Shift Hackathon

Velika borba programera za 150 000 dolara u 24 sata

1

Službeno je otvoren Shift Hackathon, natjecanje programera u izradi aplikacije u samo 24 sata, s nagradnim fondom od 150 000 dolara. Ovaj događaj predstavlja uvod u 5. izdanje Shift konferencije u Splitu.

U Splitu je 31. svibnja započeo Shift Hackathon, natjecanje talentiranih programera koji izrađuju aplikaciju po želji u borbi za svoje svjetlo pod reflektorima, i naravno, velike nagrade koje očekuju pobjedničke timove. Događaj su u Microsoft Innovation Centru u Splitu službeno otvorili Ivan Burazin, glavni organizator Codeanywhere Shift konferencije i direktor tvrtke Codeanywhere te Domagoj Krisković iz Codeanywherea.

Natjecanje traje 24 sata bez prestanka, a nakon što se natjecatelji odmore prezentirat će u tri minute svoje aplikacije stučnom žiriju. Osam najboljih timova će biti odabrano za finale. tako će u sklopu programa Shift konferencije 2. i 3. lipnja prezentirati svoju aplikaciju svim posjetiteljima i žiriju na glavnoj pozornici u HNK te se natjecati za primamljive nagrade ispred investitora i investicijskih fondova.

Foto: Codeanywhere Shift Conference

Nagradni fond iznosi preko 150 000 dolara, a uključuje nagrade Shifta koje prvoplasiranom timu donosi 3000 dolara, drugoplasiranom 2000 dolara te trećeplasiranom timu 1000 dolara u gotovini. Intercom će također odabrati najbolji tim koji će dobiti 2000 dolara u gotovini, dok Autodesk nagrađuje s 1000 dolara gotovine. IBM-ov nagradni fond sastoji se od nagrade prvoplasiranom timu u vrijednosti 150 000 dolara hosting credita, a drugoplasiranom i trećeplasiranom timu svakom po 12 000 dolara hosting credita. Digital Ocean nagrađuje prvoplasirani tim sa 1000 dolara, drugoplasirani sa 300 dolara, a trećeplasirani sa 100 dolara. 

Uz bogate novčane nagrade, koje će im biti službeno uručene po završetku Shift konferencije, predstavljanju projekata i dodjeli nagrada svjedočit će i predstavnici najpoznatijih tvrtki iz IT industrije kao što su Amazon, Shazaam, Ericsson, Docker, Trello, GitLab, Intercom, Cloud66, Localytics, AutoDesk, Squarespace, Toptal i mnogi drugi.

Napominjemo, Codeanywhere Shift konferencija djeluje već petu godinu za redom. Ove godine njezin generalni sponzor je Five, partner u organizaciji Splitsko dalmatinske županije, a konferenciju su podržali i brojni drugi sponzori i partneri.

Ako još uvijek niste osigurali svoje karte za Shift konferenciju, gdje možete poslušati vrijedna predavanja i pratiti finale ovog uzbudljivog natjecanja mladih programera, to možete učiniti još samo nekoliko dana.

Foto: Codeanywhere Shift Conference

Komentari na članak

Vezani članci

TIMES case study 2015

ESTIEM LG Zagreb poziva

Svega nekoliko dana do kraja prijava za prestižno TIMES case study natjecanje

TIMES je najprestižnije studentsko case study natjecanje u Europi. Pobrini se da tvoj profesionalni put ide pravim tokom, istakni se iz gomile, osvoji titulu najboljeg studenta inženjerstva, a uz to se zabavi sa studentima iz cijele Europe!

Let MIG-om

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Napravite "đir" u MIG-u, pronađite slavnog dvojnika i "dejtajte" sa stipendistima na Sajmu stipendija

IRO svake godine nastoji unaprijediti Sajam i obogatiti njegovu ponudu inovativnim sadržajima i zanimljivim programom za učenike i studente. Tako će na ovogodišnjem Sajmu predstaviti inovativan program „Speed dating sa stipendistima“, a posjetitelji će imati priliku isprobati i simulator letenja te aplikaciju „Slavni dvojnik“.

Sveučilište

Sveučilište u Rijeci

Predstavljeni poslovni slučajevi „case study" natjecanja Realizator 2016.

Poslovni slučajevi prvog riječkog „case study" natjecanja na razini sveučilišta predstavljeni su 27. listopada 2016. godine u StepRi centru. Donosimo pregled svih poslovnih slučajeva i uputa koje su studenti dobili za njihovo rješavanje.

Korištenje smartphonea

Zaštita privatnosti pametnih telefona

INFOGRAFIKA: Privatnost na pametnim telefonima

Znate li koliko zapravo informacija skladištimo i pohranjujemo na pametnom telefonu? Upravo zbog velikog broja osobnih podataka, naši mobiteli sa sobom nose sigurnosne rizike.

Trolltest Contest 2015

Trolltest Contest u Željezničaru

Zarolajte najbolju „smotku” i otputujte u Amsterdam!

Prijavite se na četvrto internacionalno motanje duhana i pritom požurite jer je broj mjesta ograničen.