LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poduzetnički laboratorij

Začetnik Nextbike Hrvatske inspirativnim predstavljanjem naglašava važnost poduzetničkog puta

U BIZkoshnica coworking prostoru održan je prvi Poduzetnički laboratorij na kojem je gostovao Krešimir Dvorski, managing partner Nextbike Hrvatska.

U BIZkoshnica coworking prostoru održan je prvi Poduzetnički laboratorij na kojem je gostovao Krešimir Dvorski, managing partner Nextbike Hrvatska.

Poduzetnički laboratorij je događaj na kojem se sudionicima projekta Build Your Future predstavlja uspješan gost poduzetnik. Radi se o europskom projektu sa središnjim ciljem osnaživanja poduzetničkih vještina kod mladih u smjeru društvenog poduzetništva. U srcu projekta je poduzetnički program koji je posebno dizajniran kako bi osnažio mlade od 18 do 29 godina. Pomaže im u razvijanju poduzetničkog razmišljanja, priprema ih za zapošljavanje, samozapošljavanje i/ili daljnje obrazovanje.

Na prvom Poduzetničkom laboratoriju predstavio se Krešimir Dvorski, idejni začetnik Nextbike Hrvatske, koji je u svom iskrenom i nadasve inspirativnom predstavljanju naglasio važnost poduzetničkog puta. Sudionicima je projekt posebno zanimljiv radi izrazitog društvenog aspekta. Kao što kod djece prve tri godine utječu na stabilnost, stvaranje kvalitetnih i dugoročnih odnosa tako i kod poduzetnika one određuju budućnost i poslovnu snagu.

U razvoju svakog poduzetnika najvažnije su prve tri godine poslovanja. Brojni usponi i padovi dio su procesa učenja i nužni element razvoja stabilnog poduzeća. Tvrtka Sustav javnih bicikala s radom je započela 2013. godine, a do svibnja 2016. godine poslovat će u deset gradova s tendencijom daljnjeg širenja u Hrvatskoj i regiji. No, put nije bilo lagan niti očekuju da će uskoro postati, ali svaki novi izazov daje im dodatnu motivaciju za daljni rad.

 

Foto: KovaZg photography

Tijekom predavanja i predstavljanja poduzetnika sudionici su koristeći znanja stečena na dosadašnjim modulima, a posebno metodu Business Model Canvas, testirali poslovni model gosta poduzetnika. Cilj ovih druženja je poduzetnička inspiracija kroz pozitivna i negativna iskustva gosta poduzetnika, stjecanje novih znanja i vještina, povezivanje sudionika i poticanje suradnje. Događanje je osim za sudionike projekta namijenjeno i široj publici; poduzetnicima početnicima, freelancerima, ljudima koji razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa ili su jednostavno zainteresirani za umrežavanje i razmjenu ideja.

Najavljen je Poduzetnički laboratorij #2 u travnju. Pratite novosti o novom gostu poduzetniku uskoro nam mrežnoj stranici BIZkoshnice.

FOTO: KOVAZG PHOTOGRAPHY