LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Varljiva sniženja karata

ZET-ovi „popusti” neugodno iznenađuju studente

Pri kupnji mjesečnog pokaza studentica se iznenadila cijenom koja je ostala ista, usprkos najavljenim popustima.

Pri kupnji mjesečnog pokaza studentica se iznenadila cijenom koja je ostala ista, usprkos najavljenim popustima.

Od 1. studenog ZET je grandiozno najavio sniženje cijena studentskih mjesečnih karata. Popust od 20 kuna na mjesečnu kartu ipak ne vrijedi za sve njihove usluge.

Tako se neugodno iznenadila jedna studentica Fakulteta kemijskog inžinjerstva i tehnologije. Ona, naime, koristi kombinirani pokaz Hrvatskih željeznica i ZET-a. Svakodnevno putuje iz Dugog Sela vlakom do Zagreba, a u Zagrebu koristi ZET-ove usluge.

Pri kupnji mjesečnog pokaza studentica se iznenadila cijenom koja je ostala ista usprkos najavljenim popustima.

FOTO: Studentski.hr

Pokaz sam kupila u poslovnici Pothodnik, gdje je radila izrazito nepristupačna i srdita radnica. Očekivala sam da ću pokaz ovaj puta platiti 289 kuna, a ne uobičajenih 309 kuna. Na sve moje upite o popustu odgovorila je s kratkim: Ne! priča studentica.

Također, prisjetila se kako je prije par godina HŽ podigao cijene svojih usluga, a to je itekako poskupilo njenu kartu

Nije toliko stvar u tih dvadeset kuna, koliko je stvar principa. Osjećam se pokradeno i prevareno. Samim time što mi je pokaz više nego duplo skuplji od samog ZET-ovog pokaza, ne vidim razlog zašto ne bih imala jednaka prava kao ostali zagrebački smrtnici. izjavila je razočarana studentica.

FOTO: Studentski.hr

Poslala je i upit ZET-u, na koji su joj odgovorili:

Poštovana, navedeni kupon zadržao je, sukladno Cjeniku, istu cijenu temeljem ugovornog odnosa sa HŽ-om, te ne postoji mogućnost povrata sredstava.  

Pokaz ovakve vrste košta trostruko više od samog ZET-ovog pa je njegovo sniženje također u ovom trenutku logično. No, sniženje cijena ZET-ovih pokaza tjedan dana prije parlamentarnih izbora možda i nema za cilj olakšanje studentskog života.

FOTO: WIKIPEDIA