Iza zidova farmi i klaonica

Virtualna šetnja hororskim scenama u centru Zagreba

Izdvojeno

Pozvani ste na realističan virtualni doživljaj stvarnosti skrivene iza zidova farmi i klaonica. Pridružite se na Cvjetnom trgu 13. lipnja u 11 sati.

Udruga Prijatelji životinja i prvi hrvatski studio za virtualnu stvarnost Legame pozivaju građane da besplatno iskuse svijet virtualne stvarnosti u srijedu 13. lipnja 2016., u 11 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Virtualna šetnja omogućit će im da pogledaju stvarnost u oči i odvest će ih na mjesta koja im inače nitko neće pokazati. Ovaj događaj poseban je i po tome što predstavlja premijerno korištenje ovakve tehnologije u Hrvatskoj u službi zaštite životinja. 

Prožeti iskustvom koje omogućava projekcija slike na 360°, gledatelji će kroz posebne naočale moći doživjeti svijet unutar farma i klaonica. To će za sve ujedno biti i izazov: mogu li izdržati i pogledati cijelu desetominutnu snimku? Ovo je jedinstvena i rijetka prilika za zaviri u rutinsku praksu industrije. Ono što će posjetiteljima biti virtualna stvarnost, milijardama životinja predstavlja svakodnevnicu. Sjedeći u sigurnosti udobnih stolaca, gledatelji će moći vidjeti očima ono što životinje trpe svojim tijelima.  

Ova vrhunska tehnologija pronašla je svoju primjenu i u zaštiti životinja, gdje posebno uspješno vodi gledatelja u područja inače potpuno zatvorena za oči javnosti. Da bi doživjeli virtualnu stvarnost, posjetitelje očekuju tri kompleta naočala i slušalica za generiranje doživljaja, a prolaznici će na video ekranu moći vidjeti prikaz programa. Mjesto događanja također će oslikavati atmosferu teme simulacije.

Na videu može se vidjeti naznaka virtualne stvarnosti koju će gledatelji moći iskusiti. Dostupan i na službenoj stranici Prijatelja životinja, a simulacija nakon događanja bit će dostupna u studiju za virtualnu stvarnost.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Zdravi ručak

Natjecanje u organizaciji Prijatelja životinja

Kulinarski izazov: priprema ukusnih veganskih jela nagrađuje se druženjem sa životinjama

S obzirom na to da se 2. listopada obilježava Svjetski dan životinja s farme, Prijatelji životinja izabrat će najbolje slatko i slano jelo, a sudionici natjecanja koji su ih napravili nagradit će se cjelodnevnim druženjem sa spašenim životinjama u utočištu Plavi križ, uz osiguran prijevoz i hranu.

Jonathan

Koncert u Saxu

VIDEO: Riječka grupa Jonathan izvodi novi brzi plesni materijal

Riječka grupa Jonathan predstavlja pjesmu „Who Lies To Whom”, drugi singl s nadolazećeg mini albuma „To Love…”, za koji je snimljen i videospot.

Naslovna

Postoji ih puno, ali ove su jedne od gorih

Najlošije filmske adaptacije

Što kada ti filmom upropaste najdražu knjigu? Ne možeš ih tužiti, ne možeš im ukinuti prava, ali zato ih možeš podignuti na stup srama.

Crkva sv. Donata Zadar

#birajzadar

Titula najbolje europske destinacije 2016. pripala je Zadru

Najbolja europska destinacija 2016. godine je – Zadar! Nešto manje od 290 tisuća ljudi Zadar je stavilo ispred Rima, Madrida, Pariza i Milana.

Drink it Intern

„Drink it Intern”

U SAD-u nudili plaćeno pripravništvo za isprobavanje piva

World of Beer će trima sretnim pripravnicima praktički dati 12 000 dolara kako bi isprobavali različita piva diljem svijeta!