Hrvatsko Nadzemlje Split

„Zavedi me, razvedi me“ na susretu mladih grada Splita

„Zavedi me, razvedi me“

Je li brak zastario? Zašto se sve više mladih razvodi? Koliko je važna priprema za brak? O tim pitanjima raspravljat će mladi Splićani na novom susretu u organizaciji Hrvatskog Nadzemlja.

Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira božićni susret mladih grada Splita. Tema ovog susreta bračne su rastave te nosi prigodni naziv – Zavedi me, razvedi me.

– Brakolomci, pozivamo vas na posljednji susret Hrvatskog Nadzemlja u ovoj kalendarskoj godini pod naslovom Zavedi me, razvedi me! Ne, glavni protagonisti našeg susreta nisu George Clooney i Catherine Zeta-Jones, ali dolazi drugi tandem. Naziv dotičnog filma samo nam je bio inspiracija da progovorimo o temi koja iskače kao iz paštete, a to su razvodi i rastave – stoji u pozivu na susret Hrvatskog Nadzemlja.

Tko od nas nije čuo za Don Juana, najvećeg ljubavnika na svijetu – kako kaže roman Lorda Byrona? Ako ne, svatko od nas zna barem jednu meksičku sapunicu koja je prepuna prekida, razvoda, preljuba, pomirenja. Nemalo je američkih filmova koji kao da poručuju: prvi brak ti sigurno neće valjati, ali je zato drugi brak onaj pravi! Nabrajanje može ići dalje, i dalje, ali kako u cijeloj toj priči situaciju shvatiti ozbiljno? Obitelj se klima, brakovi se sve češće raspadaju, a u posljednje vrijeme problematika rastavljenih promiče se u jedno od gorućih pitanja Crkve. Stoga su mladi postavili pitanja na koja žele dobiti odgovore: Je li brak zastario? Zašto se sve više mladih razvodi? Koliko je važna priprema za brak? Koji su najčešći problemi u braku? Kakve su posljedice rastavljenih parova? 

Gosti predavači koji će o tome govoriti su don Ranko Vidović, župnik solinskog prasvetišta Gospe od Otoka te prof. Maja Jakšić, diplomirana katehistica, specijalist u pastoralu kriznih situacija te psihijatrica s dugogodišnjom praksom u bračnom savjetovalištu.

– Nadamo se kako će nas oni pokušati uvjeriti kako nije nerealno ostati u braku do kraja života, te kako se iza nove krinke o desetogodišnjim ugovorima o vezi krije još jedno udaljavanje bračnih drugova od njih samih, a na kraju i od Boga. – zaključuju mladi iz Hrvatskog Nadzemlja.

Susret će se održati 21. prosinca 2016. u 20.30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Glazbeni sastav mladih Papa bend iz župe Gospa od Otoka će svojim pjevanjem uveličati susret. Za svu organizaciju pobrinut će se Nadzemljaši u očajničkom pokušaju da postanu humoristični novim skečevima i filmovima.

Detalje potražite na Facebook događaju. Za kraj pogledajte video u kojem predavači pozivaju mlade na susret:

Komentari na članak

Vezani članci

Kawasaki 3P

Koncert u Domu sportova

Kawasaki 3P čeka obožavatelje na liniji "asfalt-šank-brzina-tribina"

Već godinama bend Kawasaki 3P svojim autoironijskim i zafrkantskim duhom okuplja brojne obožavatelje, a koncert karijere pripremaju ovog ožujka u zagrebačkom Domu sportova.

Ultra Europe 2016

Ljubitelji EDM-a, jeste li spremni?

Poznati svi izvođači i satnice na festivalu Ultra Europe

Od danas je poznat puni line-up najvećeg glazbenog festivala u Hrvatskoj.

guinness

Na današnji dan

Izdana najslavnija i najprodavanija knjiga superlativa

Na današnji je dan 1955. godine objavljeno prvo izdanje „Guinnessove knjige rekorda“. Osim što bilježi najveća čovjekova i prirodna postignuća, i sama je oborila rekord najprodavanije godišnje publikacije na svijetu.

krleža 1

Na današnji dan

Rođen pisac koji je shvatio društvo i sve njegove traume

Na današnji je dan rođen jedan od najznačanijih hrvatskih pisaca, Miroslav Krleža. Kompleksna figura bez prethodnika i nasljednika koja je obilježila hrvatsku povijest danas bi proslavila 123. rođendan.

Lubenice

Blagodati omiljenoga ljetnog voća

7 razloga zašto biste češće trebali jesti lubenice

Stiglo je ljeto i sezona lubenica. Saznajte koje blagodati vašem organizmu donosi redovita konzumacija mnogima omiljenoga ljetnog voća.