Znanstveno-stručna manifestacija

Zanimljiva događanja u sklopu 11. Tjedna psihologije u Hrvatskoj

MOZAK

Kroz mnoštvo zanimljivih i edukativnih radionica, predavanja i tribina zavirite u intrigantan svijet psihologije i upoznajte se s raznolikim aspektima psihologijske znanosti u teoriji i praksi.

Već 11. godinu zaredom Hrvatsko psihološko društvo od 19. do 25. veljače organizira Tjedan psihologije, popularnu manifestaciju čiji su glavni ciljevi promocija i približavanje psihologije svim građanima, a među brojnim planiranim aktivnostima i radionicama naći će se mnoštvo onih namijenjenih upravo studentskoj populaciji. Tijekom sedmodnevnog programa zainteresirani će građani moći posjetiti i prisustvovati nizu zanimljivih predavanja, tribina, radionica i okruglih stolova koji će se održati u 26 gradova diljem Hrvatske. Kako bi se građani, ali i sami studenti, što bolje upoznali s radom psihologa i temeljima psihologijske znanosti, u obilježavanje manifestacije već se tradicionalno uključuju sveučilišta iz svih većih studentskih gradova, a ni ova godina nije iznimka. Stoga u nastavku donosimo detaljan pregled sveučilišnih aktivnosti koje će u okviru ovogodišnjeg Tjedna psihologije biti predstavljene široj javnosti, ali i samim studentima.

Povodom obilježavanja 11. Tjedna psihologije u Rijeci i okolici održat će se sedma po redu Rijeka psihologije, manifestacija organizirana s namjerom popularizacije ove znanstvene discipline i promicanja njezina značaja u društvu. Raznolikim će se predavanjima, radionicama, debatama, tribinama, izložbama i znanstvenim kafićima na različitim lokacijama u Rijeci nastojati prezentirati široka lepeza mogućnosti kojima psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca, ali i cjelokupne društvene zajednice. Zamišljena kao zanimljiv projekt koji je rezultirao uspješnom suradnjom sveučilišne zajednice, lokalne i regionalne samouprave te neprofitnog i profitnog sektora koji promiče psihologiju i volonterstvo, Rijeka psihologije svake godine ponosno iskazuje i svoje humanitarno lice koje je svakako zaslužilo vrijedna priznanja na regionalnoj, ali i na nacionalnoj razini. Zaista bogat i šarolik ovogodišnji program osmišljen je zahvaljujući predanosti Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, Psihološkog savjetovališta koje djeluje pod okriljem riječkog Sveučilišnog savjetovališnog centra, Udruženja studenata psihologije Psirius, Grada Rijeke, članova Ri Psi Alumni kluba, Centra za primijenjenu psihologiju riječkog Filozofskog fakulteta te Društva psihologa Primorsko-goranske županije. Ulaz je na sve aktivnosti besplatan, a za intenzivno sedmodnevno druženje i upoznavanje s radom psihologa vrijedni su organizatori i volonteri pripremili više od 80 aktivnosti, u što se možete i sami uvjeriti jednim pogledom na poveznicu

FOTO: Pixabay

Svi znatiželjnici i zaljubljenici u psihologiju, ali i oni koji će to tek postati, u Osijeku će u sklopu 11. Tjedna psihologije dobiti izvrsnu priliku sudjelovati na sedmom znanstveno-stručnom skupu nazvanom Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici. Pod marljivom organizacijskom palicom Odsjeka za psihologiju osječkog Filozofskog fakulteta, Društva psihologa Osijek te Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore, skup će se održati od 22. do 24. veljače na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Tjedan psihologije u glavnom će hrvatskom gradu biti obilježen raznolikim radionicama i predavanjima od kojih izdvajamo one namijenjene studentima i mladima. Tako će se 22. veljače u 18:30 sati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održati tribina pod nazivom Psihologija svjetskih prvaka, a obilježavanje manifestacije neće zaobići ni Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet koji će se ove godine u aktivnosti 11. Tjedna psihologije uključiti organizacijom okruglog stola na temu procjene razvojnog statusa djece predškolske dobi u Hrvatskoj. Splitski studenti, sportaši i treneri te sva ostala zainteresirana javnost 19. će veljače u 18 sati u prostorijama Gradske knjižnice Marko Marulić moći sudjelovati u radionici i predavanju o samopouzdanju i sportu, a u Zadru manifestacija će biti obilježena radionicom Neurofeedback, što je to i čemu služi?. 

Imajući na umu raznolikost aktivnosti i tema koje će se predstaviti na ovogodišnjem događanju, jasno je kako će baš svatko moći pronaći ponešto za sebe, a detaljan popis svih sadržaja manifestacije te mjesta njihova održavanja možete pronaći na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Obrnuta soba

Atraktivne varke

Zadar je postao grad iluzija

Otvaranjem Muzeja iluzija, Zadar je dobio novi zabavni sadržaj namijenjen svim generacijama koji predstavlja zanimljivu nadopunu bogate turističke ponude grada.

Tina Lee Odinsky-Zec

Konferencija tvrtke CROZ

QED 2018: Eksperimentima do uspjeha na svim područjima

Pojam eksperimenta u poslovnom segmentu na novom izdanju QED-a promatrat će se u kontekstu strategije, prodaje, razvoja, timskog rada, procesa, alata itd. O ovoj temi govorit će Tina Lee Odinsky-Zec, direktorica centra inovacija i poduzetništva na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa i mnogi drugi.

Promocija knjige Vidim te

Promocija knjige „Vidim te“

Slaven Vujić predstavlja svoju knjigu, prikuplja sredstva za pomoć djeci s autizmom

Tata Slaven dobitnik je nagrade Ponos Hrvatske za 2015. godinu, za sustavan rad i podizanje svijesti o autizmu i senzornim poremećajima iz autističnog spektra kod djece.

Emocionalna inteligencija

Savjeti za sretan i ispunjen život

Sedam aktivnosti koje emocionalno inteligentni ljudi izbjegavaju

Brojna su istraživanja pokazala da osobe s većom emocionalnom inteligencijom imaju više uspjeha u svim aspektima života. Donosimo vam popis aktivnosti i situacija koje trebate izbjegavati kako biste i vi profitirali u životu.

Grad Zadar

Studentska prehrana

Zadarske studente ne muči udaljenost od mamine kuhinje

Porazgovarali smo sa zadarskim studentima i otkrili kako se i gdje oni hrane.