Novosti u javnom prijevozu

ZET ukida karte od 15 kuna i najavljuje dvije nove od veljače!

Tramvaj iznutra I

Iz ZET-a najavljuju ukidanje žute karte od 15 kuna, kao i uvođenje novih kategorija karata koje će se moći kupiti kod vozača, a koje će biti nekoliko kuna skuplje nego na kioscima. Početak prodaje očekuje se od 1. veljače u svim autobusima i tramvajima.

Nakon što je ZET prije šest mjeseci uveo žute karte od 15 kuna koje su se prodavale kod vozača odustaje se od njih te se uvode dvije nove kategorije. Najavljuje da će se od 1. veljače u autobusima i tramvajima kupovati karte od šest kuna koje će vrijediti pola sata, kao i karte od deset kuna za sat vremena, piše Večernji.hr.

Na kioscima će se i dalje moći kupiti najprodavanija karta od četiri kune, dok će se za kupnju kod vozača trebati izdvojiti nešto više, što je praksa još od 2006. godine Od prodanih karata vozači dobivaju određeni postotak, zbog čega će i njima dobro doći spomenuto ukidanje, s obzirom na to da se žuta karta vrlo malo prodavala.

– Ideja jest da karte u vozilima ipak budu nešto skuplje jer se, eto, kupuju kod vozača. Zato će ova od šest zapravo predstavljati onu od četiri kune, a ova od deset zapravo je ona koja se na kioscima može kupiti sad za sedam kuna – za Večernji.hr rekao je Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb.

Prijedlog predsjednika Sindikata dogovoren je sa ZET-om i gradonačelnikom Milanom Bandićem. Sada se još samo čekaju potpisi i, za otprilike dva tjedna, Zagrepčanima bi trebale biti dostupne dvije nove kategorije karata.

Komentari na članak

Vezani članci

Naslovnica

Javni gradski prijevoz

ZET vraća novac kupcima karata po starim cijenama!

Novac će biti vraćen i putnicima s unaprijed kupljenim godišnjim kartama, adekvatno broju mjeseci, odnosno valjanosti karata u razdoblju od primjene novog cjenika.

Javni gradski prijevoz

Nove cijene

Niža cijena javnog gradskog prijevoza

Od sutra će se jeftinije plaćati karte za jedan smjer te dnevne, trodnevne i tjedne karte javnog gradskog prijevoza.

Advent u Zagrebu - Ukrasi

Popusti na autobusne karte

S Autotransom doživite čaroliju najboljeg zagrebačkog adventa za 46 kuna

Novi popusti Autotransa oduševljavaju mlade iz svih krajeva Hrvatske. Cijene za odlazak na naljepši advent u Europi nikad nisu bile povoljnije.

ZET tramvaj

Po Cjeniku za studente

Od danas mjesečne pokaze ZET-a mogu kupiti i izvanredni studenti

Mjesečne pretplatne karte ZET-a, po Cjeniku za studente od 1. svibnja bit će dostupne i izvanrednim studentima. Prilikom prve kupnje potrebno je otići na prodajno mjesto ZET-a.

Zagrebačka banka te vodi na Ultra Europe

Nagradni natječaj Zagrebačke banke

Osvoji karte za Ultra Europe Festival u Splitu

Super prilika za osvojiti karte za najluđi eketronski party u Europi - Ultra Europe Festival u Splitu.