za sedam kuna – za Večernji.hr rekao je Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb.

Prijedlog predsjednika Sindikata dogovoren je sa ZET-om i gradonačelnikom Milanom Bandićem. Sada se još samo čekaju potpisi i, za otprilike dva tjedna, Zagrepčanima bi trebale biti dostupne dvije nove kategorije karata.

Komentari na članak

Vezani članci

Najtječa ZABA

Fotonatječaj "Zagreb očima studenta"

Fotkaj duh i ritam Zagreba i osvoji godišnji studentski pokaz!

Studenti, fotkajte duh i ritam Zagreba i osvojite nagradu koja će Vam dobro doći svakoga zagrebačkog dana – ZET-ov godišnji studentski pokaz!

Logo Udruge studenata Koprivničko-križevačke županije

Udruga studenata Koprivničko-križevačke županije

Podravsko-prigorska fešta uz hladni gemišt i Dangube

Udruga ponovno sprema pravu pravcatu veselicu koja će se održati 27. 10. u zagrebačkom klubu Roko. Ovogodišnja će fešta početi u 22 sata, a karte možete nabaviti u Studentskom centru u Zagrebu od 11 do 16 sati.

GPP Osijek

Gradski prijevoz putnika Osijek

Osijek prvi u Hrvatskoj uvodi besplatan wi-fi u javni gradski prijevoz!

GPP Osijek će, zajedno sa svojim klijentima-oglašivačima, omogućiti putnicima (pri)gradskih autobusnih i tramvajskih linija besplatan pristup internetu.

Autotrolej - bus

Rušenje studentskog standarda

Riječki studenti izgubili pravo na subvencionirani prijevoz

Nakon brojnih upita Gradu Rijeci, odjelu grada za obrazovanje, za financije i za komunalije, kao i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, u trenutku objavljivanja ovog članka, nismo dobili niti jedan odgovor na postavljeni upit.

Glavni kolodvor i ljudi

Tramvajski promet

Radovi u Ilici unijet će kratkotrajne promjene za putnike ZET-a

U kratkotrajnom periodu putnike ZET-a zbog radova u Ilici očekuju promjene u prometovanju nekih tramvajskih linija. Promjene ne očekuju slavnu četrnaesticu iz popularnog hita „Tango“ grupe Vatra, a o kojim tramvajskim linijama je riječ i kuda će se kretati, donosimo u članku.