Predavanje Krešimira Mišaka

Voditelj emisije „Na rubu znanosti” gostuje na osječkom Filozofskom fakultetu

FFOS

Istaknuti novinar, glazbenik i spisatelj Krešimir Mišak za sve će zainteresirane održati predavanje na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

U srijedu, 15. svibnja 2019. u 18 sati u Svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta u Osijeku (prostorija br. 60, drugi kat) gostuje Krešimir Mišak. Predavanje pod nazivom Čovjek u 21. stoljeću otvorenoga je karaktera – namijenjeno je svoj zainteresiranoj javnosti, a ne samo studentskoj i profesorskoj populaciji.

Krešimir Mišak istaknuti je hrvatski novinar, glazbenik i spisatelj. Široj je publici poznat kao voditelj emisije Na rubu znanosti. Početak njegove glazbene karijere naznačio je angažman u skupini Fantomi. Krajem 90-ih djelovao u nekoliko glazbenih sastava (npr. Građani i Virusi), a od 2006. godine nastupa kao pjevač i gitarist sastava Hakuna Matata (albumi Antigravitacija, Free energy, Uspon i pad Četvrtog Reicha). 

U ulozi radijskoga voditelja okušao se još kao srednjoškolac, isprva pripremajući i vodeći emisiju o ekologiji. Postavši studentom novinarstva, počeo je pisati za alternativni časopis Svjetlost. Pisao je i za Modru lastu i brojne druge časopise. Nakon završenoga studija dobio je stalni posao u Obrazovnome (dječjem) programu Hrvatskoga radija.

Mišak se istaknuo kao autor nagrađivanih popularno-znanstvenih i duhovnih priručnika, znanstveno-fantastičnih priča i publicističkih djela. godine 2005. objavio je knjigu Zvjezdani riffovi, a već iduće godine knjigu Telepatija i telekineza. Uslijedili su naslovi Svjetla na nebu – kronologija i istraživanja NLO-a (2010), Sve piše u novinama...a ponešto i ne (2010), Sretan vam kraj svijeta kakvog ste poznavali (2010), Putovati kroz vrijeme? Zašto ne! (2012), Dečki, odjebite u skokovima (2013), Duhovni ratnik i beskrajan kozmički orgazam (2016) i dr. Njegove su znanstveno-fantastične priče Svijet iduće sekunde (1999/2000) i Akvarij sa zlatnim ribicama (2004/2005) nagrađene godišnjom književnom nagradom SFERA.

Komentari na članak

Vezani članci

Europa

Sveučilište u Splitu

Inicijativa „EU Back to University” donosi dva zanimljiva predavanja

Predavanja će se održati u petak, 10. svibnja, s početkom u 13 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

Ivan Zvonimir Prša, FOTO: Privatna arhiva

Osijek četvrtkom

„Svaki posao može biti posao iz snova, ako si stvoriš takvo okruženje“

Ivan Zvonimir Prša student je Građevinskog fakulteta u Osijeku koji ne voli imati slobodnog vremena, pa ga upotpunjava raznim volonterskim aktivnostima. Aktivan je član udruge studenata SGFOS s kojom organizira razne projekte, a onaj najveći – ISUCCES nagrađen je kao najbolji studentski projekt Sveučilišta u Osijeku te kao najbolji studentski projekt udruga u Hrvatskoj. Veliki je ljubitelj glazbe. Svira gitaru, trenutno uči svirati usnu harmoniku, a želja mu je još naučiti svirati bubnjeve i violinu. Član je i kršćanske zajednice Frama, spasilačkog kluba LEGE te volonter mentor na projektu VolOn.

Osijek kampus

Osječki studentski dom

Nastavljeni radovi na osječkom studentskom paviljonu, useljiv bi trebao biti dogodine

Nakon godinu dana pauze nedavno su ponovno započeli radovi na izgradnji paviljona u osječkom studentskom domu.

k

Tribina u Infocentru

Kakva bi lokalna politika mladih trebala biti u Osijeku pita se – mlade

U Infocentru za mlade održava se interaktivna tribina Reci što misliš. Organizirana je s ciljem prikupljanja mišljenja mladih o mogućnostima uključivanja u društvene, kulturne i političke procese u Osijeku. 

FFOS

Cjeloživotno obrazovanje

Pokrenut novi program socijalno-emocionalnog učenja na Filozofskom fakultetu

Prva generacija polaznika s nastavom će krenuti 28. rujna 2019. godine, a izobrazba će trajati do 7. prosinca. Nastava će se odvijati subotom od 9 do 14 sati na Filozofskom fakultetu.