Shift Hackathon

Velika borba programera za 150 000 dolara u 24 sata

1

Službeno je otvoren Shift Hackathon, natjecanje programera u izradi aplikacije u samo 24 sata, s nagradnim fondom od 150 000 dolara. Ovaj događaj predstavlja uvod u 5. izdanje Shift konferencije u Splitu.

U Splitu je 31. svibnja započeo Shift Hackathon, natjecanje talentiranih programera koji izrađuju aplikaciju po želji u borbi za svoje svjetlo pod reflektorima, i naravno, velike nagrade koje očekuju pobjedničke timove. Događaj su u Microsoft Innovation Centru u Splitu službeno otvorili Ivan Burazin, glavni organizator Codeanywhere Shift konferencije i direktor tvrtke Codeanywhere te Domagoj Krisković iz Codeanywherea.

Natjecanje traje 24 sata bez prestanka, a nakon što se natjecatelji odmore prezentirat će u tri minute svoje aplikacije stučnom žiriju. Osam najboljih timova će biti odabrano za finale. Tako će u sklopu programa Shift konferencije 2. i 3. lipnja prezentirati svoju aplikaciju svim posjetiteljima i žiriju na glavnoj pozornici u HNK te se natjecati za primamljive nagrade ispred investitora i investicijskih fondova.

Foto: Codeanywhere Shift Conference

Nagradni fond iznosi preko 150 000 dolara, a uključuje nagrade Shifta koje prvoplasiranom timu donosi 3000 dolara, drugoplasiranom 2000 dolara te trećeplasiranom timu 1000 dolara u gotovini. Intercom će također odabrati najbolji tim koji će dobiti 2000 dolara u gotovini, dok Autodesk nagrađuje s 1000 dolara gotovine. IBM-ov nagradni fond sastoji se od nagrade prvoplasiranom timu u vrijednosti 150 000 dolara hosting credita, a drugoplasiranom i trećeplasiranom timu svakom po 12 000 dolara hosting credita. Digital Ocean nagrađuje prvoplasirani tim sa 1000 dolara, drugoplasirani sa 300 dolara, a trećeplasirani sa 100 dolara. 

Uz bogate novčane nagrade, koje će im biti službeno uručene po završetku Shift konferencije, predstavljanju projekata i dodjeli nagrada svjedočit će i predstavnici najpoznatijih tvrtki iz IT industrije kao što su Amazon, Shazaam, Ericsson, Docker, Trello, GitLab, Intercom, Cloud66, Localytics, AutoDesk, Squarespace, Toptal i mnogi drugi.

Napominjemo, Codeanywhere Shift konferencija djeluje već petu godinu za redom. Ove godine njezin generalni sponzor je Five, partner u organizaciji Splitsko dalmatinske županije, a konferenciju su podržali i brojni drugi sponzori i partneri.

Ako još uvijek niste osigurali svoje karte za Shift konferenciju, gdje možete poslušati vrijedna predavanja i pratiti finale ovog uzbudljivog natjecanja mladih programera, to možete učiniti još samo nekoliko dana.

Foto: Codeanywhere Shift Conference

Komentari na članak

Vezani članci

4. Čigra open

Taekwondo natjecanje

U sklopu 4. Čigra Opena studenti moraju osigurati nastup na Europskim sveučilišnim igrama

„Pozivamo sve ljubitelje sporta da dođu ovu subotu 30. travnja na bogatu sportsku manifestaciju u organizaciji Taekwondo kluba Čigra u Dom sportova i podrže mlade nade taekwondo-a te provedu zdravu i zanimljivu subotu“, poručuje član organizacijskog odbora Boris Bursać iz Tk Čigra.

Kampusijada 2016. – Proglašenje pobjednika

Najhrabriji studenti na Borongaju prkosili kiši

Hrvatski studiji sa 16 osvojenih pokala najbolji fakultet na Kampusijadi

Na zagrebačkom ZUK Borongaj 12. svibnja održala se manifestacija Kampusijada, sportsko natjecanje zagrebačkih studenata. Podijeljene su nagrade za ukupno 19 disciplina. Kampusijadu su posjetili Janica Kostelić i prorektor Miljenko Šimpraga.

POrtanova - organizacijski tim 2017

17. sezona natjecanja je otvorena

Portanova Fashion Incubator nagrađuje najbolje mlade dizajnere s 10 000 kuna

Na natječaj Portanova Fashion Incubatora mogu se prijaviti pojedinci ili grupa od dva člana starosti između 19 i 35 godina i to bez obzira na formalno obrazovanje. Kolekcije koje se prijavljuju ne smiju biti ranije javno prikazivane i trebaju imati najmanje 10 i najviše 12 modela.

LAN Battle for Split

Računalne igre

Napeti mečevi prvog regionalnog eSports natjecanja održavaju se u Splitu

Natjecatelji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Slovenije odmjeravat će svoje snage na prvom izdanju natjecanja "LAN Battle for Split". Događaj je besplatan i otvoren za sve zainteresirane.

Wheres My Droid

Top 5 Android aplikacija

Aplikacije koje vam mogu pomoći da vratite svoj izgubljeni mobitel

U nastavku donosimo nekoliko besplatnih aplikacija koje bi vam mogle pomoći vratiti izgubljeni ili ukradeni mobitel, ali isto tako i očuvati vaše podatke sigurnima.