LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija Stožera civilne zaštite RH

Zabilježeno novih 18 slučajeva koronavirusa; predstavljeno produljenje i ublažavanje mjera

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 18 novih slučajeva koronavirusa. Obrazloženo je i koje se mjere produžuju i na koliko, a koje i na koji način ublažavaju. 

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 18 novih slučajeva koronavirusa. Obrazloženo je i koje se mjere produžuju i na koliko, a koje i na koji način ublažavaju. 

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, održanoj 18. travnja, ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o njih ukupno 1832 u Hrvatskoj. Od jučer su preminule 3 zaražene osobe. Na respiratoru je 27 osoba. Oporavljenih je ukupno 615. 
 
Možemo zaključiti da je ovo trenutno dobar rezultat, istaknuo je Beroš, ali i poručio da i dalje moramo biti oprezni te mudri.
– Ne smijemo dopustiti da nas pokoleba dobar rezultat. Molim vas za oprez i budimo i dalje takvi. – izjavio je.

Vezano: Ministar Božinović: Od ponoći se ublažavaju neke mjere


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obrazložio je što se u ponoć mijenja, odnosno koje se mjere produžuju i na koliko, a koje i na koji način ublažavaju

Mjere zabrane okupljanja i rada objekata kao što su kafići produljuju se na 15 dana, odnosno do 4. svibnja. Produžuju se i mjere na granicama, ali se napušta model organiziranih konvoja, odnosno vozači kamiona na granici će dobiti obavijest da smiju voziti samo autocestama i zaustavljati se samo na točno određenim mjestima.

Od danas u ponoć, kao što je već najavljivano, ublažava se mjera e-propusnica. One više neće biti potrebne unutar županija koje nisu žarište koronavirusa Kretanje među županijama i dalje neće biti dozvoljeno osim u opravdanim razlozima.

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dodao je potom da opasnost nije prošla unatoč tome što dugo nismo imali ovako povoljnu brojku novozaraženih. Poručio je da možda još imamo ljude za koje ne znamo da su bolesni, a zapravo su kliconoše. 
FOTO: PIXABAY