Projekt Udruge Zamisli

Zagreb dobiva Centar za mlade, produkt ujedinjenja snaga civilnog sektora

Potpisana Povelja Centra za mlade grada Zagreba

Besplatne aktivnosti bogatoga sadržaja, pregršt edukacija, savjetovanja i razgovora mlade očekuje u Centru za mlade grada Zagreba koji će se svečano otvoriti 18. studenog, a koji pokreće Udruga Zamisli s čak 30 partnera.

Jednakost, tolerancija, uvažavanje različitosti, nenasilna komunikacija, asertivnost, suradnja, proaktivnost, poštivanje demokracije, ljudskih prava i temeljnih sloboda temelji su rada s mladima, stoji u Povelji Centra za mlade grada Zagreba. Ovog su je ponedjeljka, 22. listopada, u Palači Dverce potpisali Udruga Zamisli te 30 partnera, a njome će se Centar uskoro otvoriti.

Nakon svečanog otvaranja zakazanog za 18. studenog 2018. Centar će zajednički koristiti organizacije koje programski rade u korist mladih. A prema Povelji bit će na usluzi mladima i onima koji rade s mladima te donositeljima odluka vezanih uz ovu populaciju. Zainteresiranim se korisnicima tako pripremaju besplatne aktivnosti bogatog sadržaja u prijateljskoj atmosferi. Uz pregršt edukacija koje ih svakog dana u tjednu narednih 18 mjeseci očekuju na adresi Gajeva 2 neće manjkati ni savjetovanja i razgovora, ali ni zabave.

Centar za mlade grada Zagreba pokrenut je kao projekt Udruge Zamisli, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Posljednjih je mjeseci Udruga intezivno radila na Pravilniku o radu Centra, Programu rada i Standardu kvalitete pružanja usluga, zajedno s predstavnicima impresivnog broja partnerskih organizacija – Grada Zagreba, Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Zagreb, Centra za socijalnu skrb Zagreb te sljedećih udruga: Institut za stručno usavršavanje mladih, Štedopis, Amazonas, Ambidekster klub, Studentski katolički centar Palma, Udruga Igra, Hrvatska udruga za mirenje, O.A.ZA, Sirius, HUHIV, Mačevalački klub Rapir, Udruženje Djeca prva, Life Potential, Baščovjek, Društvo Naša djeca Maksimir, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Status M, Studentski informativni kutak, VANG, Hrvatsko debatno društvo, RADIO STUDENT, Savez izviđača Hrvatske, Savez studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Udruga srednjoškolaca Hrvatske, Put do uspjeha, Bioteka.

Uz to što će vrata Centra svakodnevno biti otvorena mladim osobama, na raspolaganju će im se naći niz aktivnosti za kvalitetno upražnjavanje slobodnog vremena. Iz svojih različitih stručnih perspektiva navedeni će partneri kontinuirano raditi na njihovu psihosocijalnom rastu i razvoju, unapređivanju njihovih znanja i kompetencija te zagovaranju prava mladih i kvalitetnih politika za mlade. Program rada rezultat je njihova višegodišnjeg angažmana na poboljšanju položaja ove korisničke skupine tijekom kojeg su detektirali njene ključne potrebe, ali i razradili metodologiju pristupanja istima. Ujedinjenje snaga pripadnika šarolikog civilnog društva međusobno, ali i s institucijama javnoga sektora obećava, stoga, značajniji zamah u kvaliteti života mladih u Zagrebu za trajanja projekta, ali i po isteku financijske podrške – jer će na održivosti Centra, složni su, uporno raditi.

Dodatne informacije vezane uz Centar nalaze se na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Druga Sveučilišna Brucošijada

Ususret drugoj Sveučilišnoj Brucošijadi

Osvoji karte za najveći studentski tulum u Zagrebu

Dijelimo 10 karata (2x5) za najočekivaniji studentski tulum u Zagrebu!

Šalata – bazeni

Udruga ZAMISLI

Besplatan ulaz na bazene povodom Međunarodnog dana mladih

Udruga ZAMISLI kroz Regionalni info-centar za mlade Zagreb obilježava Međunarodni dan mladih raznim besplatnim aktivnostima na Šalati.

Crystal Fighters

Zagrebački festival

INmusic objavio raspored izvođača po danima

Potpuni raspored i satnica za sva tri dana INmusica bit će objavljeni mjesec dana prije njegova početka.

International Education Week

Proslava Tjedna međunarodnog obrazovanja

IRO organizira besplatne radionice o studiranju u SAD-u

Institut za razvoj obrazovanja poziva srednjoškolce i studente na besplatna obrazovna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja. 

Romana Lekić

Pojačanje na Bernaysu

Romana Lekić nova je pomoćnica dekana na Edward Bernaysu

– Promjena je uvijek dobrodošla. U okruženju kao što je Bernays, koje potiče kreativnost i stvaranje novih iskustava, vjerujem da ću svojim radom pridonijeti dugoročnom razvoju ovog visokog učilišta i omogućiti studentima da se dodatno angažiraju u različitim edukativnim i kreativnim projektima – istaknula je dr. sc. Romana Lekić.