Visoko učilište Algebra u Zagrebu

YouthSpark Live otkriva pobjednika natjecanja Imagine Cup i svjetskog finalista u Seattleu

Microsoft logo

YouthSpark Live, program edukacije srednjoškolaca o važnosti ICT tehnologije, održat će se 5. travnja na Visokom učilištu Algebra. U okviru događaja održat će se i hrvatsko finale natjecanja Imagine Cup.

U organizaciji tvrtke Microsoft Hrvatska, udruge Fondacija Mozaik, službenog predstavnika globalne udruge Tech Soup Balkans te Visokog učilišta Algebra, u utorak 5. travnja u prostorijama Visokog učilišta Algebra u Zagrebu održat će se YouthSpark Live. Radi se o programu namijenjenom edukaciji učenika završnih razreda srednjih škola o važnosti ICT tehnologije. U okviru ovog događaja održat će se i hrvatsko finale natjecanja Imagine Cup, međunarodnog projekta tvrtke Microsoft koji okuplja studente kako bi uz pomoć stručnih mentora razvili informatička rješenja i poslovne ideje kojima mogu promijeniti način na koji živimo, radimo i koristimo slobodno vrijeme.

Na događaju YouthSpark Live sudjelovat će ukupno 80 učenika srednjih škola iz Zagreba, Krapine i Zaboka, a stručnjaci tvrke Microsoft Hrvatska, kao i drugi IT stručnjaci, objasnit će im važnost tehnologije u svakodnevnom životu i poslovanju, predstavit će im nove tehnologije te podijeliti svoja iskustva i dati savjete vezane uz poslovanje. Na početku događanja Tomislav Tipurić iz tvrtke Microsoft Hrvatska učenicima će govoriti o prednostima odabira ICT zanimanja i budućnosti ICT industrije. Velimir Žagar iz digitalne agencije ENTG objasnit će kako se postavljaju digitalne strategije, a Nikola Kapraljević iz tvrtke Infinum dati savjete i primjere o tome kako započeti svoje vlastito poslovanje.

Natjecanje Imagine Cup otvoreno je svim zainteresiranim studentima koji do 3. travnja 2016. godine moraju predati svoje konačne radove u kategorijama Games, Innovation i World Citizenship. Finalisti natjecanja će predstaviti svoje projekte pred stručnim žirijem koji će potom proglasiti pobjednika. Pobjednik hrvatskog natjecanja osvojit će odlazak na svjetsko finale u Seattleu.

Komentari na članak

Vezani članci

EYA,, naslovna, startup

PROJEKTI ZA MLADE

European Youth Award – natjecanje za mlade koji rade na projektima koristeći digitalnu tehnologiju

European Youth Award natjecanje je koje poziva sve mlade ljude, društvene poduzetnike i pokretače start-upova da naprave projekte u digitalnom okruženju kako bi poboljšali društvo. Možete prijaviti projekte u devet različitih kategorija, a sve završava velikim događajem u Grazu gdje će se proglasiti oni najbolji.

Vijesti

Istraživanje stavova rukovoditelja

Mladi rukovoditelji neupitno vjeruju u rad, a ne u talent

Mladi rukovoditelji potiču predsjednike uprava da svoju poslovnu svrhu stave u praksu. 70 posto ispitanih vjeruje da obrazovni sustav ne uspijeva oboružati studente svim vještinama potrebnima za digitalno doba.

Instagram Zoom

Ispunjena želja većine korisnika

Opcija Zoom još više pojednostavljuje korištenje Instagrama

Fotografiju, ali i videozapise možete povećati pokretom dva prsta, a može se također zumirati i sav sadržaj koji je prikazan u "feedu" korisnika. 

Logo RIT Croatia

Proces pozicioniranja sveučilišta na europski kontinent

Američka visoka škola za management i tehnologiju promijenila ime

Američka visoka škola za management i tehnologiju nedavno je promijenila ime. Novo ime ovog prominentnog sveučilišta glasi Rochester Institute of Technology Croatia (skraćeno: RIT Croatia).

caveman šipljski čovjek pračovjek

Izazovi modernog vremena

Jeste li znali da je krapinski pračovjek koristio tehnologije koje poznajemo i danas?

Tehnologija je širok pojam i odnosi se na više područja od kojih se neka razvijaju brže od drugih. Pojedinci se boje da će automatizacijom rada velik dio ljudi ostati bez posla, no je li doista tako?