StartUp Factory Zagreb

Vollo proglašen najboljim hrvatskim startupom u ranoj fazi razvoja

Tim Vollo

– Ova nagrada za najbolji "early stage startup" daje nam još više motiva da još brže i jače radimo na onome što smo krenuli – digitalna transformacija prijevoza. – rekao je Marko Jukić.

Provedba predakceleracijskog programa StartUp Factory Zagreb u punom je jeku. Izabrani timovi kroz niz edukacija te mentorsku, infrastrukturnu i financijsku pomoć razvijaju svoje inovativne ideje. Jedan od njih je i Vollo, koji je već osvojio niz značajnih nagrada za svoj startup. 

Vollo je online servis za pretragu, usporedbu i kupnju autobusnih karata. U njegovoj tražilici se nalazi preko 70 tisuća linija i 2,2 milijuna kombinacija za putovanje autobusom u 20-ak europskih zemalja. Uz pomoć 120 partnera, autobusnim je linijama uspio povezati cijelu Hrvatsku te sjevernu i južnu Europu.

Na CESA (Central European Startup Awards) startup natjecanju tim Vollo je proglašen najboljim hrvatskim startupom u ranoj fazi razvoja. Grand Finale će se održati 1. prosinca u Ljubljani, gdje će tim predstavljati Hrvatsku u regionalnoj konkurenciji.

 – Jako nas veseli što je CESA prepoznala naš rad i naše rezultate. Ova nagrada za najbolji early stage startup daje nam još više motiva da još brže i jače radimo na onome što smo krenuli – digitalna transformacija prijevoza. – rekao je Marko Jukić, osnivač i CEO Vollo-a.

Ovo priznanje je samo jedno u nizu dobivenih u protekla dva mjeseca. Hrvatski servis za kupnju autobusnih karata online nominiran je među najboljih 100 startupa srednjoistočne i južne Europe na Startup Istanbul Challenge-u te je ušao u top 13 startupa na Catch pitch izazovu u Beogradu. Kroz predakceleracijski programa StartUp Factory Zagreb, Vollo je dobio investiciju te koristi mentorsku podršku, kao i uredski prostor Tehnološkog parka Zagreb.

– Ekipa iz SFZGB-a je stvarno doprinijela dizanju atmosfere i omogućila nam da svakodnevne zadatke odradimo brže i kvalitetnije te dođemo do kontakata koji su krucijalni za naš daljnji rast. Osim planiranja i izvršavanja zadataka, vrijeme provodimo podižući koncentraciju igranjem stolnog tenisa. – kaže Jukić o selidbi u novi uredski prostor.

Vollo je također odabran kao jedan od 20 finalista Zagreb Connect-a i EBAN Winter University konferencije, koja se krajem mjeseca održava u Zagrebu.

Komentari na članak

Vezani članci

ništa

Natječaj za inovacije

„Mind (y)our own bussines“ novčano nagrađuje studentske ideje

Do 31. ožujka zaprimaju se prijave na projekt „Mind (y)our own bussines“. Najinovativnija i najprimjenjivija studentska ideja nagradit će se s 15 000 kuna.

Uspjeh

PODUZETTNIŠTVO MLADIH

Kako pokrenuti vlastiti posao?

U trenucima kada je nezaposlenost mladih toliko izražena, treba početi razmišljati o pokretanju vlastitog posla. Bit poduzetništva je pretvaranje vlastitih ideja u akciju.

Riva

Poslovni program

PGLF Croatia uključuje studente u globalnu mrežu vođa budućnosti

Želite li steći znanja iz područja "leadershipa", inovacija i poduzetništva i uživati na obroncima splitskoga Marjana, prijavite se na petodnevni seminar Preparing Global Leaders Foruma do 31. siječnja.

Startup Factory Zagreb: Timovi osmislili briljantne poduzetničke ideje

Inovativna turistička rješenja za pametni grad

Timovi osmislili briljantne poduzetničke ideje za program Startup Factory Zagreb

Startup Factory Zagreb timovi su: Drop Table, Freewa, Run Zagreb, Vollo i Zagreb City Challenge. Donosimo vam sažetak njihovih projekata te dosadađnje dojmove i buduća očekivanja.

Očuvanje okoliša

Studentsko natjecanje

„Go Green in the City“ traži inovativne studente; najbolje očekuje finale u SAD-u

Natjecanje je namijenjeno svim studentima visoke škole ekonomsko-poslovnog ili tehničkog smjera. Prijave za ovu godinu otvorene su do 1. lipnja.