LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Atraktivne varke

Zadar je postao grad iluzija

Otvaranjem Muzeja iluzija, Zadar je dobio novi zabavni sadržaj namijenjen svim generacijama koji predstavlja zanimljivu nadopunu bogate turističke ponude grada.

Otvaranjem Muzeja iluzija, Zadar je dobio novi zabavni sadržaj namijenjen svim generacijama koji predstavlja zanimljivu nadopunu bogate turističke ponude grada.

Zadarski Muzej iluzija otvorio je svoja vrata na adresi Poljana Zemaljskog odbora 2. Posjetiteljima željnim dobre zabave ponudio je intrigantno vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo s pregršt novih, još neviđenih iluzija. Fascinantni svijet koji pruža posebno je osmišljen kako bi poljuljao povjerenje u osjetila posjetitelja te predstavlja mjesto koje donosi zabavu za sve generacije; djecu, roditelje, parove, djedove i bake, kao i zanimljivu nadopunu turističke ponude grada.  

Foto: Muzej iluzija

Prvi posjetitelji tako su imali prilike hrabro uskočiti u vrtlog iluzija u tunelu Vortex, koji je prvi tunel te vrste u ovom dijelu Europe. Vortex je iznenadio svakoga tko je pokušao proći kroz rotirajući cilindar u nastojanju da napravi sljedeći korak po potpuno ravnoj i stabilnoj površini. Oduševila ih je i soba ogledala koja, zahvaljujući različitim oblicima i kutovima reflektiranja, izobličuje predmete i osobe koje zrcali, pružajući jedan nov i neobičan pogled na stvarnost.

Novost u zadarskom Muzeju iluzija je i soba sa stolcem koja pokazuje koliko je zapravo nevjerojatna percepcija veličine osobe koju gledamo, ovisno o kontekstu koji nam sugeriraju predmeti oko nje, pa se tako osoba na stolcu čini izuzetno malom s obzirom na druge ljude u prostoriji. Mnoge je u djetinjstvo vratio i kaleidoskop čije su zaigrane uzorke, umjesto šarenih papirića i perli, činili sami posjetitelji. Okupljeni su se mogli okušati i u brojnim didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama koje su se pokazale itekako zahtjevnima za rješavanje, no istovremeno su pružile pregršt dobre zabave.

Foto: Muzej iluzija

Pravo bogatstvo eksponata te zabavne i atraktivne varke Muzeja iluzija posjetitelje su naučili ponešto o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti koja se nalazi iza iluzija, kako bi bolje mogli razumjeti zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije.

Muzej iluzija u Zadru ove će sezone zasigurno postati jedno od najpopularnijih gradskih destinacija, a brojni će posjetitelji svoje doživljaje moći fotografirati i čak podijeliti na društvenim mrežama. Radno vrijeme je svaki dan od 9 do 24 sata.

Saznajte više ovdje.

Foto: Muzej iluzija
FOTO: MUZEJ ILUZIJA