Novosti u javnom prijevozu

ZET ukida karte od 15 kuna i najavljuje dvije nove od veljače!

Tramvaj iznutra I

Iz ZET-a najavljuju ukidanje žute karte od 15 kuna, kao i uvođenje novih kategorija karata koje će se moći kupiti kod vozača, a koje će biti nekoliko kuna skuplje nego na kioscima. Početak prodaje očekuje se od 1. veljače u svim autobusima i tramvajima.

Nakon što je ZET prije šest mjeseci uveo žute karte od 15 kuna koje su se prodavale kod vozača odustaje se od njih te se uvode dvije nove kategorije. Najavljuje da će se od 1. veljače u autobusima i tramvajima kupovati karte od šest kuna koje će vrijediti pola sata, kao i karte od deset kuna za sat vremena, piše Večernji.hr.

Na kioscima će se i dalje moći kupiti najprodavanija karta od četiri kune, dok će se za kupnju kod vozača trebati izdvojiti nešto više, što je praksa još od 2006. godine Od prodanih karata vozači dobivaju određeni postotak, zbog čega će i njima dobro doći spomenuto ukidanje, s obzirom na to da se žuta karta vrlo malo prodavala.

– Ideja jest da karte u vozilima ipak budu nešto skuplje jer se, eto, kupuju kod vozača. Zato će ova od šest zapravo predstavljati onu od četiri kune, a ova od deset zapravo je ona koja se na kioscima može kupiti sad za sedam kuna – za Večernji.hr rekao je Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb.

Prijedlog predsjednika Sindikata dogovoren je sa ZET-om i gradonačelnikom Milanom Bandićem. Sada se još samo čekaju potpisi i, za otprilike dva tjedna, Zagrepčanima bi trebale biti dostupne dvije nove kategorije karata.

Komentari na članak

Vezani članci

FlixBus

Zagreb – Ljubljana – Milano – Torino

FlixBus te vodi u Italiju za 69 kuna!

Spojem inovacija i tehnologije s tradicijom i iskustvom, FlixBus čini prijevoz autobusom ponovo traženim i zanimljivim te dostupnim svačijem džepu.

Pac-Man naslovna

Nova opcija na Google kartama

Zaigrajte Pac-Mana na ulicama najdražega grada

Igra će biti dostupna samo kratko vrijeme, zato je požurite zaigrati!

Stari tramvaj

ZET javni prijevoz

Zbog Norijade većina ZET-ovih linija bit će preusmjerena, neke i obustavljene

U utorak, 22. svibnja, obilježava se Dan zagrebačkih maturanata, odnosno Norijada te će javni prijevoz oko podneva u određenim dijelovima grada biti obustavljen ili preusmjeren. Obratite pozornost na promjene u slučaju da obuhvaćaju liniju kojom se svakodnevno koristite.

Tramvaj iznutra I

Novosti u ZET-u

S veljačom stižu i polusatne karte od četiri kune za vožnju ZET-om

Od 1. veljače za pola sata vožnje ZET-ovim tramvajem ili autobusom platit ćete samo četiri kune.

Tramvaj iznutra II

Posebna regulacija prometa

Obustavlja se tramvajski promet zagrebačkim centrom

Zagrebački maraton održat će se sutra na širem području centra grada, stoga će tramvajske i autobusne linije biti izmijenjene.