Projekt Udruge Zamisli

Zagreb dobiva Centar za mlade, produkt ujedinjenja snaga civilnog sektora

Potpisana Povelja Centra za mlade grada Zagreba

Besplatne aktivnosti bogatoga sadržaja, pregršt edukacija, savjetovanja i razgovora mlade očekuje u Centru za mlade grada Zagreba koji će se svečano otvoriti 18. studenog, a koji pokreće Udruga Zamisli s čak 30 partnera.

Jednakost, tolerancija, uvažavanje različitosti, nenasilna komunikacija, asertivnost, suradnja, proaktivnost, poštivanje demokracije, ljudskih prava i temeljnih sloboda temelji su rada s mladima, stoji u Povelji Centra za mlade grada Zagreba. Ovog su je ponedjeljka, 22. listopada, u Palači Dverce potpisali Udruga Zamisli te 30 partnera, a njome će se Centar uskoro otvoriti.

Nakon svečanog otvaranja zakazanog za 18. studenog 2018. Centar će zajednički koristiti organizacije koje programski rade u korist mladih. A prema Povelji bit će na usluzi mladima i onima koji rade s mladima te donositeljima odluka vezanih uz ovu populaciju. Zainteresiranim se korisnicima tako pripremaju besplatne aktivnosti bogatog sadržaja u prijateljskoj atmosferi. Uz pregršt edukacija koje ih svakog dana u tjednu narednih 18 mjeseci očekuju na adresi Gajeva 2 neće manjkati ni savjetovanja i razgovora, ali ni zabave.

Centar za mlade grada Zagreba pokrenut je kao projekt Udruge Zamisli, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Posljednjih je mjeseci Udruga intezivno radila na Pravilniku o radu Centra, Programu rada i Standardu kvalitete pružanja usluga, zajedno s predstavnicima impresivnog broja partnerskih organizacija – Grada Zagreba, Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Zagreb, Centra za socijalnu skrb Zagreb te sljedećih udruga: Institut za stručno usavršavanje mladih, Štedopis, Amazonas, Ambidekster klub, Studentski katolički centar Palma, Udruga Igra, Hrvatska udruga za mirenje, O.A.ZA, Sirius, HUHIV, Mačevalački klub Rapir, Udruženje Djeca prva, Life Potential, Baščovjek, Društvo Naša djeca Maksimir, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Status M, Studentski informativni kutak, VANG, Hrvatsko debatno društvo, RADIO STUDENT, Savez izviđača Hrvatske, Savez studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Udruga srednjoškolaca Hrvatske, Put do uspjeha, Bioteka.

Uz to što će vrata Centra svakodnevno biti otvorena mladim osobama, na raspolaganju će im se naći niz aktivnosti za kvalitetno upražnjavanje slobodnog vremena. Iz svojih različitih stručnih perspektiva navedeni će partneri kontinuirano raditi na njihovu psihosocijalnom rastu i razvoju, unapređivanju njihovih znanja i kompetencija te zagovaranju prava mladih i kvalitetnih politika za mlade. Program rada rezultat je njihova višegodišnjeg angažmana na poboljšanju položaja ove korisničke skupine tijekom kojeg su detektirali njene ključne potrebe, ali i razradili metodologiju pristupanja istima. Ujedinjenje snaga pripadnika šarolikog civilnog društva međusobno, ali i s institucijama javnoga sektora obećava, stoga, značajniji zamah u kvaliteti života mladih u Zagrebu za trajanja projekta, ali i po isteku financijske podrške – jer će na održivosti Centra, složni su, uporno raditi.

Dodatne informacije vezane uz Centar nalaze se na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Europska noć istraživača 2015.

Na današnji dan

Europska noć istraživača u Splitu i Zagrebu - "Istraživanje za inovacije – Inovacije za javnost"

Split i Zagreb ove će godine ugostiti Europsku noć istraživača, koju financira Europska komisija. Na programu su razne aktivnosti, od mjerenja kvalitete zraka do hrane i trkaćih bolida, a sve kako bi se smanjila averzija šire javnosti prema znanosti.

Mračne strane Zagreba

Tematska tura

Zagrebačka crna kronika: nova turistička atrakcija

Zagrebački će turisti sve do listopada imati priliku upoznati Zagreb u potpuno drugačijem svjetlu.

Navike promjeni, zdravlje pokreni

Korak prema zdravlju

„Navike promjeni, zdravlje pokreni“ ove godine u Maksimiru

Građani će ove godine moći sudjelovati u još više aktivnosti jer osim pješačke staze, organizatori pripremaju i brojne popratne aktivnosti. Tako će na događanju biti moguće izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te popričati s liječnicima i stručnjacima o tome što se sve može učiniti za svoje zdravlje.

SCZG izvana

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište stipendira petsto studenata s 10 tisuća kuna godišnje

Prijave traju od 15. veljače do 5. ožujka, a obavljaju se isključivo elektroničkim putem, upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu

Milky Chance

Indie-pop senzacija u Hrvatskoj

Globalni pop-fenomen Milky Chance na vrhuncu kreativnog stvaralaštva dolazi u Zagreb

Milky Chance nastupa u Tvornici kulture u sklopu aktualne europske turneje. Njihov hit „Stolen Dance“ ušao je u Shazam Hall of Fame kao jedna od „najshazamanijih“ pjesama ikad.