Nominacije kandidata

Volonterski Oskar za volontera godine!

Volonteri

Nominirajte vrijedne volontere koji su svojom nesebičnošću zaslužili iznimno vrijedno priznanje. Natječaj za dodjelu Volonterskog Oskara traje do 31. listopada.

Volonterski centar Zagreb 2. listopada objavio je natječaj za dodjelu Volonterskog Oskara koji predstavlja nagradu za najboljeg volontera godine Ovo se vrijedno priznanje svake godine dodjeljuje osobi koja je svojom nesebičnošću, pomaganjem i požrtvovnošću dala poseban i nezamjenjiv doprinos razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života.

Procesu provođenja Natječaja za dodjelu nagrade za izniman individualni volonterski doprinos financijsku potporu pruža Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Nominirana može biti svaka osoba starija od 15 godina koja je volontirajući za jednog ili više organizatora na području grada Zagreba u posljednjih godinu dana provela najmanje 80 sati, a pritom je volonterski rad kontinuirano obavljala barem četiri mjeseca u tekućoj godini.

Potencijalne kandidate mogu prijaviti isključivo neprofitne organizacije koje provode određene volonterske aktivnosti u Zagrebu, a Zakonom o volonterstvu definirane su kao mogući organizatori volontiranja. Postupak odlučivanja o dobitniku Volonterskog Oskara odvijat će se u dva kruga. Dok će u prvom krugu o prijavljenim kandidatima odlučivati samo odabrani članovi povjerenstva, u drugom će krugu sudjelovati i sami građani koji će moći glasovati za jednog od finalista i tako donijeti konačnu odluku o dobitniku prestižne nagrade za najboljeg volontera godine.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave natječaja, zaključno sa srijedom, 31. listopada. Objava rezultata očekuje se 27. studenog, a svečana dodjela ove laskave titule planira se održati početkom prosinca.

Ako želite saznati više informacija o postupku i kriterijima prijave volontera kao i potrebnoj dokumentaciji, posjetite mrežnu stranicu Volonterskog centra Zagreb ili se direktno obratite njegovu timu na sljedeću adresu e-pošte: informirajse@vcz.hr.

Članak je objavljen u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće. Projekt provodi udruga Studentski informativni kutak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Elemental

Promocija albuma i veliki koncert grupe Elemental

Novi album Elementala u prodaji, na redu je Dom sportova

Elemental će 5. ožujka 2016. označiti kao Dan E, najvažniji dan u svojoj karijeri. Na krilima novog albuma i uz potporu najvećih hitova u 18 godina karijere bend će prvi put samostalno nastupiti u Domu sportova.

Čitanje časopisa

Književnost i kultura

Časopis „k.” traži radove za novi broj, i to na temu ruševina

Časopis „k.” traži studentske radove koji će biti objavljeni u sljedećem broju.

BEST Zagreb - zimski seminari

BEST Zagreb organizira zimske seminare

Prijavi se na zimovanje u stilu putovanja i učenja

Prijavi se na jedan od 6 seminara udruge BEST i nauči kako pravilno zimovati!

BB

Intervju s Barbarom Božić

„Zahvaljujući SIK-u dobila sam uvid u svakodnevicu jednog komunikacijskog stručnjaka te saznala sve što ti na fakultetu nitko neće reći”

Barbara Božić, studentica Komunikologije koja je posljednje dvije godine uložila u volonterski rad i stjecanje prakse, podijelila je s nama svoje iskustvo.

FlyDubai

FlyDubai

Prvi put u povijesti izravni letovi Zagreb – Dubai

Od 16. prosinca prvi put u povijesti možemo izravno letjeti iz Zagreba u Dubai.